странно прекъсване
странно прекъсване
Мнение от kristian » 28 Яну 2007 18:34
Двигателя е 3S-FE 2.0i 16V 94kW.
Ако някой има идея от какво може да е моля да пише.
Утре ще пробвам да сменя TPS-а да видим какво ще стане ,въпреки че и резервния дето го имам не е първа младост
kristian
ugabuga
Мнение от kristian » 05 Фев 2007 19:58
Тая кола окакто съм я взел все нещо не и е наред.Нещо е правено по нея в италия ама незнам кво и много се чудя дали компа и не се ебава,ама къде да търся друг за проба-ако някой знае да каже.Тук във Варна неможах да намеря нито една тойота по моргите да и събера всичката електроника и да сменям едно по едно.Скоро познат ми каза че можело да е прогорен изпускателен клапан(вакума и е ОК) и от това да било.
kristian
b_d
Мнение от kristian » 10 Фев 2007 19:52
изкарах и четирите свещи-изглеждат почти еднакво,а именно:
периферията-черна
изолатора нормален сиво -бежов цвят
централния и страничния електрод са си нормални без нагар или някакви отлагания.нищо по-конкретно немога да кажа.Трети цилиндър свеща беше малко опушен изолатора на централния електрод.
Най странното обаче беше че на 2 и 3 цилиндър отвън свещите бяха изцапани с масло-съвсем чисто- и по външната им изолация в основата на 2-3мм от гайката имаше пръстеновиден нагар все едно там е щракала искрата.Вътре нямаше нито една мокра или мазна свещ.
Старите свещи бяха двуелектродни(два странични).дадох колата да ги сменят и сега като вадя тези се оказа че са с един страничен електрод.
тия в сервиза са сложили кво им падне.Сега са на 10 000км .Незнам какво значение има това.Буквите на означението им съвпадат донякъде
NGK BK R6E-11 -такива са тези дето ги извадих сега
NGK BK R6EKC-ТАКИВА СА ТРИ ОТ СТАРИТЕ И ЕДНА DENSO К20ТNR-S
а на тозиадрес дават хептен други:http://japancar.pp.ru/info/044.shtml
А иначе им а дадена и диагностика по свещите:japancar.pp.ru/info/main03.shtml
Ай,че цял роман изписах
kristian
Мнение от b_d » 11 Фев 2007 10:26
Празния ход със механична клапа ли е или се управлява от ECUто? 3SFE по спомен беше механична, но може и да греша.
b_d
Мнение от b_d » 11 Фев 2007 10:36
1. Искра => свещите ще са зле
2. Бедно => колата ще се спъва и при рязко подаване на газ и оборотите ще са нестабилни
3. Богато => ще пуши черно
4. Няма достатъчно въздух като затвориш дросела => ако е клапа/моторче, което се управлява от електрониката - да се почисти и провери.
5. Ако е механично моторчето - да се провери датчика на дросела дали дава верни показания
Това като начало.
b_d
Мнение от kristian » 11 Фев 2007 18:00
запалването -DIS ,без делко
не смея да вадя кабелите при работещ двигател-доколкото знам е опасно за бобините.
idle-с една джаджа дето не е точно мотор а се мести наляво и надясно и притваря един канал дето е паралелно на дроселовата клапа.Когато мвзех колата някой го беше бутал и беше изместен в едната страна-сега е ОК.Празните обороти са стабилни-750-800(само сутрин работи на 1600-1800 и полека лека падат но като загрее)
TPS- ОК Вчера мерих напрежението направо на извода на компа-ОК
поне според нормите в книгата(поръчах си я от Русия-много гот е 450стр само за тази кола чарк по чарк)
Ауспуха е черен и гори 15-18 газ и12-14 бензин така че немисля да е много бедна сместа.На СО ми казаха че е в нормите СО-0.3 на празе ход
СН-78-90 при изтърбушен катализатор
Мерих ландата- 12 пика за 10сек. пак в нормите.
Откакто съм я купил ми дава все една и съща грешка и докато загрее като започне от около 40С до 80С отврат-грешка 52-knock sensor и светва chek engine като загрее гася-паля и всичко е ок
БЛАГОДАРЕН СЪМ ТИ ЗА ОТЗИВИТЕ BAD_DOG
kristian
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Re: странно прекъсване
Мнение от max-2 » 11 Фев 2007 21:10
Vijte kabelite na sveshtite ako swetqt na tymno dori i mnogo malko ima golqma veroqtnost tam da e problemakristian написа:Имам малък проблем с моят ПИКНИК.Когато потеглям или сменям предавките за секунда прекъсва много неприятно все едно теглиш някого и изведнъж се е опънало въжето.Също така при движение на ниски обороти около 100-1200 започна често да изпада в някакво състояние дето сякаш се чуди да върви ли или да спира-лашка се като луда.
Двигателя е 3S-FE 2.0i 16V 94kW.
Ако някой има идея от какво може да е моля да пише.
Утре ще пробвам да сменя TPS-а да видим какво ще стане ,въпреки че и резервния дето го имам не е първа младост
max-2
Мнение от kristian » 12 Фев 2007 21:54
10 години карах само дизели,бях казал че бензинова каруца няма да си купя,и тая сега съвсем ми затвърди мнението -т''ва бензиновия двигател е хамава работа-вечно трябва да му слугуваш
Бройте темата засега за свалена от форума и благодаря за отзивите
Ама ако някой знае да се продава kNOCK SENSOR да каже!
И карайте само JAPAN - ки.Има достатъчно луди да карат форд,опел и тем подобни боклуци
kristian
ilia
Мнение от kristian » 13 Фев 2007 19:07
kristian
Мнение от kristian » 09 Авг 2007 20:01
Айда малко пак на тази тема.Пак започна да се клати при едва натиснат педал на газта.Пак мерих TPS- е точно колкото трябва е.М/у другото моят е с 3 извода и няама този ключ който подава инфо че дросела е затворен и няма никакъв шанс за центровка-просто е фиксиран.Акоопитам да бутам оборотите от стопорния болт на рамото на дросела изведнъж качва празните на1300-1500.и неще да си ги свали сама чрез IACV-то.Нови кабели,нови свещи(платинени) ,сменени TPS i MAP,изчистен дросел.Друго не ми идва на акъла кво да пипам.Предния път Bad_Dog писа за бедна смес и запъване на ниски обороти-Така и се държи.Обаче сместа не е бедна.Преди седмица бях на преглед,освен това като вкарам газовото в програмен режим ми показва постоянно как се мени сместа-богата-бедна.kristian написа:...........върнах старите свещи и всичко засега е ОК.или поне върви без да се запъва(пък да видим колко ще гори)..............
Ако някой има идея къде да бърникам да казва

kristian
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru