Avensis T22 2.0 D4D 110HP - влиза в серв. режим при климатик
Avensis T22 2.0 D4D 110HP - влиза в серв. режим при климатик
Привет!
Появи ми се следния проблем. При включване на климатика колата влиза в сервизен режим. Това го прави само в движение. На място си работи нормално. Ходих в сервиза на Тойота, но няма записани грешки. Лошото е, че не го прави постоянно, а когато и скимне.
Колата е Авенсис Т22 D-4D 110 к.с. 2002 г.
Ще съм ви благодарен ако споделите опит или дадете някакви съвети към какво да се насоча!
Появи ми се следния проблем. При включване на климатика колата влиза в сервизен режим. Това го прави само в движение. На място си работи нормално. Ходих в сервиза на Тойота, но няма записани грешки. Лошото е, че не го прави постоянно, а когато и скимне.
Колата е Авенсис Т22 D-4D 110 к.с. 2002 г.
Ще съм ви благодарен ако споделите опит или дадете някакви съвети към какво да се насоча!
Последно промяна от Akima на 06 Май 2015 13:54, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Re: Avensis T22 2.0 D4D 110HP - влиза в серв. режим при клим
Малка корекция на проблема. Колата ГАСНЕ! Явно за това няма записани грешки.
Това е единствената грешка която е записана.
Някой да има идея какво общо има с климатика и гасненето?

Някой да има идея какво общо има с климатика и гасненето?

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Спираш да пипаш климатика.
Просто проблемът се проявява под товар.
Почваш стъпка по стъпка да четеш и пробваш от тук:
1CD-FTV EDU 97(2) DTC
Накрая да не се окаже SCV...
Просто проблемът се проявява под товар.
Почваш стъпка по стъпка да четеш и пробваш от тук:
1CD-FTV EDU 97(2) DTC
Накрая да не се окаже SCV...

