СКЪПИ ЛИ СА ЧАСТИТЕ
СКЪПИ ЛИ СА ЧАСТИТЕ
КУПИХ СИ ТОЙОТА КОРОЛА 2000 Г 1.4 16 V ВСИЧКИ МЕ ПЛАШАТ С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЧАСТИТЕ КАЖЕТЕ НЕЩО
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Re: СКЪПИ ЛИ СА ЧАСТИТЕ
Кои са тези "ВСИЧКИ"?tonototo написа:КУПИХ СИ ТОЙОТА КОРОЛА 2000 Г 1.4 16 V ВСИЧКИ МЕ ПЛАШАТ С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЧАСТИТЕ КАЖЕТЕ НЕЩО
Какво според теб е "ВИСОКА ЦЕНА"?
Какво според теб е "УМЕРЕНА ЦЕНА"?
Какво според теб е "НИСКА ЦЕНА"?
Какво според теб е "ДОСТЪПНА ЦЕНА"?
Кажи нещо по тези 4 въпроса.
Re: СКЪПИ ЛИ СА ЧАСТИТЕ
Здравей аз карам Корола от извесно време на скоро сменях цилиндърче за спирачките на задното колело,струваше ми 24.85 лева за сравнение ще ти кажа че за френски автомобил подобно струва около 50-60 лева разбирасе това не е критерии но все пак ти си направи избора!!!tonototo написа:КУПИХ СИ ТОЙОТА КОРОЛА 2000 Г 1.4 16 V ВСИЧКИ МЕ ПЛАШАТ С ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЧАСТИТЕ КАЖЕТЕ НЕЩО

- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
Резервната гума е поне 5 пъти по-скъпа от комплект чистачки.max-2 написа:rezervnata guma e okolo 2000lv. sigurno na tazi honda biggrin.giftonototo написа:майстора който ми прави колата твърди че сменя чистачки сега на хонда и всичко излиза 800 лв
Това прави 4 000 лева за резервна гума при този "майстор".
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
На японските автомобили няма толкова масово производство на калпави резервни части(лично мое мнение).
Затова обикновенно попадаш на оригинални части които съответно са и по-скъпи, но затова пък издържат мнооого.
Последно си сменях предното стъкло на авенсиса и не беше ефтино - 1230лв с гуменото уплътнение и смяната.... Неоригинално имаше и за около 400лв, ама с доставка след 40 дена...
А юнака с чистачките за 800лв- купил ли ги е или си е наел за една година чистачки да му чистят стъклата и паркинга около колата? biggrin.gif
Затова обикновенно попадаш на оригинални части които съответно са и по-скъпи, но затова пък издържат мнооого.
Последно си сменях предното стъкло на авенсиса и не беше ефтино - 1230лв с гуменото уплътнение и смяната.... Неоригинално имаше и за около 400лв, ама с доставка след 40 дена...
А юнака с чистачките за 800лв- купил ли ги е или си е наел за една година чистачки да му чистят стъклата и паркинга около колата? biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- sluchaen_fen
- Обратна връзка:
не се шашкай,тази кола ми е десетата която имам и четири от тези 10 са били джапанки,и за да си отговориш по ясно на въпроса помисли кое е по евтино- да сменяш примерно шарнири всяка година и един да струва 30лв или да сменяш един път за 4-5 години(колкото и ще я имаш тази кола) и той да струва 50-60лв.Шибано е ако т ърсиш като мен накой нестандартен чарк който рядко се троши.за пример -knock sensor-420 лв(елементарен пиезо микрофон).неможах само да разбера това само сензор ли е или цял двигател за тойота.Та така , това са обикновено машини много по добри от прословутите немски нерзвалящи се коли(които имат части дето хич не лъжат)
- sluchaen_fen
- Обратна връзка: