Ремонт на съединител - Corolla E12 2.2 D4D - София ?
Автомобила е Тойота корола, комби 2002г. Дизелов двигател 2.0, 90кс, 5 степенна ръчна скоростна кутия.
В момента е на 174000 км, които вероятно са два пъти повече, но това няма как да знам понеже колата нямаше сервизни документи, когато я купих.
Проблема е следния: при потегляне на първа, особено на наклон има претрисане. При превключване на втора има доста силно придърпване, особено ако отпусна рязко съединителя. Съединителя отделя долу и хидравличната течност е до горе. Има цъкащ шум на тихи обороти, когато не е на скорост и при ниски обороти на 4та и 5та скорост. Този шум изчезва, когато натисна педала на съединителя.
Забелязах, че скоростната кутия е отваряна, защото има червен силикон на мястото съединено с двигателя. Друг признак, че нещо е правено и недоправено там е, че светлината за задната не свети, а не е от крушката защото я проверих.
Моля да ми препоръчате добър сервиз в София, да оправят проблема.
Благодаря
В момента е на 174000 км, които вероятно са два пъти повече, но това няма как да знам понеже колата нямаше сервизни документи, когато я купих.
Проблема е следния: при потегляне на първа, особено на наклон има претрисане. При превключване на втора има доста силно придърпване, особено ако отпусна рязко съединителя. Съединителя отделя долу и хидравличната течност е до горе. Има цъкащ шум на тихи обороти, когато не е на скорост и при ниски обороти на 4та и 5та скорост. Този шум изчезва, когато натисна педала на съединителя.
Забелязах, че скоростната кутия е отваряна, защото има червен силикон на мястото съединено с двигателя. Друг признак, че нещо е правено и недоправено там е, че светлината за задната не свети, а не е от крушката защото я проверих.
Моля да ми препоръчате добър сервиз в София, да оправят проблема.
Благодаря
Последно промяна от Akima на 16 Ное 2015 23:43, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Toyota Corolla d4d 2.0 2002 wagon 250 000 км
- veso_hds
- Благодарил/а: 41 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
Re: Ремонт на съединител Toyota Corolla d4d 2.0
Търсиш мехаННика,написан е със зелено сред модераторите на форума.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Благодаря!
Лично съобщение ли да му пиша или има сервиз някъде, където направо да отида?
Лично съобщение ли да му пиша или има сервиз някъде, където направо да отида?
- veso_hds
- Благодарил/а: 41 пъти
- Получена благодарност: 36 пъти
За съжаление не му знам координатите.Има сервиз и той е човекът,който ти трябва.Опитай на лични,дано те пуснат модераторите(има ограничения за новите членове).МехаННика влиза често във форума и може той да те "открие".Друг вариант е да се обърнеш към някой колега от София(от форума) за помощ.Почти всички са му ползвали услугите.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
-
- Получена благодарност: 35 пъти
Re: Ремонт на съединител - Corolla E12 2.2 D4D - София ?
Червен силикон се използва в завода при сглобяване на кутията. Ако действително някой е наплескал и между скор. кутия и мотора това е знак че има досег с неоторизиран персонал. Светлините на задна нямат нищо общо според мен, трябва да се провери включвателя, струва 35-40лв.
Re: Ремонт на съединител - Corolla E12 2.2 D4D - София ?
Благодаря за отговора!
ще звънна тази или другата седмица да се разберем.
ще звънна тази или другата седмица да се разберем.
Здравейте колеги от скоро съм собственик Тойота корола д4д 2.0 90к.с. 2004г и имам идентичен проблем, като колегата Митев понеже не е написал дали е решен проблема и по какъв начин за това реших да повдигна темата малко и евентуално да ми препоръчате майстор в Шумен.
Toyota Corolla d4d 2.0 90hp hetchback 2004
Не съм се занимавал и си карам така. Това е скъп ремонт (над 1000 лв.) и по съвет на мехаННика реших да го отложа докато не стане съвсем нетърпимо. Тресенето при мен е по-осезателно когато колата е студена, после почти не се забелязва. В Шумен не знам майстор, но ако намериш драсни няколко реда тук да го имам в предвид.
Успех с ремонта,
Митко
Успех с ремонта,
Митко
Ок благодаря за бързия отговор. Точно като теб и аз мисля да си карам така поне за сега, но все пак да попитам уточнихте ли какъв точно е проблема за да знам и аз евентуално какво да очаквам или какво да търся като части ?
Toyota Corolla d4d 2.0 90hp hetchback 2004
Проблема се уточнява, когато се отвори. Тогава се решава дали и какво да се сменя.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 63 пъти
- Получена благодарност: 132 пъти
Ако ще продължавате да обсъждате конкретен проблем темата отива в раздел Трансмисии...