RAV4 XA20 2.0 D4D 2002 - шум от окачването ?
Re: RAV4 XA20 2.0 D4D 2002 - шум от окачването ?
Весо, не се гъбаркай, знаеш ли колко неприятно шуми на моменти :-) Налага се да увеличавам музичката :-)
Така убедено си въобразявах, че муфата е електромагнитна, че чак сам си повярвах. Форумът е сила.
Колко му е границата на тоя on demand на муфата от 2002г? Някъде видях от 100 предно и 0 задно, при приплъзване може да стигне макс 55-45. Да не бъркам пак нещо, нали принципът на виско муфата е да сработи при приплъзване, като дотогава задното е освободено?
Впрочем, преди малко се върнах след 300км(дето ми се искаше да ги мина с изключено задно :-)) и установих, че шума се променя върху настилки с различна гладкост. Имаше един участък с много гладък асфалт - там се чуваше най-силно. Когато се движех по малко по-зърнест асфалт не го долавях толкова отчетливо.
Да не се окаже наистина гуми...
Така убедено си въобразявах, че муфата е електромагнитна, че чак сам си повярвах. Форумът е сила.
Колко му е границата на тоя on demand на муфата от 2002г? Някъде видях от 100 предно и 0 задно, при приплъзване може да стигне макс 55-45. Да не бъркам пак нещо, нали принципът на виско муфата е да сработи при приплъзване, като дотогава задното е освободено?
Впрочем, преди малко се върнах след 300км(дето ми се искаше да ги мина с изключено задно :-)) и установих, че шума се променя върху настилки с различна гладкост. Имаше един участък с много гладък асфалт - там се чуваше най-силно. Когато се движех по малко по-зърнест асфалт не го долавях толкова отчетливо.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Пак повтарям - това, че е 'развързана' муфата (виско или електрическа), това не означава, че не се върти кардан, диференциал и т.н.....
Представи си един съединител между два вала, които се въртят с еднаква скорост - това е схемата при нормално извънградско движение...
Няма значение дали е зацепен или не съединителя - те си се въртят и шумят еднакво независимо от положението на съединителя...
Представи си един съединител между два вала, които се въртят с еднаква скорост - това е схемата при нормално извънградско движение...
Няма значение дали е зацепен или не съединителя - те си се въртят и шумят еднакво независимо от положението на съединителя...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Ами това води наистина към гумите.единак написа:
Пак ти предлагам да направиш един преглед в официалния сервиз(мисля че струваше 30лв.)Познавам лично трима от механиците-много са добри.Нито един сервиз няма тяхната техника и умения.През ръцете им ежедневно минават десетки тойоти.Аз лично съм много доволен от тях.Досега не съм имал проблем,който да не могот да решат.

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Пък ако не ти се ходи в сервиз - изчакай да смениш гумите със зимните - промяната в звука ще те насочи към правилния извод (при мен зимните шумят повече
)

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
След смяната на текущите ми летни гуми с нови зимни, шумът изчезна...!
Не мога да повярвам,че висок клас гума ще шуми така ?!?!
Не мога да повярвам,че висок клас гума ще шуми така ?!?!
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
Какви гуми сложи?
Иска ми се моята да я обуя с 205/80р16 за зимата, че да се вдигне малко.
Днес обикалях из гумаджийниците и на едно място ми предложиха много добри мишелинки със същия размер, комплект с железни джанти - 600лв. Не знам дали да ги давам тия пари. Джантите не са нищо особено, иначе гумите са добри.
Иска ми се моята да я обуя с 205/80р16 за зимата, че да се вдигне малко.
Днес обикалях из гумаджийниците и на едно място ми предложиха много добри мишелинки със същия размер, комплект с железни джанти - 600лв. Не знам дали да ги давам тия пари. Джантите не са нищо особено, иначе гумите са добри.
- skydiver
Fulda Kristall Control HP 215/65 16.единак написа:Какви гуми сложи?
Много съм доволен за момента, тихи са, а в тестовете ги дават като леко шумни...
Явно летните гуми са били доста шумни...
205 за каране в сухо време няма ли да са малко тесни ?
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
Току що се връщам от гумаджийницата.
Голямо приключение беше. Гайките на летите джанти не са същите като тези на железните, а никъде нямаше такива по моргите. С триста зора успяха да сложат новите гуми на старите джанти.
Онзи шум, за който питах в началото рязко изчезна и возията е една идея по-мека. Все едно карам друга кола.
Не съм забелязал промяна в стабилността и управлението, а я карах с 120-130 по път, който познавам отлично. Сега ми се ще малко сняг да падне, че да им развия потенциала :-)
Голямо приключение беше. Гайките на летите джанти не са същите като тези на железните, а никъде нямаше такива по моргите. С триста зора успяха да сложат новите гуми на старите джанти.
Онзи шум, за който питах в началото рязко изчезна и возията е една идея по-мека. Все едно карам друга кола.
Не съм забелязал промяна в стабилността и управлението, а я карах с 120-130 по път, който познавам отлично. Сега ми се ще малко сняг да падне, че да им развия потенциала :-)
- skydiver
Прекрасно, щом шумът и при теб е намалял чувствително.
Какъв размер гуми сложи?
Какъв размер гуми сложи?
Здравейте,понеже съм нов член влизам във форума с Рав4 2002 Бензин 150.
Искам да кажа,че Рав4ка втора генерация на предно предаване в България почти няма.Втората генерация няма никакви бутони за блокаж на диференциали бързи бавни и тем подобни.Всичко е зацепено и върти 60 към 40 на предните. Колата ако вкарваш в кал внимамай с какви гуми си зашото с патъчките ще затънеш някъде.Джипа си е доста проходим вкарваб съм го в доста дълбока кал и си ислиза без проблем само да си с подходящи гуми за терена. Шумът от двигателя е най вероятно от задръстени дюзи но провери може да влиза масло в турбината също е възможно.Аз имам същия проблем с тропането от задната част на купето мисля че са тампони на стаб щангата или биалетки
Искам да кажа,че Рав4ка втора генерация на предно предаване в България почти няма.Втората генерация няма никакви бутони за блокаж на диференциали бързи бавни и тем подобни.Всичко е зацепено и върти 60 към 40 на предните. Колата ако вкарваш в кал внимамай с какви гуми си зашото с патъчките ще затънеш някъде.Джипа си е доста проходим вкарваб съм го в доста дълбока кал и си ислиза без проблем само да си с подходящи гуми за терена. Шумът от двигателя е най вероятно от задръстени дюзи но провери може да влиза масло в турбината също е възможно.Аз имам същия проблем с тропането от задната част на купето мисля че са тампони на стаб щангата или биалетки
-
Здрасти колега, карам рав4 2004г.d4d,при мен се чува некакво скърцане на място и в движение при въртене на волана, сменил съм тампон носачи, шарнири, накрайници, амортесиори, гресиорки на шарнирите, нациках тампоните на реката и пак сърца и пука, не каква идея.