Мнение
от Hristian » 28 Авг 2015 10:14
Абе, и нещо друго, отново да не отварям нова тема...
През последната седмица се появи нещо като проблем, не знам дали е, ама сега ми е леко притеснено.
Заредих преди около 1 седмица от Авио дизела в Еко догоре(имаше към 30-35л и долях още 20на).
Сега ми прави впечатление, че като цяло колата си върви нормално, обааче вчера сутринта и днес сутринта, като натисна примерно на 3-та или 4-та и колата е на около 1600 оборота, докато набере до 3000, понякога има на 1 или на 2 пъти нещо като придърпване. Спрях музиката и започнах да слухтя какво се случва. Та вчера забелязах, че като стигна към 2500 оборота и съм на някакъв лек баир за много малка част от секундата турбото сякаш се зачудва и после пак продължава да си работи.
Вчера сутринта, веднага като забелязах проблемите, звъннах на Сашо(мехаННика). Той ми каза, че ако нищо не свети по таблото, за момента причини за притеснения няма. Каза ми, че е възможно да е нещо от горивото, дето съм заредил, а и като я карам, да я понатисквам докъм 2500-3000 оборота преди да сменя предавката. Предложи ми да взема добавка за дизела на ПроТек(такава за комън рейл двигатели) и да смеся целия флакон в 1/2 резервоар, за да е по-добра концентрацията. Вчера я пораздвижих малко повечко в по-високи обороти(около 3-3500) и ми се стори, че проблем нямаше.
Днес сутринта пак на 2-3 пъти усетих, че го прави това същото. Колата ми е купувана нова от ТМ-Ауто и първият собственик е слагал този въпросен пауър бокс. Одеве реших да пробвам да го изключа и да видя какъв ще е ефектът. И поне докато покарах без него(около 10км), не направи мизерията нито 1 път. Понеже сега имам около 45 литра в резервоара, ще изчакам да спадне на около 30на и тогава ще сипя добавката за нафтата.
Според Вас има ли някакви причини за тревоги, четох, че има шанс някакъв датчик на турбото за вакуум да е отишъл... Дюзи ме съмняват, тъй като им гледахме времената преди да купя колата и изглеждаха ОК. Ще съм благодарен за мнения.
Ъпдейт: мм, да, прави ми впечатление, че когато изключа чипа, или проблемът отсъства, или го има, ама е толкова малък, че не мога да го забележа. Ще изчакам да сипя добавката и ще пиша допълнително.
Mercedes-Benz ML350CDI, 2010
Toyota RAV4 2.0D-4D, 2005