В нета има инфо срещу всички митове за Приус.
Не е кой знае какво, но върши работа.
п.с. Този епизод на South Park гледали ли сте го? biggrin.gif

Нещо не си наясно със себе си. Каталожните данни на тая кола са 6.1 извънградско. Средния разход за 38000км ми е 7.6. Тефтера ли искаш да ти сканирам?! Има данни в нета ти казах-попрочети и пак чати! Ама това е 2000 кубиков мотор със 118KW мощност! Бензинов! Градско харчи до 10-11, да! Но навън съм го свалял и до 5, ей така за спорта, да видя може ли! А иначе за можене може-http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... omichnost/! Ама са карали както обичате да карате Приусите, за икономия! Пък не съм видял такава информация за Приус! Сигурно щото никой няма интерес да доказва, че извънземния хибрид е дал разход 2.86! А не е невъзможно но при положение, че на тоя Сивик му е 3.8 каталожния разход лееекинко се обесмисля цялата тая измислица Приус!BOz написа: И както разбрахме - Сивик, който също харчи колкото дизелите.
Не, не искам да ми сканираш тефтера. Това ми беше достатъчно.mirott написа:Средния разход за 38000км ми е 7.6.
Много ясно, че ще дам отговор, защото не съм човек, който ще подмине всеки въпрос, както правят другите.Kiki написа: Да не говорим за предимствата на Авенсис комби на дълъг път пред Приуса.
Сега искам да чуя само с две буквички ДА или НЕ, прав ли съм, ама не само, че е по удобен, ама и, че е по-икономичен дизеловият Авенсис на дълго.
Знам, че няма да отговорите по този начин, защото не Ви изнася.![]()
Аз съм ОК.Airfan написа:Вижте сега, аз ще хостна в хубав ресторант обяда в Пловдив на състезаващите се за нисък разход. Бирата ще я платя аз, хапването вие. ОК?
Не се напъвам хич. Сивика се кара 50/50 градско София/навън. А навън се кара доооста добре, понякога поддържа скорост дето Приус не може и да я вдигне:)! А Приуса го караш 99/1! Почни навън и тогава ще напишеш 6.98/100...BOz написа:Не, не искам да ми сканираш тефтера. Това ми беше достатъчно.mirott написа:Средния разход за 38000км ми е 7.6.
Значи имаме 5.5 срещу 7.6 на Сивика. Няма смисъл да с напъваш натам.
Хубу де, може и кока колаBOz написа:Аз съм ОК.Airfan написа:Вижте сега, аз ще хостна в хубав ресторант обяда в Пловдив на състезаващите се за нисък разход. Бирата ще я платя аз, хапването вие. ОК?
Само, че условието за бирата нещо не ми допада. Най-малкото, че сме шофьори и ще трябва да се връщаме.
В това съм убеден. Между другото само на 2 коли, които съм притежавал, съм пробвал колко могат да вдигнат. Просто не съм привърженик на такъв вид изпълнения. Тук може да говориш с другия състезател във форума - Сфинкс-а. Той винаги кара с по 400 и харчи по 50/100. Друга му е представата за живота.mirott написа:понякога поддържа скорост дето Приус не може и да я вдигне:)
Да те поправя, че към днешна дата цифрите изглеждат 69/31. Питай, а не предполагай грешни данни. И горе долу разхода на извънградско с Приуса е малко под градския. Така, че няма как да стане това. Поради простата причина, изразена в предишния ми цитат.mirott написа:А Приуса го караш 99/1! Почни навън и тогава ще напишеш 6.98/100...
Направил съм го вече. И често получавам ЛС-та с въпроси отново разхода и съвети за каране.mirott написа:7.67 на 330ХД ще постигнат пилотите дето са карали за световен рекорд по икономичност и ти! Пиши го това в БМВ форума, ще те издигнат в култ и ще си за пример!
Аз за тва не карам Приус дето струва двойно повече от нормална кола, па макар и втора ръка. Просто слагам газ, пак се возя по-евтино от Приус и карам нормално, не стискайки крачетата...BOz написа:Просто за мен е разхищение да дадеш 20лв, като за същото нещо може да дадеш 15лв.
.
Предишната кола, която реално я продадох и я замених с Приуса беше на заводски метан.mirott написа:да не говорим за метан! Къде ти е икономията? Стига вече! Всичко друго да, ама икономичен...!
Навярно е бил с голям двигател....BOz написа:Предишната кола, която реално я продадох и я замених с Приуса беше на заводски метан.mirott написа:да не говорим за метан! Къде ти е икономията? Стига вече! Всичко друго да, ама икономичен...!
Към днешна дата:
Метан: 12,90 лв. /100 км
Хибрид: 12,33 лв. / 100 км
Да, огромен направо. 1.6slowtraveler написа:Навярно е бил с голям двигател....BOz написа:Предишната кола, която реално я продадох и я замених с Приуса беше на заводски метан.mirott написа:да не говорим за метан! Къде ти е икономията? Стига вече! Всичко друго да, ама икономичен...!
Към днешна дата:
Метан: 12,90 лв. /100 км
Хибрид: 12,33 лв. / 100 км
Личната ми статистика от еднократно извънградско шофиране на 'газиран' (метан) 1.7 автомобил ми показва разход около 7лв/100км...
Баща ми го прави под 7лв/100км по същия маршрут (около 370км в едната посока).. Да, без излишно напъване - 90-110км/ч..
Иначе за БМВ-то съм съгласен, че разхода е поносим... Минималния, който съм докарвал с джипа е 6.8-6.9л/100км при шофиране по ограниченията в балтийските републики...
П.С. абе не се ли повтаряме в тази дъъълга тема![]()
![]()
А да си дойдем на думата-ПРИ МЕН! Ама при мен-не!BOz написа: Ама накрая като теглиш чертата, статистиката си показва кой автомобил при мен би бил по-изгоден.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 гост