Toyota Carina Project 3S-GE
Re: Toyota Carina Project 3S-GE
Моторчето за празен ход има два кръстати болта като се разхлабят оборотите могат да се регулират в тесен диапазон.
Човек и добре да живее умира .......
- rambisimos
Опитахме се но не стана нищо с моторчето за рпазния ход. Понеже имах много слабо парно и бавно загряваше колата, решихме да сменим термостата. След като извадихме стария забелязахме, че пружинката която е вътре се беше откачила и затова термостата оставаше постоянно отворен. След смяната му с нов имам доста прилично парно и оборотите падат на 1000--1100 което е доста добре в сравнение с предния път на 1400-1500. 

- rambisimos
Колеги някой може ли да ми отговори на следния въпрос. Нормално ли е градско разходът да ми е 16 както газ така и бензин, с нормално каране... до 3500-4000 оборота. Не съм попадал в задръствания. По каталог го гледам, че минималното е 12 градско, което ме навежда на мисълта че в днешни условия трябва разхода да е към 14. Как мислите?
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
- rambisimos
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Сега,ако кажеш и какво е ГИ-то и как е настроено и ще се ориентирам и аз. 

- rambisimos
Ами газовата е MSM (http://msmgas.com/). 29литра е бутилката тя беше още преди на стария мотор не съм я купувал, но след като сложихме този дойде едно момче настрой нещата и каза че изпарителя работи идеално и захранва тези коне. Но как да кажа как е настроена като не разбирам нищо :(
Иначе има едни проблем и скоро трябва да му я карам пак да види какво може да направи. Значи като намалее газта, като останат по-малко литри... докато набира колата и след 4000 оборота минава на бензин, но всъщност има още газ. След това си "цъквам" копчето минавам на газ и колата продължава да работи на газ но я карам до 4000 оборота. И колкото повече намалява газта от толкова по-ниски обороти преминава на бензин. Всичко това ме навежда на мисълта, че всъщност бутилката не се изцежда докрай и затова ми дава такъв разход.
Иначе има едни проблем и скоро трябва да му я карам пак да види какво може да направи. Значи като намалее газта, като останат по-малко литри... докато набира колата и след 4000 оборота минава на бензин, но всъщност има още газ. След това си "цъквам" копчето минавам на газ и колата продължава да работи на газ но я карам до 4000 оборота. И колкото повече намалява газта от толкова по-ниски обороти преминава на бензин. Всичко това ме навежда на мисълта, че всъщност бутилката не се изцежда докрай и затова ми дава такъв разход.

- skydiver
- Автомобил: Rav4.2
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Превключването обратно към бензин става при изпълнение да определени условия - тук ,предполагам, става дума за понижено налягане в газовата рейка (след изпарителя).rambisimos написа:Ами газовата е MSM (http://msmgas.com/) Всичко това ме навежда на мисълта, че всъщност бутилката не се изцежда докрай и затова ми дава такъв разход.
Поради горното - бутилката никога не можеш да я "изцедиш"...
За да засечеш оптимално,когато предполагаш, че количеството газ намалява, започваш да караш по-умерено.
Накрая ще остане количество газ в бутилката, което ще е пренебрежимо малко , за да повлияе осезаемо на разхода.
Едит:
Относно настройката - ще е мноого трудно да преценим във форума , дали е настроена добре.
Трябва ти достъп до системат , за да споделиш какво се случва там.
Налягането - ясно.
Може би ако можеш да видиш нанесената корекция във времената на газ, това би ни насочило.
Any car can get you where you need to go, a special car gets you there with a smile on your face...