Икономичен автомобил ли е Prius?
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Икономичен автомобил ли е Prius?
А твоето усещане какво е ? Че си се качил на Бентли ? Аз поне зная че ще се качвам на моя варел още дълго време срещу едни никакви пари . И като цена която съм платил , и като последващи разходи . А ти си си купил втора употреба електрокар с неясно минало но горе-долу ясно бъдеще . И след повече от 90 страници не даде сравнително ясен и логичен за всички отговор - защо,аджеба,си се спрял на точно този автомобил ? Зная поне 5 модела бензинови които са по-икономични . Знам поне 50 , дето за тази цена предлагат много по-голямо удоволствие от шофирането и от возенето . И знам поне 25 които за тези пари са по-гъзарски . Та отговори на мен , неразумния и неукия - защо точно Приус 2 втора употреба с извадена електрическа душица ????? 

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Искам само на един въпрос да ми отговориш. Може ли? А той е:
Измери ми удоволствието от шофирането и возенето. ОК?
Както се вижда, ти се кефиш от това да караш варел. А аз да карам умряла електричарка. И? Нима ти не изпитваш удоволствие от варела? Нима не си могъл за тия пари да не караш варел, а да караш много по-гъзарска кола? Нима не си могъл да караш по-икономична? Ама на мен твоя избор не ми пречи. А не знам защо моя избор ти пречи.
И трябва ли да ти го кажа за Х-ти път, не знам защо имаш такава къса памет, не карам Приус заради икономията. Ако това ми беше целта, до сега да беше и с газова уредба, както колегата каращ на гази и хвалещ се тука.
Ама ако веднъж разбереш, че да караш Приус не означава икономия за някой, то може и леко да прогледнеш с едното око. Ама леко. Ама съвсем леко.
Карай си твоята кола и остави другите хора да си карат техните коли. Както ти, така аз, така и 3-ти лица имат право на избор. Така нито ти, нито аз, нито трети не трябва да дават акъл на 4-ти каква кола да карат и най-вече да подмятат някакви тъпи епитети. Явно ти прави кеф винаги да се изказваш за твоя Ярис и винаги във всяка тема да го изтъкваш какъв е железен. Поздрави за което и още дълго време да му се радваш. За разлика от теб аз уважавам хорското мнение и личния им избор. Помисли над този въпрос.
Защо просто не каза нещо положително, ей така просто едно честито на човек, който си е купил "нова" кола? Аз знам защо, ама ще си запазя мнението лично за себе си.
Хайде лека вечер, че нещо се отклоних и от естеството на темата.
Измери ми удоволствието от шофирането и возенето. ОК?
Както се вижда, ти се кефиш от това да караш варел. А аз да карам умряла електричарка. И? Нима ти не изпитваш удоволствие от варела? Нима не си могъл за тия пари да не караш варел, а да караш много по-гъзарска кола? Нима не си могъл да караш по-икономична? Ама на мен твоя избор не ми пречи. А не знам защо моя избор ти пречи.
И трябва ли да ти го кажа за Х-ти път, не знам защо имаш такава къса памет, не карам Приус заради икономията. Ако това ми беше целта, до сега да беше и с газова уредба, както колегата каращ на гази и хвалещ се тука.
Ама ако веднъж разбереш, че да караш Приус не означава икономия за някой, то може и леко да прогледнеш с едното око. Ама леко. Ама съвсем леко.
Карай си твоята кола и остави другите хора да си карат техните коли. Както ти, така аз, така и 3-ти лица имат право на избор. Така нито ти, нито аз, нито трети не трябва да дават акъл на 4-ти каква кола да карат и най-вече да подмятат някакви тъпи епитети. Явно ти прави кеф винаги да се изказваш за твоя Ярис и винаги във всяка тема да го изтъкваш какъв е железен. Поздрави за което и още дълго време да му се радваш. За разлика от теб аз уважавам хорското мнение и личния им избор. Помисли над този въпрос.
Защо просто не каза нещо положително, ей така просто едно честито на човек, който си е купил "нова" кола? Аз знам защо, ама ще си запазя мнението лично за себе си.
Хайде лека вечер, че нещо се отклоних и от естеството на темата.

Разход на хибрид-> 
Разход на дизелов автоматик ->

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Не знам и няма да споря дали Приус е най икономичната кола на света. Приуса е концепция за съжаление доста скъпа и неразбрана в нашата страна. Страха от неизвестното, колко струва и колко ще изкара батерията също е сериозна бариера. Приуса говори - имам възможности, мисля отвъд гъзарията и собствената си колица, подкрепям развитието на технологиите в тази посока. Като човек дето всеки ден изгребвам букет от въглеводороди от "икономичните и екологични" дизели на хората, и аз мисля така. Ама нямам тези възможности
.

- Мишен
- Получена благодарност: 1 път
Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
https://www.facebook.com/sdvr.stolichnapolicia
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Това май е "стария" модел, т. е. актуалния. Да видим какъв ще е новия, че май не е голяма стъпка напред.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- Not_active_user_1
Някой има ли инфо кога ще представят 4-та генерация Приус? Уж беше за тази пролет, а то стана лято. Спряга се, че щели да го представят есента, но нищо конкретно и ясно няма по въпроса. Относно ТТД на модела също е пълна мъгла. Никакво „изтичане“ на „случайна“ информация няма, както и няма „ненадейни“ снимки от журналисти, които са хванали модела по време на изпитания, както става при много други марки и най-вече немските. 

