Привет колеги,
колата е Авенсис 1 преди фейслифта. И четирите ми стъкла са електрически, като само шофьорското е с функция ауто. Когато вдигам и свалям стъклото от 10 пъти 8 се държи странно. При спуснат прозорец натискайки продължително копчето за повдигане на стъклото то се вдига изцяло до горе, след което се сваля почти на половина, без това да е желанието ми. Винаги после спира на едно и също място. Това някоя функция, която не знам ли е или си е някаква неизправност. От опит какво може да предположите?
Поздрави !
Странно поведение на страничен прозорец /Auto/ - Avensis T22
- agutti
- Получена благодарност: 1 път
Странно поведение на страничен прозорец /Auto/ - Avensis T22
Последно промяна от agutti на 30 Авг 2015 12:50, променено общо 2 пъти.
Avensis 1998 1.6 5M
Avensis 2010 1.8. CVT
Avensis 2010 1.8. CVT
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Странно поведение страничен прозорец
Най-вероятно се задейства защитата от прищипване . Стъклото вижда някакъв зор при вдигане и електрониката решава , че има нещо защипано и го сваля обратно.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- agutti
Re: Странно поведение на страничен прозорец /Auto/ - Avensis
Има доста добре аргументирана логика в думите ти и въпреки че по цял ден се занимавам с абсолютно всякакви чисто нови автомобили, въобще не се бях сетил за тази функция. Понеже колата не е първа младост, бих се изненадал ако имам такава функция. Ето дори едно интересно клипче по този въпрос https://www.youtube.com/watch?v=q1_U4zxLzx8. Мерси за предположението. Ако някой друг има опит с този казус, да не се притеснява да сподели 

Avensis 1998 1.6 5M
Avensis 2010 1.8. CVT
Avensis 2010 1.8. CVT
Re: Странно поведение страничен прозорец
+1iovkito написа:Най-вероятно се задейства защитата от прищипване . Стъклото вижда някакъв зор при вдигане и електрониката решава , че има нещо защипано и го сваля обратно.
на сила хубост не става
Последно промяна от memorex на 30 Авг 2015 15:15, променено общо 1 път.
- agutti
Колегата iovkito вероятно ще се окаже прав. Тествах различните прозорци и установих, че такава защита от прещипване има само шофьорският прозорец - т.е само този с ауто функция. Когато бе прозорецът е наполовина свален го натиснах надолу с ръка-помести се може би някакви милиметри, решаващи явно, защото после при автоматичното затваряне нагоре остана затворен. Вероятно се е разхлабил или леко разместил по някакви причини. Не ми е болка за умиране, ако някога се налага да се разглоби вратата ще го погледна.
Поздрави !
Поздрави !
Avensis 1998 1.6 5M
Avensis 2010 1.8. CVT
Avensis 2010 1.8. CVT