Определено ще ти я докарам да я погледнеш,пьрво ще сменя темп. датчика който вече ми прави проблеми преди 2г. някаде,нещо ми се вьрти в главата че може пак той да бьрка компа.Ще го сменя утре ще покарам седмица и ще пиша как се дьржи колата ,каквото и да се случи ще намеря начин да ти я докарам .Bass_Man написа:Координатите ги има в Сервизи / Магазини http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=22070, не знам някой въобще гледа ли го този раздел? Иначе е ясно че са правили мазало но преди да погледна нищо не мога да ти кажа.
RAV4 XA10 2.0 3S-FE 1998 - труден студен старт - пали РЕШЕН
Re: RAV4 XA10 2.0 3S-FE 1998 - труден студен старт - пали?
Решен
Проблема с непаленето е решен,оказа се бензиновия филтър запушен на поне 80% според мен.По спомен е на не повече от 5000 км.на 2месеца. Заради него си направих ремонт на ГИ не излишно защото маркучите бяха напукани и можеше да стане беля скоро време.Прегледах цялата бензинова система от помпата до инжекторите,сега си имам комплект инжектори ,рейка ,регулатор на налягането ,маркуча от филтъра към рейката,купих ги от една ударена равка за 100лв. защото мислих че някой от инжекторите е запушен.Имаше симптоми на това ,във високите убороти започна да заглъхва а когато е студена да лашка ,придърпва леко това когато е на бензин,на газ колата се оправи след смяната на маркучите,за мембраните мисля че беше излишно,но вече са сменени така или иначе.Зада стигна до инжекторите трябваше да махна капака на клапаните ,вече свален имах достъп до клапаните та реших и тях да проверя,за мое съжаление изпускателните клапани на 3 цилиндър са за смяна на пулове,другите клапани са.По каталог ги дават дават 0.29-0.38 моите са 0.30 на 3 цилиндър са 0.20 - 0.25 това е за изпускателните клапани.За смукателните клапани ги дават по каталог 0.19- 0.29 , моите са 0.20 -0.25мм. Та тъкмо реших че няма да се занимавам това лято с колата и ще ходя по често на риба и сега имам нов проект, реглаж клапаниalalexll написа:Определено ще ти я докарам да я погледнеш,пьрво ще сменя темп. датчика който вече ми прави проблеми преди 2г. някаде,нещо ми се вьрти в главата че може пак той да бьрка компа.Ще го сменя утре ще покарам седмица и ще пиша как се дьржи колата ,каквото и да се случи ще намеря начин да ти я докарам .Bass_Man написа:Координатите ги има в Сервизи / Магазини http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=22070, не знам някой въобще гледа ли го този раздел? Иначе е ясно че са правили мазало но преди да погледна нищо не мога да ти кажа.

- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Решен
Колега,alalexll написа:Това е за сега темата е за заклