Не забравяйте, че има и спиране след тръгването, а там и 4 двигателни моста да има колата спирачния път е същия като на нормална кола и зависи до голяма степен от гумите.slowtraveler написа:Напълно съм съгласен...BOz написа:.....най-добрите зимни гуми на един мост не могат да се сравняват с най-скапаните зимни гуми на два двигателни моста. ....
[Зимни Гуми] 2015 - 2024 - обсъждане,мнения,препоръки и цени.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: [Зимни Гуми] 2015-2016 - обсъждане,мнения,препоръки и це
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Това е напълно така. Но за разлика от спирането, то при тръгване много по-лесно се усеща сцеплението от колкото при спиране и разликата се хваща много по-лесно.Scott написа: Не забравяйте, че има и спиране след тръгването, а там и 4 двигателни моста да има колата спирачния път е същия като на нормална кола и зависи до голяма степен от гумите.
А точно и за това ти мнение всеки път предупреждавам новобранците, които се качили на 4х4 много да внимават първата си зима. Защото реално когато караш 4х4 автомобил не се усеща колко е хлъзгаво за разлика при един двигателен мост. И реално много често се получава така, че колата тръгва по-бързо от това за какво разстояние може да спре или пък завие. И го казвам от личен опит.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

- andrian999999
- Благодарил/а: 1 път
купи си кола със задно предаване и няма да върти олекналата предница и на 2-ра . А това за най-спънатите коли на един мост не е много истина и мога да го докажа съвсем скоро като падне снега . Хубавата гума на един мост няма равна и е много, ама много по добра от най-скапаната гума на 2-моста .BOz написа: А най-добрите зимни гуми на един мост не могат да се сравняват с най-скапаните зимни гуми на два двигателни моста. Пример - преди с 220 коня на 100% дъжд (мокър асфалт), на 100% педал на газта и то на 1-ва скорост не може да превърти гумите. Сега с някакви умрели 160 коня, с най-добрата лятна гума, то и на 2-ра си върти гумите без проблем. Луда работа.![]()
Иначе сега след 10 километра каране, то съм доволен от това, че са нетипично тихи като за зимни гуми. А това за мен беше един от критерия ми за избор.
професионален мапер
- BOz
И аз мога да го докажа с видео.andrian999999 написа:купи си кола със задно предаване и няма да върти олекналата предница и на 2-ра . А това за най-спънатите коли на един мост не е много истина и мога да го докажа съвсем скоро като падне снега . Хубавата гума на един мост няма равна и е много, ама много по добра от най-скапаната гума на 2-моста .BOz написа: А най-добрите зимни гуми на един мост не могат да се сравняват с най-скапаните зимни гуми на два двигателни моста. Пример - преди с 220 коня на 100% дъжд (мокър асфалт), на 100% педал на газта и то на 1-ва скорост не може да превърти гумите. Сега с някакви умрели 160 коня, с най-добрата лятна гума, то и на 2-ра си върти гумите без проблем. Луда работа.![]()
Иначе сега след 10 километра каране, то съм доволен от това, че са нетипично тихи като за зимни гуми. А това за мен беше един от критерия ми за избор.
Преди 3 години специално ходихме на Витоша и имаше видеа за доказателства. С два моста и най-скапаните гуми така драпа колата, че никоя кола на един мост с чисто нови топ-премиум гуми не може дори да се доближи до тракшъна на моята с 2 задвижващи моста.
Общо взето колата на един мост до където стигаше и умираше. аз там умишлено спирах и тръгвах от 0км/ч без да превъртат колелата почти.
След този ти коментар силно се съмнявам, че дори си карал кола с два задвижващи моста. Тук не говорим за сравнение. А нещо като да сравняваш компютри с компоти общо взето.

Ето ти 2 моста и зимни гуми почти галоши:
https://www.youtube.com/watch?v=lGxj3fyBtpU
Ето ти и един мост с топ премиум чисто нови гуми:
https://www.youtube.com/watch?v=B6mQk3ZVHjQ
Както казах до там, където стигнаха топ премиум гумите, аз там с двата моста спирах на едно място и тръгвах без да превъртам гумите.
Ако ти имаш обратното видео, то сподели.
Разход на хибрид-> 

- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Ааа, Адриан слага едни гуми с кабърчета отдолу - играе нелегално 

