Автомобилът ми е RAV4 XA20 2.0 D4D 2004.
Проблемът, който имам е , че на дълъг път, след ,като мина 100-150 км със средна скорост 100/120 км/ч ми светва чека , оранжева лампичка и губи мощност. След , което спирам, гася, паля наново и тръгвам и след известно време лампичката спира да свети. Този проблем ми го прави, когато карам на обороти на 5-та скорост под 3000 , но пак повтарям проблема се появява поне засега само на дълъг път, след като измина 100-200 км . В градски условия досега не съм имал този проблем. В TM Ауто Запад ми казаха, че трябва да се прочисти турбината ( да се направи профилактика на турбината ). Тъй, като те не извършват тази процедура, а само на едно място в СФ се правило предложиха в техния сервиз да свалят турбината и да я закарат на мястото , където се извършва това прочистване. За свалянето ми искат около 300-350 лв, и за самото прочистване според зависи,,400-500 лв и общо някъде около 800-900 лв ще ми струва тази операция. Не толкова ме притесняват парите, отколкото дали проблема е в това и чрез това прочистване на турбината нещата вече ще са ок и този проблем ще изчезне. Също така мисля,че и разхода на гориво ми е висок , тъй,като в градски условия изразходвам около 10л /100 км, а извънградско - 7.5 л-8 л / 100 км, а по книжка параметрите са двойно по - ниски

Благодаря за вниманието.