Идиотите на пътя...
Re: Идиотите на пътя...
За радар детектор в една нормална държава си отиваш в затвора..А ако са в храстите скрити докато ти писне детектора и вече е късно така че няма много смисъл.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
CLK 55 AMG , CABRIO / 1999
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
COROLLA 1.4 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Говорим за България , а тук употребата на радар детекторите не е забранена.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- Japanese_fever
- Автомобил: 2014 Toyota Zelas
- Получена благодарност: 1 път
Сигурен ли си? Кои държави визираш? Също така правиш ли разлика м/у радар детектор и анти-радар? Едното ти сигнализира че наоколо има радар, а другото блокира сигнала на радара, за да не те засече.SFINKS написа:За радар детектор в една нормална държава си отиваш в затвора..А ако са в храстите скрити докато ти писне детектора и вече е късно така че няма много смисъл.
Примерно в Америка радар детекторите са разрешени, но анти-радарите са забранени. Докато в Канада и двата вида устройства са забранени. Има много амреиканци, които като отидат в Канада и после се връшат без радар детектор, защото им го конфискуват веднага щом ги спрат, освен, ако не е добре прикрит.

Ако позлват обикновен радар може да го засечеш от далече, независимо че са в храстите, нали е насочен към теб?! Ако са, обаче с лазерен радар в момента, в който ти писне радар детектора ти вече си засечен и те ти имат скоростта, т.е. с/у лазерен радар нищо не помага. С него обикновено се целят в предния ти номер, защото е огледална и добре отразяваща повърхност.
Също така, ако искате да се заядете с полицай го питайте кога му е калибриран радара (на самия радар трябва да има стикер с датата). Пo принцип трябва да се калибрират всеки месец или година май беше, но процедурата е толкова тегава, че никой не го прави. Ако са ви засекли с некалибриран радар може да обжалвате глобата. biggrin.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Да, Jap, има такива държави. Не, не е грешка, за радар-детектори става дума, не за jammer-и!
Ето списък на държавите, в които е забранен... макар, че има неточности (за България пише, че е забранен, а дефакто не е така), но повечето са коректни. В една Гърция да речем, дори да не го използваш, а само да ти е в колата, спрат ли те и да го намерят - жална ти майка!
Ето списък на държавите, в които е забранен... макар, че има неточности (за България пише, че е забранен, а дефакто не е така), но повечето са коректни. В една Гърция да речем, дори да не го използваш, а само да ти е в колата, спрат ли те и да го намерят - жална ти майка!
-

Ако няма такъв знак (Е24), който да предупреждава, че скоростта се засича с радар, дали от стационарен или мобилен такъв (маркирани или не служебни КАТ автомобили), всяко спиране на МПС и налагане на наказание, или изпращане на ел.фиш е оспоримо !
Да допълня че на скритите в храстите патрулки радарите "стрелят", когато ушев види потенцилана жертва натиска "спусъка " , радар детектора е безмислен , отделно че анти радарите пищят в 99.9 % от случаите за щяло и нещяло и е доста досадно.SFINKS написа:За радар детектор в една нормална държава си отиваш в затвора..А ако са в храстите скрити докато ти писне детектора и вече е късно така че няма много смисъл.
ALIENO ARCANUM RP5 / 2018
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
S 500 , LORINSER / 1996
Q7 , 3.0 DIESEL / 2007
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Откриха мистериозният шофьор, блъснал майка с 8-месечно бебе и избягал от местопроизшествието. Оказа се, че това е момиче на 22 години, което само се е предало на полицията, съобщиха от пресцентъра на РДВР Варна.
На 31 юли, преди обяд, младата дама е уведомила органите на сектор "Пътна полиция" - ОДМВР, че е допуснала ПТП с жена с детска количка около 14:10 ч. на 30.07.15 г. на кръстовището на улици "Бр. Миладинови" и "Цар Асен" във Варна.
Към момента се извършва оглед на лекия автомобил, изясняват се фактите и обстоятелствата около ПТП-то и предстои да се вземе административно отношение спрямо виновния водач, съобщиха от полицията.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Съгласен съм със SFINKS... При полицай, който иска да те 'хване', а ти нарушаваш, шансовете ти с използване на пасивни средства са доста малки...
В деня, в който си сложих радар-детектор ме хванаха за превишена скорост (ама бе познат
)... Просто в момента пускаха предходната 'рибка' и ги видях как пускаха радара, но не успях да намаля (точно в завоя преди качването на Аспарухов мост в посока Аспарухово)
Да плащаш сериозни пари (защото сериозен радар-детектор е към 400-600лв) без сериозен/гарантиран ефект (който на всичкото отгоре се случва да пищи и от други предаватели)? - за себе си реших, че не е разумно...
Затова предприех друга тактика - нарушавам в границите на 'поносимост' на закона... Например +10 км/ч...
Освен в случаите на изпреварване - тогава гледам да извърша изпреварването максимално бързо, без оглед на ограниченията, като след приключване на изпреварването отново се връщам към стандартния скоростен режим...
Из чужбината действах по същия начин. Само дето след приключване на изпреварването гледах максимално бързо да се върна в границите на 'поносимост' (дори и с удряне на спирачки)...
Да, темпото ми усещане е малко по-ниско, но средната скорост е почти същата..
И какво имаш като резултат?
При 500км по нашите извънградски пътища с цената на много нерви и напрежение успяваш да пристигнеш с 15-20 минути по-бързо... Тези 15-20 минути съм ги спестил с по-рядкото зареждане
Например Варна-Берковица-Варна - около 1000км при темпо 100км/ч (при всички случаи под 110км/ч) няма нужда да зареждам въобще, а като пристигна съм свеж и веднага мога да седна на масата
Докато ако вдигна темпото, печеля 15 минути в едната посока, но навръщане има нужда да се зарежда. И при пристигането си уморен...
В деня, в който си сложих радар-детектор ме хванаха за превишена скорост (ама бе познат

