Купуване на Карина 96-98

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Купуване на Карина 96-98

Мнение от nov » 28 Яну 2007 21:26

Здравейте колеги бих искал да ви помоля за едно професионално мнение или поне любителско laugh.gif. Значи навил съм се да взимам Карина това ми е колата на сърцето просто няма забележки само че се двоумя с какъв двигател да е бензинов или дизелов на година рядко правя повече от 15 хил.км рядко до 20. Двоумя се между два мотора дизеловия и/или бензиновия 1.8-2.0 само че не съм запознат кой от тези всичките е с най евтиното обслужване макар че се досещам smile.gif ,и също бих искал да попитам как стоят нещата с газова уредба за такъв модел, прецакват ли се бързо двигателите и всичко свързано с това защото като че ли съм по-навит за бензинов двигател,но все пак бих се радвал ако някой даде полезен съвет а също и за възможни дефекти(ако има такива изобщо) по гореспоменатите модели и мотори а за самата кола държа да не е комби или с 5-та врата а да е седан:) Предварително Ви благодаря

Аватар
nov

Мнение от nov » 29 Яну 2007 20:26

El Camino написа:Search :thumbsup:
мерси мноо пич,адски много ми помогна незнам как да ти се отблагодаря

El Camino

Мнение от El Camino » 29 Яну 2007 20:33

nov написа:
El Camino написа:Search :thumbsup:
мерси мноо пич,адски много ми помогна незнам как да ти се отблагодаря
Moля, пак заповядай. Такива като теб, дет си мислят, че са открили топлата вода, по двама на седмица.

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 29 Яну 2007 21:13

Eто линк към подобна тема от миналата седмица:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2397
Всяка седмица се появява потребител, който задава куп въпроси, на които никой не желае да прежали 30 минути за обобщаване на отговора.

Защо да ти преразказваме теми, които те мързи да прочетеш?

Аватар
nov

Мнение от nov » 30 Яну 2007 10:22

Първо не виждам каква връзка има топлата вода с моите въпроси но виждам че явно форумите не са за това да се задават въпроси и да се обсъждат такива или поне този форум,искренно се надявам да не съм ви нарушил спокойствито с мойте въпроси, а относно това дали ме мързи или не да прочета нещо мисля че това е малко личен въпрос, доста неща съм изчел за Тойота и просто исках малък съвет но както виждам вие не сте от тези които дават съвети.
на такива като вас им викам Made in Bulgaria:)
Айде със здраве и много благодаря за точните отговори и препоръки които ми дадохте особено на онзи пичага El Camino :thumbsup:

P.S:ПРИЯТЕЛСКИ СЪВЕТ :Тъй като такива като мен са по двама на седмица на тебе El Camino явно те се запалват пръстите за да им дадеш подобен отговор като на мен, бих те посъветвал да си намериш един напръстник biggrin.gif

Аватар
sluchaen_fen
Обратна връзка:

Мнение от sluchaen_fen » 30 Яну 2007 12:55

Какво искаш да добавя към мнението:
sluchaen_fen написа:Грам няма да съжаляваш за Карината. Много добре изпипана машина. Въобще не трябва да се притесняваш, че може някога да се разочароваш от този модел.
Какво да гледаш? Почти нищо, освен:
Да не е крадена.
Да не е блъскана зверски и после немарливо подготвена за продан.
Да не е уморена от безброй километри (риск при дизеловите модификации).
Да не е износена от некадарно задкормилно устройство, безкрайно стиснато относно поддръжката на колата.
Ако те интересуват технически подробности, ще трябва да изтеглиш съответната литература:
http://store4.data.bg/carinamanuals/
http://store4.data.bg/carinimanuals/
Книгата на Хайнес е разделена на 4 части, които се съединяват при разархивирането със 7zip, за което има подробни обяснения в http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=2185

П.П. По една случайност се заяде с потребител, който най-добре познава Карината. Този форум е повече технически, отколкото лафаджийски. Дори не си прочел разделите (категориите) на форумите и затова си пуснал темата в грешен раздел. Това е раздел "технически въпроси", а не "купувам - продавам".
Въпреки, че твоето присъединяване не започна гладко, ще останеш доволен от знаещите и можещите хора в този форум.

Публикувай отговор