D-CAT двигатели - DPF филтър - проблеми,решения и премахване
Re: DPF филтър - вариант за справяне с проблема?
За последен път ще кажа, че има и друго решение освен нов филтър и това е емулатор. Всеки решава вече сам за себе си според възможностите.
http://www.fapremove.com
Програмиране на TPMS сензори.
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
! 5 години гаранция на софтуерните услуги !
Качествен чип тунинг. Премахване на FAP / DPF OFF, Adblue / SCR OFF, EGR / AGR OFF, Flaps OFF., O2 / Lambda OFF, DTC OFF и др.
Проблем след поставяне на ДПФ емулатор
Здравейте колеги.Имам нужда от вашата помощ,защото вече вдигам ръце направо.Автомобила ми е Тойота Рав4 2.2 D-cat 177 к.с. и както повечето се сблъсках с проблема с филтъра за твърди частици и реших да го премахна и да ми сложат DPF емулатор,защото ми обясниха че моят компютър бил заключен и това бил варианта!Ок съгласих.Остявих колата си за 2 дни и отидох да си я взема.Казаха ми ,че е готова но имала друг проблем - дебитомера ,и от него не искала да върви!Доста се изненадах,защото преди дс отидс при тях бях в Тойота за принудителна регенерация и нищо такова не ми казаха,но се съгласих.Тръгнах си с колата ,а тя ама хич не върви няма никаква мощност.Това се случи вчера и днес веднага в тойота сервиз и човека ми е познат и провери всичко,като започнахме от дебитомера,Egr- клапана,колекторните тръби,разглобиха дори една по едн и ауспоховите тръби ,но нищо абсолютно нищо,дори донесоха друг дебитомер за да пробваме с него и пак същото!Всичко си е в норма и всичко е ок!И въпроса ми е за съвети какво да правя сега,като е излишно да казвам че прибера ли се в София и директно отивам в сервиза където пипаха този ДПФ,защото човека от Тойота ми каза,че нещо те са я спънали ,което е логично защото до сега не съм имал никакъв проблем с автомобила!Благодаря ви предварително
Последно промяна от Akima на 29 Авг 2015 22:55, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Добре дошъл.Моля прочети правилата и ползвай търсачката.
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Проблем след поставяне на ДПФ емулатор
Колега , много са малко колите , които са с поставени дпф емулатори , затова и мненията са оскъдни. Причината е много проста , в България никога не са внасяни чисто нови тойоти с DPF до момента , в който не бяха оборудвани всички нови модели с такъв. Останалите , които са по-нови , са на прекалено малко километри все още , за да са с монтирани емулатори. Все пак трябва да се обърнеш към сервиза , в който са правили тази модификация , защото те са напълно отговорни за сегашното състояние на колата ти. Нали уж denso компютрите започнаха да ги чипват , не махат ли вече dpf-a софтуерно ?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Ами казаха ми ,че софтуера не бил доизмислен все още и при мен това бил най-добрия вариант!И тъй като не съм специалист в тази област се доверих и си платих 900лв. за цялата процедура и така.Ами ще ходим в сервиза и да видим какво ще ми кажат пък дано се разберем циливизовано!
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
В тойота нямат ли някаква програма за замяна на дпф-ите , с взимане на стария и доплащане за нов ?
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Ами и това ги питах,но нямали.Дори диагностика ме насочи да съм търсел някои хакери се занимавали с тия неща,но и той няма връзка с тях.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Чипват ги, ама само на "уж". Доста хляб трябва да се изяде и много вода да изтече, докато се случи това и родните "спецове" се научатiovkito написа:Нали уж denso компютрите започнаха да ги чипват , не махат ли вече dpf-a софтуерно ?

Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Re: D-CAT двигатели - DPF филтър - проблеми,решения и премах
Не е нормално при монтиране на емулатор или чрез софтуерно премахване да се редуцира мощността ... поне за качествен емулатор или за коректно направен софтуер, но като гледам цената е като за качествени такива.
Ами и аз така мислех,но уви.Аз иначе исках при теб steich да дойда ,но ти нали ми каза да намеря друг сервиз само да ми махнат ДПФ,а ти ще се справиш с емулатора ,но аз сбърках понеже ми се искаше да оставя колата в някои сервиз където ще свършат и двете неща на място и ето сега до къде стигнах.Яд ме е ,че не те послушах и не действах по твоя начин та вече да бяхме свършили работата ,а не сега да се вкарвам в размисли,но уви....... Дано пичовете си разбират от работата и да оправят нещата,защото не знам!Ако не се справят да знаеш ,че идвам при теб пък да видим какво ще измислим по въпроса.
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Съболезнования за това че са ти скопили автомобила. За жалост няма кой да се справи, нищо че всеки трети се бие в гърдите. Всеки ще те препраща при някой друг, а ти само ще плащаш за "баницата" и ще сърбаш "попарата".
Ако така лесно се премахваха тези филтри, всички щяха да го направят.
Успех, въпреки всичко!
Ако така лесно се премахваха тези филтри, всички щяха да го направят.
Успех, въпреки всичко!
Прочетете правилата на форума!
Нека го прегледат ... може все пак да го оправят. Има емулатори които взимат управляващ сигнал и от дебитомера ... та ако е от тези и има проблем с емулатора, то може да оказва влияние на цялостното поведение на автомобила.
Здравейте колеги!Значи върнах се при момчетата,които ми махнаха DPF за да видят от къде идва проблема с мощността.Оказа се поне според тях ,че проблема били две спукани маркучета на турбината.Сега не знам дали това е вярно или просто те бяха сбъркали нещо и сега си го оправиха ,но важното за мен е че ми оправиха колата и сега си върви(лети
както преди ;) Благодаря и на вас колеги и до скоро ;)

McRein, би ли споделил как се държи автомобилът след премахването на филтъра? Разход на гориво, проблеми, грешки?
Ами от както направих интервенцията изминах вече над 4000 км и нямам никакви проблеми.Разхода ми падна изненадващо за мен с около 0.5-0.7л ,което си е доста добре!Всички ми казват ,че след премахването щяла да върви повече ,но на мен ми се струва една идея по-мудна не че не върви ,върви си доста добре ,но имам такова усещане.Другото нещо ,което забелязах е че при натискане сериозно на педала изпушва повече от преди ,но само за момент разбира се!Това е за сега от мен.Надявам се да съм ти бил полезен ,ако имаш още въпроси питай няма проблеми 

-
Здравейте колеги ,
от скоро съм горд собственик на Корола Версо 2,2 D-CAT , 177 к.с. с VIN : NMTEB16R00R094761.
Нямам идея тази кола има ли ДПФ филтър ? Моля за отговор . Също така ако може да ме насочите , къде/в кой приличен сервиз/ мога да отида за гр. София, за да се диагностицира състоянието на въпросния филтър ? Защото като слушам , проблемите с него са доста скъпички .
Благодаря ви предварително
от скоро съм горд собственик на Корола Версо 2,2 D-CAT , 177 к.с. с VIN : NMTEB16R00R094761.
Нямам идея тази кола има ли ДПФ филтър ? Моля за отговор . Също така ако може да ме насочите , къде/в кой приличен сервиз/ мога да отида за гр. София, за да се диагностицира състоянието на въпросния филтър ? Защото като слушам , проблемите с него са доста скъпички .
Благодаря ви предварително