Да плащаш сериозни пари (защото сериозен радар-детектор е към 400-600лв) без сериозен/гарантиран ефект (който на всичкото отгоре се случва да пищи и от други предаватели)? - за себе си реших, че не е разумно...
Затова предприех друга тактика - нарушавам в границите на 'поносимост' на закона... Например +10 км/ч...
Освен в случаите на изпреварване - тогава гледам да извърша изпреварването максимално бързо, без оглед на ограниченията, като след приключване на изпреварването отново се връщам към стандартния скоростен режим...
Из чужбината действах по същия начин. Само дето след приключване на изпреварването гледах максимално бързо да се върна в границите на 'поносимост' (дори и с удряне на спирачки)...
Да, темпото ми усещане е малко по-ниско, но средната скорост е почти същата..
И какво имаш като резултат?
При 500км по нашите извънградски пътища с цената на много нерви и напрежение успяваш да пристигнеш с 15-20 минути по-бързо... Тези 15-20 минути съм ги спестил с по-рядкото зареждане

Например Варна-Берковица-Варна - около 1000км при темпо 100км/ч (при всички случаи под 110км/ч) няма нужда да зареждам въобще, а като пристигна съм свеж и веднага мога да седна на масата

Докато ако вдигна темпото, печеля 15 минути в едната посока, но навръщане има нужда да се зарежда. И при пристигането си уморен...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Japanese_fever
От кой форум е тази история? Не знам колко е вярна или е само форумен хумор, но много се смях на изказа и научих две нови думи - мунbо и минзухар. laugh.gif laugh.gif laugh.gif1.6 VVT-i написа:Вие просто нищичко не разбирате! Черен джиБ е с предимство... ВИНАГИ и НАВСЯКЪДЕ!
....
- Airfan
- Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
- Обратна връзка:
Аз ползвам радар-детектор - някаква тъпа Кобра 7200 да речем от преди 5-6 години. Работи безотказно. Смисъл от скъпи устройства няма, тъй като няма и сериозни радари у нас. Радар детекторът е приемник, който засича излъчването на другите радари и ако същите не са включени и господ няма да ви помогне, т.е. ако те чакат да им влезеш в обхват и те стрелнат, спасение няма.
Иначе ако радарът на полицая е пуснат на обзор постоянно и ако обхватът му е 100 м, примерно, то ще го хванете по права линия на минимум 200 м от източника. Ако е зад завой, едва като влезете в лъча му. Така че не е панацея, но спасява от хранилки, като край Стара Загора до Метро, ако си спомняте... Или по пътя Бургас - Варна има едно село, в което табелата за селото и ограничението 50 е точно зад един храст след завоя и въпреки, че ги засякох и набих спирачките, те чакаха 50 м след това и едвам ми се размина. Ако бях без детектор си бях изгорял, защото и аварийно спиране не може да ти помогне да спреш. Така че за мен това е една добра инвестиция, но трябва да се има предвид, че в 90% от държавите в Европа дори наличието на такова устройство в колата, включено или не се води престъпление. У нас са забранени само анти-радарите, които смущават работата на полицейския радар.
Иначе ако радарът на полицая е пуснат на обзор постоянно и ако обхватът му е 100 м, примерно, то ще го хванете по права линия на минимум 200 м от източника. Ако е зад завой, едва като влезете в лъча му. Така че не е панацея, но спасява от хранилки, като край Стара Загора до Метро, ако си спомняте... Или по пътя Бургас - Варна има едно село, в което табелата за селото и ограничението 50 е точно зад един храст след завоя и въпреки, че ги засякох и набих спирачките, те чакаха 50 м след това и едвам ми се размина. Ако бях без детектор си бях изгорял, защото и аварийно спиране не може да ти помогне да спреш. Така че за мен това е една добра инвестиция, но трябва да се има предвид, че в 90% от държавите в Европа дори наличието на такова устройство в колата, включено или не се води престъпление. У нас са забранени само анти-радарите, които смущават работата на полицейския радар.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
При мен също работеше безотказно (сработваше и на радари) 
Но пищеше за щяло и нещяло... Затова го разкарах...

Но пищеше за щяло и нещяло... Затова го разкарах...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Лауреати...Тази нощ, около 01:20 ч., на кръстовището на бул. "Вл. Варненчик" и ул. "Г. Бенковски“ се разиграва произшествие между две таксиметрови коли.
38-годишен водач на такси "Шевролет" преминава на червен светофар, при което допуска пътен инцидент с друго такси отново - "Шевролет“.
42-годишен пътник във второто такси е получил контузия на глава и коляно, оказана му е медицинска помощ в болница и е освободен за домашно лечение.
- paco_escobar
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Вярно е, един такъв ме удари, просто тръгна да завива наляво и мина 2 метра гледайки на другата страна.... 

Carina E 4AFE LB 1992
- Japanese_fever
Е то само марката, която са избрали подсказва какви са водачите.paco_escobar написа:Тези андроиди със Шевитата нямат равни.