Здравейте,
искам да ви споделя един доста странен и дразнещ проблем.
Преди месец си закупих Avensis T25 2008 седан от представителство на марката в Осло (Норвегия).
Когато правих пробното каране не успях да чуя,че задната лява врата свири или по-точно чува се вятъра след 90км.
След 2-3 дни я закарах в сервиза и ми смениха уплътнението на вратата,но пак се чуваше после ходих в друг сервиз на Тойота и там пак го смениха. След това пак ходих и ми центроваха вратата,но пак се чува. След това взех аз я да оглеждам и забелязах, че черната лайстна или фолиото около прозореца е един тон по-светло от другите врати. Това ме наведе на мисълта,че е удряна и вратата е сменена. След като информирах сервиза за моите съмнения те казаха, че всичко е наред и така трябва да се чува.
Въпросът ми е някой знае ли добър сервиз или начин за справяне с проблема ?
От Стара Загора съм.
Благодаря!
Задната лява врати свири - Avensis T25 2008 SDN
- milkov2
- Благодарил/а: 1 път
Задната лява врати свири - Avensis T25 2008 SDN
Последно промяна от Akima на 26 Сеп 2015 16:27, променено общо 2 пъти.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетет правилата и важните теми.Правопис.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.Моля прочетет правилата и важните теми.Правопис.
Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Re: Проблем с вратата на Авенсис
Ако си сигурен, че е задна врата, пробвай да залепиш тиксо по луфтовете около вратата - най-вероятно шума е аеродинамичен - свири самия процеп между вратите или между врата и купето...
И ако е така, ще трябва да промениш нещо в аеродинамиката - например леко да промениш настройката на предна врата..
Или пък на задната врата, ама от пантите - за да се промени 'отстъпа' на ръба. ..
И ако е така, ще трябва да промениш нещо в аеродинамиката - например леко да промениш настройката на предна врата..
Или пък на задната врата, ама от пантите - за да се промени 'отстъпа' на ръба. ..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- milkov2
Re: Проблем с вратата на Авенсис
Не съм много наясно колко и как се прави тази настройка .... Чел съм че дори има брой натягания за да е центрована правилно.Ако може малко по-подробно да кажеш за какво става въпрос. Мене ме притеснява да не е блъскана и да е от гредата.slowtraveler написа:Ако си сигурен, че е задна врата, пробвай да залепиш тиксо по луфтовете около вратата - най-вероятно шума е аеродинамичен - свири самия процеп между вратите или между врата и купето...

Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- slowtraveler
Re: Задната лява врати свири - Avensis T25 2008 SDN
Идеята ми бе, че ако свири от там, то навярно пищи точно процепа между вратите...
Всяка промяна във взаимното им разположение би променила или отстранила звука...
Промяната я виждам така:
1. Да се промени малко задния край на предната врата (например да се затваря мааалко по-трудно) - да мръднеш ключалката или котвата с милиметър....
2. Да се промени малко предния край на задната врата - да мръднеш пантите с милиметър...
Предполагам тенекиджия би се справил със задачата...
Но за целта трябва да си сигурен дали е там проблема - т.е. да направиш няколко експеримента... Например тиксото (ама такова, което не поврежда боята)...
Или да защипеш парче мека гума или плат в процепа за да видиш кога и как се променя звука..
Всяка промяна във взаимното им разположение би променила или отстранила звука...
Промяната я виждам така:
1. Да се промени малко задния край на предната врата (например да се затваря мааалко по-трудно) - да мръднеш ключалката или котвата с милиметър....
2. Да се промени малко предния край на задната врата - да мръднеш пантите с милиметър...
Предполагам тенекиджия би се справил със задачата...
Но за целта трябва да си сигурен дали е там проблема - т.е. да направиш няколко експеримента... Например тиксото (ама такова, което не поврежда боята)...
Или да защипеш парче мека гума или плат в процепа за да видиш кога и как се променя звука..
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Милков, купи си 5см хартиено тиксо и облепвай поетапно. Ако установиш откъде е свиренето, ще знаеш и как да го отстраниш.
- milkov2
Днес ще пробвам да залепя тиксо или поне в Норвегия има като допълнителни уплътнения. Макар че аз бях залепил такова на лявата врата отгоре и не помогна но сега ще пробвам да ги залепя между вратите. Благодаря ви.
Toyota Auris E150
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
Toyota Corolla E11
Toyota Avensis T25
- slowtraveler
Че то в Норвегия къде караш с 90км/ч