- Not_active_user_1
Общо взето си прав, но не мога да се съглася с определението „доста скъпа“. Влизаш в сайта на Тойота и можеш да видиш, че колите с с горе-долу еднаква мощност/кубатура са на сходна цена с тази на хибридните варианти. Дизелите дори са и по-скъпи. Инвестицията в хибрид се изплаща с времето, ако говорим за финикийските знаци само. Ако разширим кръгозора обаче, няма как да се оцени удоволствието да караш хибрид.мехаННика написа:Не знам и няма да споря дали Приус е най икономичната кола на света. Приуса е концепция за съжаление доста скъпа и неразбрана в нашата страна. Страха от неизвестното, колко струва и колко ще изкара батерията също е сериозна бариера. Приуса говори - имам възможности, мисля отвъд гъзарията и собствената си колица, подкрепям развитието на технологиите в тази посока. Като човек дето всеки ден изгребвам букет от въглеводороди от "икономичните и екологични" дизели на хората, и аз мисля така. Ама нямам тези възможности.

Колкото до батериите, то те са се доказали, че са безпроблемни и няма повод за притеснение. Има тестове, които го доказват. Дори и след 10 г. и стотици хил. км. при замерването се вижда, че капацитета им намалява незначително. Така са е направили и така са създали начина на зареждане/разреждане, че батерията да не бъде консуматив, а да издържа жизненият цикъл на автомобила.
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Не искам да коментирам друго, а само представата ти за "жизнен цикъл на автомобила". Аз си купих моята Корола, когато беше на 5 години, карам я вече 7 години (даже захванах 8-мата) и нямам планове да я сменявам докато си работи. Другата ни кола е Опел Корса Б (1994 г) - 21 годишна, но на 101 хиляди км!
На Балканския полуостров масовите автомобили са на възраст между 10 и 25 години.
Сигурен ли си, че на тази възраст батериите на хибрида все още няма да имат проблем?

На Балканския полуостров масовите автомобили са на възраст между 10 и 25 години.
Сигурен ли си, че на тази възраст батериите на хибрида все още няма да имат проблем?
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- Not_active_user_1
Не. не съм сигурен и няма как да бъда. 100% сигурност няма как да има в нещо направено от човек. Ти сигурен ли си примерно, че ако си вземеш нов автомобил, няма да се счупи още в началото. Като пример ще ти дам мой познат, който си купи ново Рено и на 450 км. хвърли скоростна кутия. Така, че това са неща от сферата на вероятностите кое и кога ще се развали. Факт е обаче, че батериите за които говорим са се доказали, като надеждни и не създават главоболия. Казваш за автопарка в Бг. ОК, а замислял ли си се, дали този автопарк на толкова години е в добро здраве и дали ремонтите му не излизат по-скъпи през съответния период от смяната на батерия! А и дори да смениш батерията, то тя ти се е изплатила от ниския разход на гориво, евтината експлоатация на колата, данъци и т.н.zi_zi_top написа:Не искам да коментирам друго, а само представата ти за "жизнен цикъл на автомобила". Аз си купих моята Корола, когато беше на 5 години, карам я вече 7 години (даже захванах 8-мата) и нямам планове да я сменявам докато си работи. Другата ни кола е Опел Корса Б (1994 г) - 21 годишна, но на 101 хиляди км!
![]()
- zi_zi_top
Не става дума само за България, и в Гърция, Сърбия, Румъния и Турция автопарка е същия, следователно чисто емпирично хибридите не са икономически по-изгодни.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Not_active_user_1
Как стигаш до този извод, като хибридите в цитираните от теб държави се продават от 5-6 г., а в Европа от към 2008 г. За 10 г. няма проблем с батерията и капацитета и намалява с няколко %. Защо смяташ, че после задължително ще има проблеми? На базата на какво правиш изводи, че не са изгодни?
- zi_zi_top
Не се купуват много, нито нови, нито стари хибриди. Бъдещето ще покаже...
- BOz
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 199 пъти
Сега заредих отново резервоара.
Резултата е 4.9/100 само градско. Лятото е хубаво нещо.
Резултата е 4.9/100 само градско. Лятото е хубаво нещо.

Разход на хибрид-> 

- Мишен
- Получена благодарност: 1 път

Current hybrids – such as the popular Toyota Prius – rely on heavy and expensive batteries that are difficult to dispose of, causing their own environmental problems. On pure electric cars, the batteries can also go flat and leave the driver stranded.
In contrast, the new Peugeot will need no batteries. Instead, it will replenish itself automatically by re-using energy that is ‘lost’ when slowing down and braking.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/ ... z3d3Y4IyXB
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook.
Прикрепяте заснетият материал, описвате ситуацията и заставате зад твърденията си с имена и координати за връзка. „Пътна полиция” преглежда кадрите, създава АУАН и Ви кани да се разпишете като свидетел.
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
На щатския автопазар и на Руския дизелите не се продават. Това означава ли че са икономически неизгодни.zi_zi_top написа:Не става дума само за България, и в Гърция, Сърбия, Румъния и Турция автопарка е същия, следователно чисто емпирично хибридите не са икономически по-изгодни.
А са пазари в пъти по големи от Балканския.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid