Загуба на тяга и пропушване Avensis T25 2.0 D4D 2003
Загуба на тяга и пропушване Avensis T25 2.0 D4D 2003
Здравейте,от 2 дена съм собственик на тази toyota. Това е първият ми дизел.проблемът е че вечер като се прибирам от работа колата започва да губи тяга (на пресекулки,все едно работят 3 цилиндъра ) и отзад пропушва. Не съм сменял горивен филтър.прехода е 18 мили сутрин и вечер.интересното е че сутрин го няма тоя проблем,а само след обед (тогава съм в задръствания и чувам как се пуска вентилатора ). Тая вечер 9 мили ги минах на Хендеци. Чудя се ако от боклуци в резервоара защо сутрин го няма тоя проблем.На обороти работи перфектно, но подам ли газ се чуди какво да направи.
Някакъв съвет? Благодаря
Някакъв съвет? Благодаря
Последно промяна от Akima на 12 Юни 2015 02:19, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Toyota Avensis 2.0 D-4D 110hp 2003
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Re: проблем с toyota avensis 2.0 d-4d.2003
Климатика пускаш ли го слетобед?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Не. Пускам парно сутрин. Тая сутрин не го пуснах, пак го направи проблема. Мисля си за запушен катализаторbiro написа:Климатика пускаш ли го слетобед?
Днес се прибирах на климатик и нямаше проблем. В момента в който го спрях и заби пак.Пуснах го пак и след километър два се оправи. 

-
- Получена благодарност: 1 път
Колко ниски са ти ниските обороти?
Corolla Verso 2,2 D4D 2008г.
800-900 малко преди 1000.Обороти държи, но подам ли газ тръгва на пресекулки и пуши много. Ускорява едвам едвам.kalkam написа:Колко ниски са ти ниските обороти?
- ffsolutions
Здравей, колега, и честита придобивка!
С бележка че не съм специалист ще кажа, че според мен не е лошо да се провери състоянието на ЕГР и колекторите. Има тема във форума как можеш и сам да го направиш. Не съм убеден дали това може да е причина за проблема, който описваш, но е полезна процедура за колата ти, особено след като я имаш от скоро и не знаеш какво им е състоянието. Преди това обаче задължително си провери горивния филтър. Нека по-компетентките колеги да те насочат.
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=29&t=16357
Кажи и на колко километра е колата, за да помогне на колегите с предполагаеми източници на проблема ти.
П.С. Ще изпреваря и Akima и ще ти кажа да си попълниш профила (за да може евентуално някой те насочи към сервиз, ако се наложи).
С бележка че не съм специалист ще кажа, че според мен не е лошо да се провери състоянието на ЕГР и колекторите. Има тема във форума как можеш и сам да го направиш. Не съм убеден дали това може да е причина за проблема, който описваш, но е полезна процедура за колата ти, особено след като я имаш от скоро и не знаеш какво им е състоянието. Преди това обаче задължително си провери горивния филтър. Нека по-компетентките колеги да те насочат.
Кажи и на колко километра е колата, за да помогне на колегите с предполагаеми източници на проблема ти.

П.С. Ще изпреваря и Akima и ще ти кажа да си попълниш профила (за да може евентуално някой те насочи към сервиз, ако се наложи).

2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
- Аристотел
ffsolutions написа:Здравей, колега, и честита придобивка!
Кажи и на колко километра е колата, за да помогне на колегите с предполагаеми източници на проблема ти.![]()
83k miles. С пуснат климатик няма проблем. Възможно ли е да има проблем с охлаждането ,да прегрява
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Загуба на тяга и пропушване Avensis T25 2.0 D4D 2003
Диагностика правена ли е?
В какъв режим се кара автомобила?
Не съм правил нищо.От няколко дена я имам колата.карам я само градски режим засега.Хич не ми се ходеше до Toyota service.Akima написа:Диагностика правена ли е?
- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Като не ти се ходи , купуваш кабел за 20$ и правиш сам диагностика , все ще излезе нещо.
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Здравей ,abritus написа:ffsolutions написа:Здравей, колега, и честита придобивка!
Кажи и на колко километра е колата, за да помогне на колегите с предполагаеми източници на проблема ти.![]()
83k miles. С пуснат климатик няма проблем. Възможно ли е да има проблем с охлаждането ,да прегрява
А защо мислиш че с пуснат климатик мотора се охлажда, аз бих казал точно обратното.Ако е много скъпо във Тойота както предполагам потърси някой друг гараж където могат да направят диагностика и толкова .После пак пиши и този форум ще помогне със съвет кое и как.Просто в твоя случай има доста възможни причини и също така това което казваш е малко съмнително и подвеждащо.Искай им разпечатка от диагностиката и я предостави на форума.В Лондон съм живял преди 10 години и по това време имаше и нашенци със автосервизи .Не е лошо да познаваш някой от тях ако все още работят щото там без свои хора

- ffsolutions
Във връзка с това, което каза memorex, може би не е лоша идея да разпиташ в няколко сервиза колко ще ти струва една диагностика. Като за целта търси профилирани такива, т.е. за японски автомобили, надявам се има. След това провери и в Тойота колко е цената на една диагностика. Описваш им проблема и искаш да проверят потенциалните източници и да я прочетат за грешки. След като знаеш каква е причината или си стеснил вариантите ще прецениш къде и как да я отремонтираш.
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
- Аристотел
- Аристотел
Голям съм късметлия, днес ми светна лампа за мотора,vsc и trc off.При първа възможност ще я диагностирам. Ще пиша след като я направя. Благодаря за съветите.
- Прикачени файлове
-
- 20150612_181100.jpg (1.79 MiB) Преглеждано 3255 пъти
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Определено чистиш EGR valve - http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=29&t=16357.
Тъкмо времето в Лондон е приятно слънчево.
Пиши резултата.
Други скорошни интервенции или манипулации има ли по колата?
Тъкмо времето в Лондон е приятно слънчево.
Пиши резултата.
Други скорошни интервенции или манипулации има ли по колата?