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- andrian999999
само мога да кажа , че човека с бмв-то не може да кара !
1.тръгва от завой а на клипа се вижда че 10 метра по надолу е асфалт , аз бих засилил колата, да не говорим , че трябва да си пълен аматьор да не издрапаш при толкова елементарни условия, топло на места оголен асфалт и топяш се лед
2. 100% съм сигурен , че момчето не е изключило тракшън контрола , а той го спира, добре, че няма повече сняг щото ще му замирише на запален съединител а то няма да мирише от него.
1.тръгва от завой а на клипа се вижда че 10 метра по надолу е асфалт , аз бих засилил колата, да не говорим , че трябва да си пълен аматьор да не издрапаш при толкова елементарни условия, топло на места оголен асфалт и топяш се лед
2. 100% съм сигурен , че момчето не е изключило тракшън контрола , а той го спира, добре, че няма повече сняг щото ще му замирише на запален съединител а то няма да мирише от него.
професионален мапер
- BOz
Аз пък ще ти кажа, че си в грешка и на двата ти коментара.andrian999999 написа:само мога да кажа , че човека с бмв-то не може да кара !
Елементарни условия ама друг път. Само като отидеш на тази улица при зимни условия и ще видиш реалността каква е. И повярвай, при истински зимни условия с един мост няма да ти хрумне да се катериш, а на спускане ще те е страх дали въобще колата ти ще може да спре върху снега.

Отделно, че точно лугата подхлъзга много колата и след като се светнаха, че трябва сняг за зимнит гуми, това е клипчето, в което най-много успя да се качи кола. Бяхме по спомен 5 коли. Само върху снега се успяваше да се качи човек до там. Ама ти знаеш де, нали си бил. Най-лесно е зад клавиатурата да се говори всички колко са зле и не могат да карат, ама при реални условия нещата са доооста различни. biggrin.gif
А и в крайна сметка какво казваш, че щял си да се засилиш и такива коментари. Каквито условията за едната кола, такива и за другата, нали? А сам може да видиш двата моста с каква скорост минава покрай камерата, като тази скорост въобще не е максималната и с каква максимална скорост минава единия мост.

Може ли да ми кажеш дали въобще си карал кола с два задвижващи моста, защото предвид коментарите ти аз лично много се съмнявам?
При такива условия като на клиповете кабърчета няма да му помогнат въобще. Да беше лед разбирам, ама като си е наклон и лигава основа, кабъра няма да му помогне кой знае колко.slowtraveler написа:Ааа, Адриан слага едни гуми с кабърчета отдолу - играе нелегално
Разход на хибрид-> 

- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
Хубавото в случая е, че когато колата не може да изкачва повече , не тръгва назад!
Щото доста тук вероятно сме го "яли" в такива ситуации.
И аз , са радост или мъка , живея в същия "Бевърли Хилз" , само дето освен баира, имаш и плавен завой на почти 90* - нито да се засилиш, нито да видиш дали някой слиза отгоре
...
Да видим тази година как ще е, преди време А4 куатро се качваше с мъка (само по-ниското тегло ме спасяваше),а един LC къса база едвам го изкарахме от дълбокия сняг...
С две думи - за децата е щастие, за нас - премеждие.
Щото доста тук вероятно сме го "яли" в такива ситуации.
И аз , са радост или мъка , живея в същия "Бевърли Хилз" , само дето освен баира, имаш и плавен завой на почти 90* - нито да се засилиш, нито да видиш дали някой слиза отгоре

