BOz написа:Аз обаче не разбрах, защо ако системата не разпознае датчика автоматично, то ще купуваш някой знаен и незнаен уред, за да си запознаеш сензорите, а просто не използваш
Текстрийм-а за 1:10 от споменатата от теб сума?
Защото, за да използвам Текстрийма и да обуча нови датчици, трябва да купя още един комплект оригинални датчици, чиято цена е 120+ лева за брой, докато програмируемите такива струват по $22-$30 (зависи от къде ще ги купиш), нямат собствени ID-та, а клонираш оригиналните си датчици и не се налага след това при всяка смяна да обучаваш новия комплект. Да, прав си, че като имаш Текстрийма, вече не ти е проблем да си ги въртиш сам, но все пак цената на оригиналния датчик си е повече от 2 пъти по-висока от програмируемия, а както знаеш, оригиналните също не са вечни - повреждат се, късат ги гумаджии, късат се от водоструйки, свършват им батериите, които са несменяеми, с което като свърши батерията, просто изхвърляш и датчика... Та в дългосрочен план ми е по-изгодно да инвестирам в един такъв програматор, и да си обучавм датчици както ми е потребно