Компютъра на селиката използвахме. Искаше ни се да бъде само двигателя и скоростите, но нещата станаха по сложни от колкото изглеждат.
Така за всеки който е решил да се захваща с нещо такова, още от сега преди да е започнал искам да му кажа да
НЕ ГО прави. Това беше една жестока грешка при мен, но тъй като вече няма връщане назад трябва да се довършат нещата. Но все пак ако някой е решил да направи това нещо
задължително трябва да има 2те коли а не просто двигател и скоростна кутия, несъответствия са много повече отколкото съответствията. Не ми се иска да ви изброявам нещата които сме взели от селиката, защото със сигурност ще пропусна нещо.
Следните неща с които ще се сблъскате:
1.Ръждясали болтове гайки и т.н. тъй като здравите окачвания не се сменят.
2.Проблеми с маркучите на хидравликата, опира в ремъка.
3.Цялата ходова част е различна.
4.Сериозни проблеми ще имате с наместването на задния тампон. Аз лично я закарах в 2 сервиза, 1ния казаха, че нищо не могат да направат, в 2рия ми сложиха тампона на двигателя а не на скоростната кутия, защото казаха че не могат там и двигателя след това продължи да си се блъска в купето. (все още не сме решили този проблем)
5.Задния мост от селиката е с 2 см по-къс, със сигурност не се опитвайте да местите целия заден мост на Карината.
6.Проблеми с електрониката, тоест свързването на всички кабели, аз от това не разбирам, но нашия човек още не може да ги навърже като хората.
7.Задните амортесъори са по-различни от тези на карината и затова след като ги сложите, ще забележите че долния край на гумите стои навътре, на реглажа ни казаха, че трябва долният край да е леко навън. Затова ще се наложи да разпробивате горното ухо на амортесъора навътре, така че да се получи елипса.
8.Ние имахме проблеми и със спирачките които дълго време мотахме, но в крайна сметка проблемът беше от спирачната помпа. А да забравих да допълня спирачната помпа от селиката не става на карината.
Свалянето и слагането на двигателя беше най-лесното нещо, проблемът дойте от останалите неща които споменах по-горе.
Ами това се сещам в момента, напълно е възможно да пропускам някои неща, но доста неща ми минаха през ръцете за тези 2 месеца, а и още не е готово всичко.
И като извод от цялата история
НЕ ГО правете. Надявам се да съм бил полезен.