Свалянето мина успешно, но правилно ли разбирам че иска изключително стар IE browser за да тръгне това чудо?
Akima написа:Успешен ли е ремонтът?
Малко се забавих с постването във форума, но бях в движение
Та, да се върна на темата - и да и не.
Тази неделя имах малко свободно време да се позанимавам с troubleshooting и открих следните неща:
Типът на използваните конектори от Toyota са няколко, като моят е този (повече информация за конекторите
намерих тук):
За този модел стерео, е необходимо на двата пина
C и
D да има
"+" напрежение.
На пин
C (+12 volt ignition wire) се подава напрежение при включване на режим ACC,
като същия пин е вързан и на предпазител 7,5 amps.
Относно пин
D (+12 volt Battery wire) - на този пин трябва да има постоянен плюс директно от акумулатора,
дори и ключа да е изваден. Този плюс служи за паметта на стереото, иначе казано помни запаметените станции на даден бутон.
Ако единият от двата плюс-а (+) липсва, стереото няма да запали въобще, в което всъщност се корени и вторият ми проблем с него.
След като отново разглобих всичко и си поиграх да открия кой кабел какъв е, се оказа че нямам постоянен плюс от акумулатора към стереото,
което всъщност не позволява стартирането му (поради някаква гениалност на Panasonic?).
Сега, това което не ми е ясно е откъде идва този кабел..
Отново проверих всички предпазители (без големите квадратни, които са >30 ампера) и всички са здрави.
Освен двете кутии в коша (т.е. под капака при двигателя) и тези до предната лява врата, случайно да има предпазители и другаде?
Просто не виждам логика кабела да е свързан директно към акумулатора без предпазител, ако е така значи не ми харесва как го е измислил японеца..
Някой има ли идея откъде идва този кабел, и дали има предпазител някъде и за него?
Ако няма такъв, е възможно след като ми е окъсил power бутона на стереото, да се е прекъснал някъде.
Вариант е да си пусна допълнителен "+" директно от акумулатора, но предпочитам да не стигам до там ако е възможно.
Така че, отворен съм към нови идеи.
Някой случайно да има ел. схеми на инсталацията на автомобила, или идея дали този кабел има някъде предпазител?
ПП: Възможно е цветовия код на кабелите към конектора да не съответства напълно, или въобще. Ако това е така, значи ще трябва да си поиграете малко с мултицет за да се открие кой пин какъв е.