Да видим тази година как ще е, преди време А4 куатро се качваше с мъка (само по-ниското тегло ме спасяваше),а един LC къса база едвам го изкарахме от дълбокия сняг...
С две думи - за децата е щастие, за нас - премеждие.
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...
- andrian999999
лично мога да ти го покажа някоя късна вечер след 23;30ч. като натрупа сняг на Витоша, ама ти няма да дойдеш, все ще имаш извинение. Карам Фиат пунто дизел 86 к.с. с предни зимни задни летни щото ме мързи , така колата е по нестабилна. а относно коментара ти за спускането надолу , намери някой приятел със 4х4 бегачка да направим няколко спускания от копитото надолу, силно ще се разочароваш обещавам ти.BOz написа:Аз пък ще ти кажа, че си в грешка и на двата ти коментара.andrian999999 написа:само мога да кажа , че човека с бмв-то не може да кара !
Елементарни условия ама друг път. Само като отидеш на тази улица при зимни условия и ще видиш реалността каква е. И повярвай, при истински зимни условия с един мост няма да ти хрумне да се катериш, а на спускане ще те е страх дали въобще колата ти ще може да спре върху снега.![]()
Отделно, че точно лугата подхлъзга много колата и след като се светнаха, че трябва сняг за зимнит гуми, това е клипчето, в което най-много успя да се качи кола. Бяхме по спомен 5 коли. Само върху снега се успяваше да се качи човек до там. Ама ти знаеш де, нали си бил. Най-лесно е зад клавиатурата да се говори всички колко са зле и не могат да карат, ама при реални условия нещата са доооста различни. biggrin.gif
А и в крайна сметка какво казваш, че щял си да се засилиш и такива коментари. Каквито условията за едната кола, такива и за другата, нали? А сам може да видиш двата моста с каква скорост минава покрай камерата, като тази скорост въобще не е максималната и с каква максимална скорост минава единия мост.![]()
Може ли да ми кажеш дали въобще си карал кола с два задвижващи моста, защото предвид коментарите ти аз лично много се съмнявам?
професионален мапер
- BOz
С удоволствие бих приел, но вече не карам 4х4 автомобил, за да ти покажа каква е реалността.andrian999999 написа: лично мога да ти го покажа някоя късна вечер след 23;30ч. като натрупа сняг на Витоша, ама ти няма да дойдеш, все ще имаш извинение. Карам Фиат пунто дизел 86 к.с. с предни зимни задни летни щото ме мързи , така колата е по нестабилна. а относно коментара ти за спускането надолу , намери някой приятел със 4х4 бегачка да направим няколко спускания от копитото надолу, силно ще се разочароваш обещавам ти.
Между другото спора с останалите БМВ-та тръгна от абсолютно същата тема и предложение.
Е, както виждаш съм се отзовал, та и филмчета има, нали?
И това ти мнение просто доказва наистина, че не си карал 4х4 автомобил, за да говориш такива небивалици.
Нищо, простено да ти е. Но не живей в заблуждение.
Все едно аз да кажа, че утре излизам срещу Кличко и го нокаутирам в 10-тата секунда. Горе долу така ти звучи предложението за сравнение и надуване. Според теб има ли смисъл в тази битка? Нищо, ако бях Кличко, щях да ти покажа къде зимуват раците.

п.п. И това за спускане от Копитото е някакво изказване на някой 18 годишен тийн. Споко, не бих приел такова предизвикателство, защото там трябва да нямаш мозък, за да правиш такива лапаташки изцепки. Реалността е показала, че печели този, с най-малко мозък и ниско чувство за самосъхранение. Е, аз съм от обратните хора, имам силно чувство за самосъхранение и не бих приел никога такова малоумно предизвикателство. Чувствай се победител там.
Разход на хибрид-> 

