В началото са тръгнали сегментите, после изгорелите газове са почнали да минават покрай буталото и са скапали смазващите свойства на маслото. След това са тръгнали основни и други лагери и така на татък.dimkaraganchev написа:Ха-ха, челно стъкло. Разсмя ме. И ние сме правили ремонти на подобни двигатели, ама бутала и мотовилки не сме сменяли. За такъв разход на масло най-вероятната причина са кекави сегменти. Маслени най-вече. И не, аз не съм механик.мехаННика написа:А какво, според теб, е правилно да се смени при такова оплакване? Челно стъкло? Относно разработката след ремонта, не пречи да се смени маслото по рано, но написаното в този линк ми се струва прекалено. Все пак няма шлайф нито по блока, нито по вала.dimkaraganchev написа:Не знам колко са те обръснали с този сериозен ремонт, но ми се струва много странно да сменят бутала и мотовилки, заради разход на масло.
Auris Е15 1.33 VVTi 2010 - разход на масло ?
Re: Auris Е15 1.33 VVTi 2010 - разход на масло ?
- Georgepetrov137
Точно затова водим спор с жената и кварталния автомонтьор, които са на мнение че са сменени излишно лагери и бутала, което е ускъпило доста ремонта. Аз понеже не разбирам все още вярвам, че е сменено всичко необходимо за да бъде качествен а не палиативен ремонта.
Но все още не намирам обяснение как на нов автомобил ще заминат толкова бързо сегментите. Скапано масло?! Нещо, причинено по време на гаранционните обслужващия? Както имаше един виц - винаги остава едно съмнение...
Но все още не намирам обяснение как на нов автомобил ще заминат толкова бързо сегментите. Скапано масло?! Нещо, причинено по време на гаранционните обслужващия? Както имаше един виц - винаги остава едно съмнение...
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
Нещо е станало но какво точно един господ знае. Жалко че не е станало малко по-рано. Аз съм с Аурис на 53000 км и не пипва маслото между смените. Маслото си стои жълто на цвят през целия период , е малко потъмнява но в никакъв случай не трябва да става черно.
Последно промяна от Akima на 29 Дек 2015 21:16, променено общо 1 път.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
Причина: Съкратен цитат на последователни мнения.
- Markony
- Автомобил: Honda CR-V
- Обратна връзка:
Горе има едно много умно предложение.Намери сервизните бюлетини за твоя модел двигател/година.Прилича на фабричен дефект или умишлено наливане на неправилни масла с цел да те докарат за ремонт извън гаранция.Всъщност какво точно масло ти казваха ,че наливат и на какъв пробег го сменяха?
- Georgepetrov137
Здравей. Сервизни акции за този двигател не бяха открити, водеха го като инцидентен случай. В момента наливат 0-20W, преди ремонта са слагали и 5-30W (или 0-30, не помня), но и двата варианта са били допустими за двигателя. Сменяно е винаги точно на 15хл. според изискванията. Случаят е вече в историята. Маслото, което сипват в сервиза е наливно от варели, но дори не смеех да подозирам, че причината е в лошокачествено масло. Но свързано с другата тема за vvt-i и маслата, ако това наистина е вярно, проблемът с официалните дилъри е наистина сериозен.
Всъщност какво масло и откъде би ми препоръчал да слагам занапред?
Всъщност какво масло и откъде би ми препоръчал да слагам занапред?
Toyota Auris 2010 1.33 ->Lexus - RX II - 300 4WD (204 Hp)->Lexus RX450H 2012 fl
-
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Всъщност има, из руски форум го видях бюлетина, сега не се сещам кой, където има таблица с фабрични номера на мотори от фабриката на Дайхацу и от другата не знам коя беше, че за въпросните мотори се сменят бутала, биели, сегменти, за лагери не се сещам, вероятно да, и още една камара дреболии.
- Markony
- Автомобил: Honda CR-V
- Обратна връзка:
Ползвам 0W-20 и на Honda и на Toyota.Уникални масла са за групата си (3).При теб не говорим за разход,а за огромен разход. Нормално е да долееш 400-500 мл за 5000 км ,особено ако си спортна натура или имаш доста извънградско.ЗА по-големи разходи говорим за генерален проблем,който не се решава с типа на маслото или вискозитета му.В средите на разбирачите на масла се носи тезата ,че Toyota е маслояд,но това не е в буквалния смисъл.Двигателя има способността да "пребие" маслото за кратко време и пробези от сорта на 10-12 к са непосилни за произволно масло.Общо взето за 5-6000 км градско TBN=TAN,което значи ,че маслото си е изпълнило задълженията и от тук нататък ,вече не е основно ,а кисело-смърт за двигателя.
Това беше теорията подкрепена с практика.
За нашия /твоя/ случай бих пробвал да си купя сам масло и да си го сменя.Като следя разхода на всеки 1000 км с на точно определено място и температура.Обикновено паркинзите на МОЛ-вете са перфектно нивелирани.
Това беше теорията подкрепена с практика.
За нашия /твоя/ случай бих пробвал да си купя сам масло и да си го сменя.Като следя разхода на всеки 1000 км с на точно определено място и температура.Обикновено паркинзите на МОЛ-вете са перфектно нивелирани.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
И кому бе нужно да изтупате тема от преди 3 години?
Предлагам да намалим малко темпото относно маслата!
Предлагам да намалим малко темпото относно маслата!
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Предложението се приема.Майната им и на маслата,и на двигателите,и на дилърите.....

Има толкова интересни теми за гумени стелки или за крушки по плафоните в купето.....
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
- Автомобил: Тойота Аурис
Колега Georgepetrov137 имам Тойота Аурис със същия двигател и съответно същия проблем с разхода на масло. Би ли ме ориентирал на лични за каква сума трябва да се подготвя, т. к. вероятно ще трябва да мина и аз по твоя път. 

-
- Автомобил: Тойота Аурис
Какво говорите двигатели по на 100000 км да горят яко масло,и аз гледам точно такива Тойоти върнати от лизинг или от представителство на Тойота във съответния град, като си викам " идеално поне са на реални километри", а не да взема някой италиански боклук от някой автоджамбазин.
-
- Автомобил: Toyota Yaris 1,4 D4D MMT
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Колега, очевидно е че има проблем с двигателя ! Защо тези монтьори от представителен и гаранционен сервиз са такива актьори ?! Ако дойде такъв случай с негаранционна кола, веднага ще изкажат компетентно мнение , че мотора е тотал едва ли не ! А в твоя случай, само и само да не поемат те ремонта се разиграват типично балкански комедии ! Само дето на тебе не ти до смях. Под всякаква критика е подобно отношение към клиентите! Как да те задържат или как да им доведеш нови потенциални клиенти ?! Дано оправите двигателя и тия да застанат по-сериозно, все пак не сме за 1 ден и трябва да се уважаваме ! На първо място сме хора, после сме една нация, едно общество и нека добротата и човещината преобладават в ежедневието ни !
Същия ли е проблема и при теб? Аз също съм тръгнал по този път...andrei_nikolov86 написа: ↑26 Ное 2019 00:04 Колега Georgepetrov137 имам Тойота Аурис със същия двигател и съответно същия проблем с разхода на масло. Би ли ме ориентирал на лични за каква сума трябва да се подготвя, т. к. вероятно ще трябва да мина и аз по твоя път.