Теч на масло от уплътнението на дюзите - Avensis T25 2.0 D4D
Теч на масло от уплътнението на дюзите - Avensis T25 2.0 D4D
Здравей те!
Бих искал да ми помогнете малко.Вече съм изпаднал в шах!Сменихме уплътненията на дюзите.Преди това имаше теч на масло от тях.Сега теча продължава... :( Бихте ли ми дали някаква насока от какво може да е .двете дюзи от които има теч са сменяни преди да купя колата.Нещо по самите дюзи ли е имало или ... Абсолютен блокаж.Мислех че теча е от уплътнението на капачката за маслото на мотора.Смених уплътнението и но не е от нея.
Прикачам една снимка да е по нагледно.
Благодаря ви!
Бих искал да ми помогнете малко.Вече съм изпаднал в шах!Сменихме уплътненията на дюзите.Преди това имаше теч на масло от тях.Сега теча продължава... :( Бихте ли ми дали някаква насока от какво може да е .двете дюзи от които има теч са сменяни преди да купя колата.Нещо по самите дюзи ли е имало или ... Абсолютен блокаж.Мислех че теча е от уплътнението на капачката за маслото на мотора.Смених уплътнението и но не е от нея.
Прикачам една снимка да е по нагледно.
Благодаря ви!
- Прикачени файлове
-
- теч уплътнение дюза
- IMAG0767.jpg (1.71 MiB) Преглеждано 4331 пъти
Последно промяна от Akima на 10 Авг 2015 15:11, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Toyota Avensis 2.0 D4D Wagon CDT250L-AWMEYW 10/2005
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Re: Теч на масло от уплътнението на дюзите.
Къде по-точно е маслото , защото аз такова не виждам на снимката.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Оградих го.iovkito написа:Къде по-точно е маслото , защото аз такова не виждам на снимката.
- Прикачени файлове
-
- IMAG0767.jpg (1.72 MiB) Преглеждано 4326 пъти
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
За колко време се стича това количество ? При мен тече най-вече от горната страна на дюзите , където са буксите .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Ами Шумен-Варна Варна -Шумен.iovkito написа:За колко време се стича това количество ? При мен тече най-вече от горната страна на дюзите , където са буксите .
А там на куплунга имали някакви уплътнения>? Може и на мен от там дасе стича нещо ...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Ако е масло, а не нафта е от гумените маншони, които са с месинговата шайба. Виждат се около гайката на тръбичката.
Много лесно се сменят, но трябва да се отвие тръбичката на нафтата.
Само на първи и втори цилиндър ли тече или на всичките?
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Проблема е че са сменени и на 4-те.Но само на 1 и 2 тече.Дюзите на 1 и 2 цилиндър са сменяни преди да купя колата.Не-знам какви са сложили...Kiki написа:Ако е масло, а не нафта е от гумените маншони, които са с месинговата шайба. Виждат се около гайката на тръбичката.
Преди да сменим тези маншончета пак имаше теч само на 1 и 2 дюза.Всичко това ме води на мисълта че самите дюзи им има нещо.
Re: Теч на масло от уплътнението на дюзите - Avensis T25 2.0
Здравейте.За да не пускам нова тема,ще ползвам тази на колегата да питам: трябва ли да има уплътнение на капачката на маслото на двигател 2.2 d4d ?При мене няма никаква гумичка,а е само пластмаса и все от там сълзи и олива надолу.
АВЕSIS WAGON T25 2.2 D4D-2005г
Провери тук http://www.japan-parts.eu/ по VIN: номераjkisiov написа:Здравейте.За да не пускам нова тема,ще ползвам тази на колегата да питам: трябва ли да има уплътнение на капачката на маслото на двигател 2.2 d4d ?При мене няма никаква гумичка,а е само пластмаса и все от там сълзи и олива надолу.
Проверих и ми излиза ,че има някакво уплътнение на капачката,което е дадено като отделна част.Ще видя по магазините дали го има : http://www.japan-parts.eu/EU/3/113617H.png 

Здравейте отново.След като проверих по магазините,се оказа че само гумичка не се продава,а цялата капачка и цената е 30лв
.Някой да има идея каква гума може да се сложи,която да издържа на висока температура и на масло?

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Иди в сервиза на Тойота и си поръчай гумичка, не вярвам да е прекалено скъпа. Иначе бих ти подарил една но си много далече.