Идиотите на пътя...

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Re: Идиотите на пътя...

Мнение от slowtraveler » 11 Авг 2015 23:06

Japanese_fever написа:...
Е то само марката, която са избрали подсказва какви са водачите. tooth.gif
Виж тук не съм съгласен - марка като марка...
С ИЗКЛЮЧИТЕЛНО евтина поддръжка и експлоатационни разходи.
С поносимо качество...
Поне аз не съм успявал да взема оригинална резервна част (външна декоративна пластмасова част) за друга марка автомобил за под 1евро от официалния сервиз...
Докато за Шевролета съм купувал, дори с поръчка (срок на доставка 1 ден)...

Такова отъждествяване на автомобил с водач е малко... хм... абе да не използвам нецензурни думи :)
Но съм го чувствал когато от Маздата например се качвах на Калоса на жена ми....
Сега с Джипа разликата в отношението на околните водачи е още по-фрапиращо... А на какво основание - нали водача е един и същ?
Както казва един колега - той г...за си е един и същ, независимо дали е седнал в мерцедес или заз-ка tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Авг 2015 00:39

Всъщност ефекта сред останалите не се постига от вида на самия автомобил, а от нахалството и решителността на водача му. При мен е обратното - колкото е по-евтин автомобила, толкова по-решителен съм и водачите на луксозни возила в последния момент се виждат принудени да отстъпят. Навремето с Алекото имах предимство навсякъде... laugh.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 12 Авг 2015 09:08

Той (идиота на пътя) не се асоциира толкова с марката автомобила, в който си е настанил задника, а с поведението си. Разбира се идиотите на пътя с расовите автомобили и СУВове се отличават с рядка арогантност и безпардонност в отношението си към другите водачи на МПС. За тях завоя надясно от най-лявото платно, изпреварването на колоната автомобили в насрещното платно, спирането на пешеходна пътека или на място обозначено със знак спирането забранено, показното преминаване на червено, пререждането на светофар или намААното поведение на магистралата и т.н е НЕЩО НОРМАЛНО !
Рецепта за идиоти на пътя няма. Просто трябва да се пазим от тях и да не им подражаваме.

Аватар
Рошко
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 12 Авг 2015 09:13

scorpion

Мнение от scorpion » 12 Авг 2015 11:18

Ужас... това е е извън всякакъв човешки разум ohmy.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 12 Авг 2015 12:12

scorpion написа:....Разбира се идиотите на пътя с расовите автомобили и СУВове се отличават с рядка арогантност и безпардонност в отношението си към другите водачи на МПС. За тях...... намААното поведение на магистралата и т.н е НЕЩО НОРМАЛНО !...
Точно това имах предвид, че се слагат клишета...
Ами карам голям черен дЖип (СУВ)... И усещам как работи клишето, което си посочил по-горе... Колегите по пътя се пазят, защото предполагат, че според клишето ще карам арогантно и безпардонно...
От друга страна - видиш ли човек с жигулка, започваш да си мислиш, че човека за първи път е излязъл от селото и ще се мота из улиците в града, затова гледаш да го изпревариш (дори с цената на известно засичане) - това също е клише...
Бил съм 'участник' и в двата варианта - с джипа се пазят от мен, а с калосчето ме натискаха кой откъде ме види...

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 12 Авг 2015 13:51

Натискат те, но като не им отстъпиш и се правиш, че не ги виждаш веднага "омекват", защото Калоса/Жигулата/Москвича струват, по-малко от една гума на неговата кола и като му сплескаш калника той ще виси по сервизите въпреки Каското. wink.gif
Аз не карам като тях, просто не им давам да ме прецакват и да ми отнемат предимство или да ме засичат. Като тръгне някой да ме притиска, за да ми се навре пред мен си карам направо без да го поглеждам, а той да си прави сметката чия кола е по-скъпа. smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 12 Авг 2015 14:09