- andrian999999
Отговор типичен пример за тема изгоден ли е приус , или колко харчи приус! Обясни ми написанотоBOz написа:С удоволствие бих приел, но вече не карам 4х4 автомобил, за да ти покажа каква е реалността.andrian999999 написа: лично мога да ти го покажа някоя късна вечер след 23;30ч. като натрупа сняг на Витоша, ама ти няма да дойдеш, все ще имаш извинение. Карам Фиат пунто дизел 86 к.с. с предни зимни задни летни щото ме мързи , така колата е по нестабилна. а относно коментара ти за спускането надолу , намери някой приятел със 4х4 бегачка да направим няколко спускания от копитото надолу, силно ще се разочароваш обещавам ти.
п.п. И това за спускане от Копитото е някакво изказване на някой 18 годишен тийн. Споко, не бих приел такова предизвикателство,
" С удоволствие бих приел, Споко, не бих приел" п.п. На писане го вадиш голям , но в действителност ...... laugh.gif
професионален мапер
- andrian999999
Форумен драскач си да знаеш от тези с европейските ценности , "ама при реални условия нещата са доооста различни" ИЗДИШАШ , аз не те карам да се състезаваме в София между колите и да застрашаваме другите участници в движението, а горе на Копитото след 00:00ч , ама ти никога не си се качвал когато си имал 4х4 кола, тя е за пред жената , и за пред кафето и да обясняваш предимства.... качваме се горе и ти показвам , че почти нямаш предимство с 4х4 на спускане без да се състезаваме само ще караш по мен , после аз по теб, но ти даде задна. Затова си пиши в темата за приус и не говори ,че най-скапаните зимни на 2 моста са по добри от най-хубавите зимни на един мостBOz написа: Най-лесно е зад клавиатурата да се говори всички колко са зле и не могат да карат, ама при реални условия нещата са доооста различни. biggrin.gif
п.п. Мога да ти обясня къде има предимство кола 4х4 пред кола с един двигателен мост, но трябва да е с хубави гуми , с керливи гуми и 8х8 да е нищо не става
професионален мапер
- BOz
Какво се правиш на ощипана девственица не мога да те разбера.
Естествено, че на спирачен път тази кола с по-хубавите гуми ще спре по-бързо и това не съм го отричал до сега. А и не е повдигано като въпрос.
Просто ти ми подскочи, че на едно елементарно изкачване с кола на един мост и хубави гуми си щял да бъдеш по-добър от такава със скапани зимни гуми, ама с два задвижващи моста.
И не извъртай темата, а просто си спомни от къде тръгнаха писанията. Не е сложно да прочетеш историята, за да се правиш на голям разбирач, че еди кой си не можел да кара, че не били изключили системите за стабилност и т.н. Точно тези ги слушах много и за това направихме едни елементарни клипчета, в които е показано разликата на един и съответно два задвижващи моста, когато става въпрос за сцепление, необходимо за катерене. За спускане, където ти трябва само спирачка, то отново имаш 2 моста на спиране и при еднакви други условия колата с по-добри гуми ще спре по-бързо. Логично е това и не мисля, че въобще го обсъждаме.
И аз ти предлагам нещо - като падне хубавия сняг, то ще може ли да отидем, ей така за шоуто, на същата улица, където е сниман клипа, да видя как без проблем ще качиш изкачването, както сам каза, че било много елементарно и въобще не бил проблемен въпросния участък? С 2 моста и скапани зимни гуми с 4 човека в колата се качва леко трудно, без никакъв проблем. Демек вече с боксуване, а не като на клипа без да превъртат гумите , където настилката вече не беше зимна реално.
п.п. Аз на кафе не съм ходил от ~15-на години, а ти? С жената сме заедно от както карах Москвич. Никой не знаеше, че БМВ-то ми е било 4х4. Та чакам да кажеш отново за какво ми е бил 4х4 автомобил.
п.п.2 Пак да те попитам - защо предлагаш да се качваме някъде, като споменах, че нямам вече 4х4 автомобил? Каква ти е логиката на писането въобще? Заяждане?
Естествено, че на спирачен път тази кола с по-хубавите гуми ще спре по-бързо и това не съм го отричал до сега. А и не е повдигано като въпрос.
Просто ти ми подскочи, че на едно елементарно изкачване с кола на един мост и хубави гуми си щял да бъдеш по-добър от такава със скапани зимни гуми, ама с два задвижващи моста.
И не извъртай темата, а просто си спомни от къде тръгнаха писанията. Не е сложно да прочетеш историята, за да се правиш на голям разбирач, че еди кой си не можел да кара, че не били изключили системите за стабилност и т.н. Точно тези ги слушах много и за това направихме едни елементарни клипчета, в които е показано разликата на един и съответно два задвижващи моста, когато става въпрос за сцепление, необходимо за катерене. За спускане, където ти трябва само спирачка, то отново имаш 2 моста на спиране и при еднакви други условия колата с по-добри гуми ще спре по-бързо. Логично е това и не мисля, че въобще го обсъждаме.
И аз ти предлагам нещо - като падне хубавия сняг, то ще може ли да отидем, ей така за шоуто, на същата улица, където е сниман клипа, да видя как без проблем ще качиш изкачването, както сам каза, че било много елементарно и въобще не бил проблемен въпросния участък? С 2 моста и скапани зимни гуми с 4 човека в колата се качва леко трудно, без никакъв проблем. Демек вече с боксуване, а не като на клипа без да превъртат гумите , където настилката вече не беше зимна реално.
п.п. Аз на кафе не съм ходил от ~15-на години, а ти? С жената сме заедно от както карах Москвич. Никой не знаеше, че БМВ-то ми е било 4х4. Та чакам да кажеш отново за какво ми е бил 4х4 автомобил.
п.п.2 Пак да те попитам - защо предлагаш да се качваме някъде, като споменах, че нямам вече 4х4 автомобил? Каква ти е логиката на писането въобще? Заяждане?
Разход на хибрид-> 

Re: Ще карате зимата само със зимни май?
В момента гумите ми са 215/45 R17. Оказа се че при зимните този размер е доста скъп и с по-малка възможност за избор и ми препоръчаха алтернативни размери. Проблемът е, че в два различни сервиза ми препоръчаха различни размери като " най-добри ". Единият е 225/45 R17 а другият 205/50 R17 Според вас кой е по-добрият вариант за нашите улици и за каране предимно в градски условия?
Последно промяна от Akima на 29 Дек 2015 21:04, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Моля прочетете правилата и важните теми.Търсачката работи перфектно.Добре дошъл.
- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
Re: Ще карате зимата само със зимни май?
На какво возило ще ги монтираш тези гуми?aston написа:В момента гумите ми са 215/45 R17. Оказа се че при зимните този размер е доста скъп и с по-малка възможност за избор и ми препоръчаха алтернативни размери. Проблемът е, че в два различни сервиза ми препоръчаха различни размери като " най-добри ". Единият е 225/45 R17 а другият 205/50 R17 Според вас кой е по-добрият вариант за нашите улици и за каране предимно в градски условия?
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...