[Разход на гориво] - Обща тема - потребителски данни за всички модели
-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: На кой колко му харчи автомобила-породена от друга тема.
Здравейте,
Разхода го засякох на колонка. Карам в Пловдив, 2х7км в делнични дни до работа и обратно и по 20-30км на ден съботите и неделите.
Разхода го засякох на колонка. Карам в Пловдив, 2х7км в делнични дни до работа и обратно и по 20-30км на ден съботите и неделите.
Toyota Corolla MY24, petrol.
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Щом си в Пловдив е нормално... Особено в последно време с тези задръствания заради ремонтите по В. Априлов, блокираните кръстовища заради "рисуването" на червените пътеки... В тези ужасяващи задръствания и средна скорост 15-16 км/ч, на мен и хибридът ми дава 6.5-6.7
-
Мерси, значи да не се спичам, че нещо не е наред с колата.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Твоят градски ти е отговорил преди мен.Наистина при това каране в Пловдив разходът ти е нормален.Сега е топло,но като хване зимата може още леко да ти се покачи,защото на тия къси разстояния няма как да загрее двигателя до нормална работна температура.Така че карай си колата с кеф и не се "спичай". biggrin.gifdidopido написа:Мерси, значи да не се спичам, че нещо не е наред с колата.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
Didopido,съветвам те да заредиш от друга бензиностанция.На Газпром горивата дават много добра динамика,но и разхода е по-висок.Аз карам на бензин,но имам колега който е на дизел и споделя моето мнение.
-
Благодаря за съвета Калоян, мислех си го и аз. Прибързах с изводите, трябваше поне от 3 бензиностанции да направя статистиката, не от 1 резервоар.
Поздрави
Поздрави
Re: Практически въпроси
Здравейте,колеги,
От скоро съм собственик на Corolla Verso 1.6 VVTi 2003.
Още се опознаваме взаимно.За сега мисля,че сме доволни един от друг.
Забелязах нещо странно и се обръщам към знаещите.
По мултифункционалния дисплей разходът на гориво е примерно 10л/100км.
Когато се включа към диагностичната букса с OBD2 скенер там показанието е примерно 9 л/100 км.
Винаги съм си мислил, че показанията за мултифункционалния дисплей се взимат от компютъра на колата.
От кога са всъщност показанията за разход от компютъра измерени на диагностичната букса?
Ако откача акумулатора ще се нулират ли тези показания?
И изобщо каква е връзката на мултифункционалния дисплей с компютъра на колата?
Сега си мисля тия дни да сравня моментния разход.
Дали ще са еднакви показанията?
Благодаря Ви за помощта.
От скоро съм собственик на Corolla Verso 1.6 VVTi 2003.
Още се опознаваме взаимно.За сега мисля,че сме доволни един от друг.
Забелязах нещо странно и се обръщам към знаещите.
По мултифункционалния дисплей разходът на гориво е примерно 10л/100км.
Когато се включа към диагностичната букса с OBD2 скенер там показанието е примерно 9 л/100 км.
Винаги съм си мислил, че показанията за мултифункционалния дисплей се взимат от компютъра на колата.
От кога са всъщност показанията за разход от компютъра измерени на диагностичната букса?
Ако откача акумулатора ще се нулират ли тези показания?
И изобщо каква е връзката на мултифункционалния дисплей с компютъра на колата?
Сега си мисля тия дни да сравня моментния разход.
Дали ще са еднакви показанията?
Благодаря Ви за помощта.
Последно промяна от Akima на 23 Ное 2015 21:12, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Вежливост!Правопис.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.Вежливост!Правопис.
Тойота Корола Версо 1,6 VVTi 2004 110к.с.
Corolla Е17 1.33 VVTi 2015 LUNA - Разход на гориво
Здравейте отново,искам да задам следващия си въпрос: Какъв ви е средния разход на гориво (бензин) ,ако имате същата ако ли не поне същия двигател.
