Купих си Toyota Corolla E12 и имам няколко въпроса

Аватар
saho

Re: Купих си Toyota Corolla E12 и имам няколко въпроса

Мнение от saho » 07 Окт 2015 10:49

Нестабилна е разбира се. Това купе не може да се движи в права линия с тая скорост след всяка неравност трябва корекция на волана. Да пиеш кафе и да караш със 170 и да се чувстваш като в s класа е не възможно или много опасно и въобще не е приятно.
Крушките на парното се сменят много лесно както всичко в тойота, трябва ти някаква стара банкова карта, отвертка, сваля се пепелника, черната пластмаса излиза напред с подпъхване на карта, след като издърпаш трите врътки може да има и винтчета. Имаше някъде илюстрация тук във форума за по нагледно.
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Окт 2015 14:40

Избягвам да бъда категоричен в изводите си,защото често гледната точка е водеща. Не знам по какви пътища карате със 170 км./ч. и какви са показателите за стабилност на всеки, но по магистрала със 170 км./ч. колата седи стабилно на пътя. Трябва да се отчете с какво я сравняваме. Не може да я сравняваме с коли 1.5 тона или 2 тона, които най-малкото заради физическите си особености се отместват по-трудно при неравности по пътя. И не мисля,че леки корекции с волана при неравности показват нестабилност. Нестабилност бих нарекъл клатене на купето, трудно управление в завои, носене на някаква посока, вибрации и т.н.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

fobiqm

Мнение от fobiqm » 21 Окт 2015 18:19

The.Engineer написа:Да, дръпнах си ръководството на автомобила и видях, че пише в него.
Мерси за отговора. Само, че в ръководството не пише как се сменят крушките на подсветката на врътките на парното. Някой има ли представа?
А днес се появи първия проблем откакто колата е моя. Спря да ми работи пръскалката на задното стъкло. Предполагам помпата не е в ред, защото като завъртя лостчето не чувам помпичката да бучи, предполагам е изгоряла или по някаква причина до нея не достига напрежение. Някой има ли представа как се сменя тази помпичка? Дано само смяната не е свързана със сваляне на подкалника, че е една "черна" работа. Направо си е за сервиз :)
Благодаря за отговорите!
Колега,вече може и да си сменил помпичката за задно стъкло,но наистина трябва да се свали подкалника
успех

Публикувай отговор