Проблем с паркиране на скорост - Corolla Verso AR10 2.2 D4D
-
Проблем с паркиране на скорост - Corolla Verso AR10 2.2 D4D
Здравейте,
отново се появи лек проблем при новата ми (втора употреба) тойота.
Наложи ми се да паркирам на стръмна улица и не успях да я паркирам на скорост. Сложих естествено и ръчна скорост, но не помогна - ръчната по принцип не е добре натегната, но все пак държи нещо. Така че я подпрях с камъни.
Странното е, че имам спомен че преди няколко седмици бях паркирал на не по-малко стръмни улици без проблем. Единствената разлика, че сега беше след дълъг път. А може би сега и ръчната се е разтегнала повече...
В сравнение с предишния ми Фиат Брава сега на скорост държи осезаемо много по-малко. Реално фиата никога не е подавал на скорост, но слагах и ръчна за всеки случай.
отново се появи лек проблем при новата ми (втора употреба) тойота.
Наложи ми се да паркирам на стръмна улица и не успях да я паркирам на скорост. Сложих естествено и ръчна скорост, но не помогна - ръчната по принцип не е добре натегната, но все пак държи нещо. Така че я подпрях с камъни.
Странното е, че имам спомен че преди няколко седмици бях паркирал на не по-малко стръмни улици без проблем. Единствената разлика, че сега беше след дълъг път. А може би сега и ръчната се е разтегнала повече...
В сравнение с предишния ми Фиат Брава сега на скорост държи осезаемо много по-малко. Реално фиата никога не е подавал на скорост, но слагах и ръчна за всеки случай.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
-
Re: Проблем с паркиране на скорост - Corolla Verso AR10 2.2
Не знам, като се върна от Гърция ще я меря. Това е сертифициран употребяван автомобил, купен от Тойота Запад. Отделно му направиха втори преглед и ми дадоха 6 месеца допълнителна гаранция. Надявам се да е в ред компресията.
- Akima
Веднага като се върнеш при тях.ghostbuster написа:Не знам, като се върна от Гърция ще я меря. Това е сертифициран употребяван автомобил, купен от Тойота Запад. Отделно му направиха втори преглед и ми дадоха 6 месеца допълнителна гаранция. Надявам се да е в ред компресията.
Натискаш ги до дупка да си изпълнят задължението - нали затова си им заплатил.
Очаквам да разкажеш какво се е случило.
-
Т.е. да разбирам. че не е нормално да не държи на скорост при стръмен наклон? Защото четох, че за съвременните автомобили било нормално...
- iovkito
- Благодарил/а: 18 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Да , не е нормално.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 203 пъти
Не може да се говори така едностранно без да се знаят много от променливите в това уравнение.
Ако питаш мен, въобще не влизай в никакъв такъв филм, какъвто ти предлагат колегите, а си карай колата спокойно и се наслаждавай на живота.
Ако питаш мен, въобще не влизай в никакъв такъв филм, какъвто ти предлагат колегите, а си карай колата спокойно и се наслаждавай на живота.

Разход на електричарка -> 
Разход на хибрид ->
Разход на дизелов автоматик ->

Разход на хибрид ->

- Akima
При положение,че колата е закупена с гаранция не виждам защо да не потърси съдействие при проблем/съмнение за такъв.BOz написа:Не може да се говори така едностранно без да се знаят много от променливите в това уравнение.
Не е ли това смисъла на гаранцията?
Чисто информативно,понеже съм явно далеч от модата:
Ти колко тухли/камъка си носиш в колата да я подпираш?
И кои са по-добри,ако си правил сравнения?
-
Аз се притеснявам, че ще извъртят нещата с гаранцията защото имаше някакви обяснения, че ако имало нагар по моя вина не се покривало щета по клапани и цилиндри и тем подобни. А ако има сериозен проблем с двигателя ще са силно мотивирани да ме метнат.
Шегата настрана, нося си един объл камък с мен докато съм в Гърция,но май предпочитам клинообразни, за съжаление не намерих
Шегата настрана, нося си един объл камък с мен докато съм в Гърция,но май предпочитам клинообразни, за съжаление не намерих