zi_zi_top написа:Натискат те, но като не им отстъпиш и се правиш, че не ги виждаш веднага "омекват", защото Калоса/Жигулата/Москвича струват, по-малко от една гума на неговата кола и като му сплескаш калника той ще виси по сервизите въпреки Каското. wink.gif
Погрешно схващане - би било изключение да имаш такъв автомобил и да висиш по сервизите...
Просто собственика би дал автомобила на служител или застрахователен агент да се занимава с оформяне на застраховката и ремонта.
А собственика скача веднага (може и още на мястото на аварията) на следващия автомобил от автопарка...
Докато ти с жигулката/калоса/москвича се преполага (според клишето, но и според известна логика), че едва си спестил за такъв автомобил, и загубите ти биха били доста по-големи : освен че ще си платиш ремонта (може да е много по-евтин от този на джипа, ама ще трябва да си го платиш от джоба), но и навярно ще вървиш с градски транспорт докато ти ремонтират автомобила....

Затова и смятам, че на доста народ с лъскави автомобили просто не им пука - ако стане нещо, той няма да остане без автомобил..
Навярно и затова се изграждат тези клишета...

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 12 Авг 2015 17:05

Само луди хора могат да се натискат с джип, който тежи два пъти колкото техните автомобили. Просто не е полезно за здравето, майната му на ламарините. С малка кола, ако ще и извънземна да е, винаги срещу теб тръгват, а с голяма, дори и стара се пазят.
Изображение Изображение

Аватар
Рошко
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 12 Авг 2015 20:06

Аватар
picha
Обратна връзка:

Мнение от picha » 15 Авг 2015 16:18

От две години карам Айго. Предимно извънградско. Не е служебно. Пазя си го. Новичко ми е. Честно да си кажа, мислех, че доста ще ме "газят", но се оказа обратното. Големите и мощни коли, ме пазят. Явно като ме видят, че съм "немощен" и "слаб", дори не ми присветват с фаровете по магистралата. Изчакват ме "културно" да изпреваря и да се скрия.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 16 Авг 2015 00:22

Не знам - аз съм останал с коренно противоположно мнение.... С малката кола те режат дори и да се налага ти да намаляваш...
С голямата/по-луксознатакола изчакват дори и да могат да преминат без да се налага ти да променяш скоростния режим...

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 16 Авг 2015 12:26

slowtraveler написа:Не знам - аз съм останал с коренно противоположно мнение.... С малката кола те режат дори и да се налага ти да намаляваш...
С голямата/по-луксознатакола изчакват дори и да могат да преминат без да се налага ти да променяш скоростния режим...
Режат,докато разберат кой кара малката.Говоря за градско в Русе,когато аз карам Яриса. tooth.gif .После осъзнават грешката си.Особено когато намерят "по-луксозната" заспала на джантите си.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 19 Авг 2015 09:51

Уикенда направих една малка обиколка на източна България : Варна-Бургас-Сливен-Твърдица-Елена-Стеврек-Варна....
Т.е. 'захапах' и АМ ТРАКИЯ и АМ ХЕМУС...
Направи ми впечатление 'любовта' на нашенците по лявата лента...
Тук колегите споменават колко били бързи по магистралата...
Аз си карах почти в правилата - 140-145км/ч на темпомат където можеше... И никой не ме изпревари...
Но затова пък се налагаше многократно (особено на ТРАКИЯ) да намалявам заради някой например с БМВ, който при празен път и що годе добър асфалт си е харесал лявата лента... Ама явно заради икономия кара със 110-120км/ч...
По ХЕМУС колегите бяха по-колегиални...
Да, и там имаше идиоти.. Като един украинец с баничарка, който на спускането към Девня реши да изпреварва от около 100км/ч, но като се изравни с 'изпреварвания', изравни скоростта с неговата - 70км/ч no.gif Да, не е колегиално, ама използвах и фаровете и клаксона guns.gif
Как може навсякъде другаде при сухо време хората да се движат по ограниченията (а не по-бавно), само тук са толкова 'икономични'...

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 19 Авг 2015 10:11

Като цяло по Тракия в дясното платно се кара със 100-120, лявото 150+ и става тегаво ако караш със 140. Не ми харесва.
Изображение Изображение

Публикувай отговор