Смяна на език на бордкомпютър - RAV4 XA30 2006
Смяна на език на бордкомпютър - RAV4 XA30 2006
Здравейте,
някой има ли представа дали може да се смени езика на борд компютъра на RAV4 XA30 2006?
В момента е на италиански език и постоянно ми излиза надписи, които не разбирам. Може ли по някакъв начин да се смени на английски език?
Поздрави.
някой има ли представа дали може да се смени езика на борд компютъра на RAV4 XA30 2006?
В момента е на италиански език и постоянно ми излиза надписи, които не разбирам. Може ли по някакъв начин да се смени на английски език?
Поздрави.
Последно промяна от Akima на 25 Юни 2015 14:47, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Причина: Променено заглавие.Моля прочетете правилата и важните теми.
Re: Смяна на език на бордкомпютър - RAV4 XA30 2006
Ако говориш за езика на дисплея, който е при километража и оборотомера, процедурата е следната:
Натискаш "DISP" бутона докато не излезнат 3 реда (първия е в скоби). Задържаш DISP докато не се появи друго меню, там избираш най-горното (Език), като пак задържаш DISP. Появява се списък с езици. Натискайки DISP (без да задържаш) се движиш из менюто. Избираш какъвто там език искаш с задържане на DISP. Излизаш, като натискаш DISP (без да задържаш) докато отидеш най-отдолу (пише изход на избрания език) и задържаш за да го избереш.
Натискаш "DISP" бутона докато не излезнат 3 реда (първия е в скоби). Задържаш DISP докато не се появи друго меню, там избираш най-горното (Език), като пак задържаш DISP. Появява се списък с езици. Натискайки DISP (без да задържаш) се движиш из менюто. Избираш какъвто там език искаш с задържане на DISP. Излизаш, като натискаш DISP (без да задържаш) докато отидеш най-отдолу (пише изход на избрания език) и задържаш за да го избереш.
Последно промяна от DeXa на 16 Яну 2015 22:57, променено общо 1 път.
2020 RAV4 XA50 2.5 A25A-FXS HSD
2018 Alfa Romeo Stelvio 2.0T
2013 РАВ4 ХА40 2.2 2AD-FHV AUTO
EX 2017 RAV4 XA40 2.5 2AR-FXE HSD (открадната)
EX 2006 RAV4 XA30 2.2 2AD-FTV DPF (открадната)
2018 Alfa Romeo Stelvio 2.0T
2013 РАВ4 ХА40 2.2 2AD-FHV AUTO
EX 2017 RAV4 XA40 2.5 2AR-FXE HSD (открадната)
EX 2006 RAV4 XA30 2.2 2AD-FTV DPF (открадната)
-
- Получена благодарност: 1 път
Смяна на език на борд компютър
Здравейте,
Някой може ли да ми каже как и дали е възможна смяната на езика на борд компютър за Тойота РАВ 4 2010г.?
Някой може ли да ми каже как и дали е възможна смяната на езика на борд компютър за Тойота РАВ 4 2010г.?
Последно промяна от Akima на 25 Юни 2015 14:46, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката работи!Моля прочетете правилата и важните теми ОТНОВО.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Търсачката работи!Моля прочетете правилата и важните теми ОТНОВО.
-
Здравейте отново,
Като гледам след задаване на въпроса ми беше отговорено веднага, а и коректно... Свърших си работата супер бързо и лесно. Ще пробвам отново и ако ми помогнете, не знам как ще се отблагодаря biggrin.gif
Струва ми се, че имам 2 - 3 проблема, които някак си не ми харесват Моля някой да ми каже дали следните неща са нармални
1. Разход на гориво - При градски условия (София) разхода ми се струва перфектен - 8.5л./100 км., обаче извън градско... 9.7-10л./100км. При скорост 130-140км.ч.(какво ли ще е ако бързам...) по магистрала, като оборотите не надвишават 2500-3000 и скоростта е постоянна (без настъпване за изпреварвания и всякакви такива) Интересното е, че при скорост 80-90км.ч. разхода е 6.5 - 6.8 л/100км. Автомобила е с 6 скоростни - ръчни.
2. От време на време има едно пиукане като от парктроник, но малко по-продължително. На таблото нищо не свети и нищо не пише... Колата има преден парктроник и в началото си мислех, че е от мухи, но по скоро това беше за мое успокоение От какво може да е ?
3. Когато автомобила е в движение има шум отзад при колелата като виене, но не е силно като лагер... Възможно ли е да е от гумите или спокойно да влезна в депресия, заради евентуален скъп ремонт
Моля не ми се смейте, а ако може споделете ваши впечатления или мнения!
Благодаря предварително
Като гледам след задаване на въпроса ми беше отговорено веднага, а и коректно... Свърших си работата супер бързо и лесно. Ще пробвам отново и ако ми помогнете, не знам как ще се отблагодаря biggrin.gif
Струва ми се, че имам 2 - 3 проблема, които някак си не ми харесват Моля някой да ми каже дали следните неща са нармални
1. Разход на гориво - При градски условия (София) разхода ми се струва перфектен - 8.5л./100 км., обаче извън градско... 9.7-10л./100км. При скорост 130-140км.ч.(какво ли ще е ако бързам...) по магистрала, като оборотите не надвишават 2500-3000 и скоростта е постоянна (без настъпване за изпреварвания и всякакви такива) Интересното е, че при скорост 80-90км.ч. разхода е 6.5 - 6.8 л/100км. Автомобила е с 6 скоростни - ръчни.
2. От време на време има едно пиукане като от парктроник, но малко по-продължително. На таблото нищо не свети и нищо не пише... Колата има преден парктроник и в началото си мислех, че е от мухи, но по скоро това беше за мое успокоение От какво може да е ?
3. Когато автомобила е в движение има шум отзад при колелата като виене, но не е силно като лагер... Възможно ли е да е от гумите или спокойно да влезна в депресия, заради евентуален скъп ремонт
Моля не ми се смейте, а ако може споделете ваши впечатления или мнения!
Благодаря предварително
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Стъни,
няма да се смеем,ама звучи забавно - голям мъж си - нямаш право да се депресираш. laugh.gif
По въпросите:
няма да се смеем,ама звучи забавно - голям мъж си - нямаш право да се депресираш. laugh.gif
По въпросите:
- Мнения и съвети за разход на гориво не давам.
Тук са цифрите от "живия живот":
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2Count Fuel type min Ø max
52 Diesel 6,65 8,30 12,16 - Почисти датчиците - ултразвуковите го правят като са мръсни - за друго не се сещам.Поне не без по-подробно описание на проблема.
- С какви гуми и джанти си?
Лагер ще го чуеш повярвай ми.
Дискове и накладки как са?

-
Джантите са 17 - 225/65/17 и истината е, че не са хубави... за смяна са (иска ми се да изкарам лятото, че и без това е кратко), а накладките са чисто нови - дисковете не са нови, но са хубави.
Разхода ще го прежаля, обаче звуците... Убиват ме!!!
Разхода ще го прежаля, обаче звуците... Убиват ме!!!
И аз имах същите питанки като теб. Просто трябва да приемем,че като обезшумяване колата не е много изпипана. Моята "свири" по същия начин. А за разхода ,какво да ти кажа,горе долу това са и моите постижения :(
RAV4-2,2 D-CAT - 177 к.с. - 2006 г.
RAV4-2,0 D4D-116 к.с. - 2005 г.
Aygo-1.0 VVT-i (68 Hp) - 2013 г.
RAV4-2,0 D4D-116 к.с. - 2005 г.
Aygo-1.0 VVT-i (68 Hp) - 2013 г.