Благодаря за отговора, но какво общо има управлението на дюзите с климатика?
Ако са SCV клапаните не би ли трябвало да се отчете в диагностиката, че не са наред?
Не включвам климатика и колата работи перфектно, но това не ме успокоява. Жегите сега започват и да не може да се ползва при положение, че го има.
Ако са SCV клапаните не би ли трябвало да се отчете в диагностиката, че не са наред?
Не включвам климатика и колата работи перфектно, но това не ме успокоява. Жегите сега започват и да не може да се ползва при положение, че го има.
- Akima
Прочети документа,ако не разбираш езика кажи.
Накратко:
ЕКУ-то наблюдава постоянно двигателя и го спира при всяко състояние,което не е нормално - извън допустими стойности.
Проблемни могат да бъдат:
1.EDU.
2.SCV.
3.Дюза/и.
4.ECU.
В твоя случай товарът при включване на климатика предизвиква компютъра да изключи двигателя.
Това ме навежда към идеята за проблем с някоя от веригите, обслужващи по-горните компоненти.
Трябва да се ползва freeze frame скенер - той може да запише данни преди загасването на двигателя.
Работата не е да теб - не знам и къде биха ти помогнали в Ямбол.
Може би в Бургас би било най-близо - при колегата diesel_power.
Накратко:
ЕКУ-то наблюдава постоянно двигателя и го спира при всяко състояние,което не е нормално - извън допустими стойности.
Проблемни могат да бъдат:
1.EDU.
2.SCV.
3.Дюза/и.
4.ECU.
В твоя случай товарът при включване на климатика предизвиква компютъра да изключи двигателя.
Това ме навежда към идеята за проблем с някоя от веригите, обслужващи по-горните компоненти.
Трябва да се ползва freeze frame скенер - той може да запише данни преди загасването на двигателя.
Работата не е да теб - не знам и къде биха ти помогнали в Ямбол.
Може би в Бургас би било най-близо - при колегата diesel_power.
Най интересното е, че с който и да съм говорел никой не се сблъсквал с такъв проблем. Включително и с колегата в Бургас!
Единствено четвърта дюза дава отклонения - 1,8 на празен ход и 2,3 при включен климатик. Първа и втора са 0,5. Трета естествено "компенсира" четвърта 1,4. Но такива стойности имаше и преди година, а проблеми не ми е създавала. Ходел съм и в Сливен и Ст.Загора. Честно казано от последния съм разочарован, но това е друга тема.
Имам колега със същия автомобил на който двете дюзи бяха запушени а двете "пикаеха" и колата му не влизаше в сервизен режим!
Единствено четвърта дюза дава отклонения - 1,8 на празен ход и 2,3 при включен климатик. Първа и втора са 0,5. Трета естествено "компенсира" четвърта 1,4. Но такива стойности имаше и преди година, а проблеми не ми е създавала. Ходел съм и в Сливен и Ст.Загора. Честно казано от последния съм разочарован, но това е друга тема.
Имам колега със същия автомобил на който двете дюзи бяха запушени а двете "пикаеха" и колата му не влизаше в сервизен режим!
Сагата продължава!
Сменена е проблемната дюза. Сменено е и EDU-то с работещо за проверка! Проблема си остана.
Каква е вероятността да е клапан? Питам понеже не ми е ясно защо този SCV клапан ще работи без климатик, а с него ще прави проблеми?
Благодаря на Akima за насоките, но ми е интересно защо другите колеги не се включват в решаването на проблема с нашите любими Тойоти? Нали за това е форума. Не разбирам и тези които са си решили проблема и повече никакви ги няма!
Поздрави!
Сменена е проблемната дюза. Сменено е и EDU-то с работещо за проверка! Проблема си остана.
Каква е вероятността да е клапан? Питам понеже не ми е ясно защо този SCV клапан ще работи без климатик, а с него ще прави проблеми?
Благодаря на Akima за насоките, но ми е интересно защо другите колеги не се включват в решаването на проблема с нашите любими Тойоти? Нали за това е форума. Не разбирам и тези които са си решили проблема и повече никакви ги няма!
Поздрави!
Здравей колега,
А на климатика проверка направихте ли?Нали уж от него идва проблема.
А на климатика проверка направихте ли?Нали уж от него идва проблема.
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Колега,не съм специалист в тази област,но защо не пробваш да смениш SCV(не знам при твоя двигател един ли е или два)временно и да видиш резултата.Мисля,че Акима е прав в разсъжденията си-при включването на климатика двигателя се натоварва и иска повече гориво.Клапаните не могат да осигурят това гориво и колата гасне.Мисля,че една проба няма да навреди,пък ако пак гасне-отхвърляш още една причина.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
Първото което проверих е именно климатика. Има фреон по норма и си прави необходимото налягане.
В момента търся такива клапани за проба. Не знам ако се изчистят дали няма да има ефект. Може да е временен, но ще спре главоблъскането.
В момента търся такива клапани за проба. Не знам ако се изчистят дали няма да има ефект. Може да е временен, но ще спре главоблъскането.
- veso_hds
Може и със чистене.Моите ги чистиха механично в Тойота Бургас преди 4г. и досега нямам ядове(да не дърпам дявола за опашката).Но трябва да ги види специалист-ако само са замърсени,номерът ще мине,но ако са износени ще трябват нови.Успех!
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Akima
За съжаление ти остават само скъпите компоненти:
Отбий се все пак до Бургас - ако ходиш на почивка например.
- чистиш SCV - ако не става сменяш.
- остава ECU - то - там търсиш същия номер втора употреба.

Отбий се все пак до Бургас - ако ходиш на почивка например.
Не бих казал, че остават скъпите. Знаете цените на дюзите ;-).
С чистене не се получи, а тайно се надявах. Което според вас отива на непредвиден разход от 400+ лв. И ако се окаже, че не са те....
Почивка не се очертава, но ако колегата работи в събота ще се ходи.
С чистене не се получи, а тайно се надявах. Което според вас отива на непредвиден разход от 400+ лв. И ако се окаже, че не са те....
Почивка не се очертава, но ако колегата работи в събота ще се ходи.
- veso_hds
По принцип работи в събота,но за по-сигурно му удари един телефон предварително.sabin написа: Почивка не се очертава, но ако колегата работи в събота ще се ходи.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.