- BOz
Да, ако има проблем. В случая няма проблем, а просто го филмирате допълнително. Гледай, че започва да прави сценарий вече.Akima написа: При положение,че колата е закупена с гаранция не виждам защо да не потърси съдействие при проблем/съмнение за такъв.
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

- Akima
За гаранцията - какъв документ ти издадоха?ghostbuster написа:Аз се притеснявам, че ще извъртят нещата с гаранцията защото имаше някакви обяснения, че ако имало нагар по моя вина не се покривало щета по клапани и цилиндри и тем подобни. А ако има сериозен проблем с двигателя ще са силно мотивирани да ме метнат.
Ако гаранцията не покрива нещо/някой компонент или агрегат от автомобила - то трябва да изрично упоменато или в общи условия или в отделен документ например.
Дано не те предаде камъкът на камъните.ghostbuster написа:Шегата настрана, нося си един объл камък с мен докато съм в Гърция,но май предпочитам клинообразни, за съжаление не намерих

Имал съм и по-тежък случай - носехме тел - да вържем гърнето на Ладата,ако/като падне и не намерим сравнително трезвен заварчик. laugh.gif
Тъкмо и колегата Boz ще каже той какво ползва да подпира и отивам да си търся камъни и дизелова кола.

- Akima
BOz написа:Да, ако има проблем. В случая няма проблем, а просто го филмирате допълнително. Гледай, че започва да прави сценарий вече.Akima написа: При положение,че колата е закупена с гаранция не виждам защо да не потърси съдействие при проблем/съмнение за такъв.
Човекът не се филмира.
По-добре да отиде и да провери отколкото утре някое Версо да те удари само,защото не държи на скорост и ръчната е в отпуска.
Да разпуснем и техническите прегледи като сме почнали.
Не мисли,че се заяждам с теб - просто аз предпочитам превенция пред лечение - в повечето случай разликата в цената между двете услуги е драстична.

-
Само да уточня, че ставаше въпрос за наклон от около 20% по ориентировачни данни от google maps. Беше доста плашещ и без да го меря.
Прилагам снимани страници от гаранцията, ако някой го интересува.
Прилагам снимани страници от гаранцията, ако някой го интересува.
- Прикачени файлове
-
- P1050216.jpg (235.86 KiB) Преглеждано 2308 пъти
-
- P1050217.jpg (204.78 KiB) Преглеждано 2308 пъти
-
- P1050218.jpg (245.46 KiB) Преглеждано 2308 пъти
-
- P1050219.jpg (312.63 KiB) Преглеждано 2308 пъти
-
- P1050220.jpg (302.65 KiB) Преглеждано 2308 пъти
- BOz
Не знам как си го изчислил, че наклона е 20% (имам съмнения в това), но ако наистина е така, то само автоматик би могъл да задържи на такъв наклон без ръчната спирачка и помощ от камъка. biggrin.gif
И не знам защо си мислите, че двигателя държи да не превърти на компресия.
И не знам защо си мислите, че двигателя държи да не превърти на компресия.
Разход на хибрид ->

Разход на хибрид ->

-
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 5 пъти
Какъв е този сертифициран употребяван автомобил, при това с два прегледа, след като не му държи ръчната спирачка?ghostbuster написа:Не знам, като се върна от Гърция ще я меря. Това е сертифициран употребяван автомобил, купен от Тойота Запад. Отделно му направиха втори преглед и ми дадоха 6 месеца допълнителна гаранция. Надявам се да е в ред компресията.

Toyota Corolla E10 2.0D 1994 г.
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш
)
Toyota Corolla E10 2.0D 1996 г. - функциониращ донор
Toyota Land Cruiser KZJ 70 3.0TD 1993 г.
ГАЗ 69М 1962 г. (вече бивш