ПП:Колата е на 300 км. , но ми показва среден разход 8л/100,при положение,че нито и давам газ,а си карам съвсем нормално,на схемата на автомобила ми е даден среден разход 5,6,ясно ми е че няма как да стане това,но според мен 6,5-7 ще е добър разход. Да очаквам ли подобрение?
ПП:Колата е на 300 км. , но ми показва среден разход 8л/100,при положение,че нито и давам газ,а си карам съвсем нормално,на схемата на автомобила ми е даден среден разход 5,6,ясно ми е че няма как да стане това,но според мен 6,5-7 ще е добър разход. Да очаквам ли подобрение?
Последно промяна от Akima на 17 Яну 2016 21:36, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
- smsdeliverer
- Автомобил: LEXUS NX300H F sport
- Обратна връзка:
Re: Corolla Е17 1.33 VVTi 2015 LUNA - Разход на гориво
Колега,
честито - да си я караш със здраве.
Сега за питането ти сподели на какви разстояния я караш тази кола, защото ако си я карал по 5-6 км сутрин и вечер, в тези зимни условия със сигурност ще е толкова разхода.
честито - да си я караш със здраве.
Сега за питането ти сподели на какви разстояния я караш тази кола, защото ако си я карал по 5-6 км сутрин и вечер, в тези зимни условия със сигурност ще е толкова разхода.
Последно промяна от Akima на 17 Яну 2016 21:35, променено общо 3 пъти.
Lexus NX 300H F sport
Ами за 3 дни 300 км и навъртях 100 са извън градско със скорост 90-100,а другите са в града но продължително каране поне по 20-30 км,още мераклия съм и обикалям,затова ми е интересно дали така трябва да е или ще падне.
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
Аз съм с Яррис 1.33, на междуградско разхода ми е около 5.5 + - 0.7 да кажем, и в началото и при мен беше малко по-висок, и така се очаква и да бъде.
Но не отделяй токова внимание на разхода, колкото на диапазона обороти в който караш, най-вече да не слизаш под 2000 /аз гледах винаги да съм около 3000 като беше нова/, да не караш дълго време на една и съща предавка, да не прекаляваш със спирачките, все неща, които ги пише в книжката...
...и честита нова кола!
Но не отделяй токова внимание на разхода, колкото на диапазона обороти в който караш, най-вече да не слизаш под 2000 /аз гледах винаги да съм около 3000 като беше нова/, да не караш дълго време на една и съща предавка, да не прекаляваш със спирачките, все неща, които ги пише в книжката...
...и честита нова кола!
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
Благодаря,ще следвам съветите,между другото и аз гледам да съм 2200 - 3000 оборота. 

Това дали е така?didak написа:най-вече да не слизаш под 2000 /аз гледах винаги да съм около 3000 като беше нова/, да не караш дълго време на една и съща предавка,
Според мен разхода зависи от скоростта и колкото е възможно по-висока предавка = по-малко обороти
Аурис 1,33 ако я карам до 90-100 на дълъг път разхода слиза под 6.
Ако е с повече, и особено + магистрала 6,3- 6,8
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
Тук става въпрос как се разработва двигателя, когато колата е нова, а не как се кара икономично.kaki написа:...дали е така?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ще падне и ще се качиnaskokx написа:....затова ми е интересно дали така трябва да е или ще падне.

Дидака правилно ти е казал за оборотите - докато се разработва автомобила е добре да му създадеш добри условия...
А те са - добро мазане и охлаждане (по-високите обороти), и по ниското натоварване (пак по-високите обороти и по-леко натискане на газта)...
И така 1000-3000км... Тъкмо ще свикнете кой какво може...
След това - вече ще можеш да преминеш към по-икономично шофиране.
Предполагам, че разхода ти ще се закрепи около 6-6.5 извънградско (но ако много искаш с доста нерви ще можеш да го докараш при идеални условия и до писаното в книжката) и около 9-10 градско... Това - ако не 'размразяваш' автомобила на място - т.е. да няма престой, при който двигателя работи...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008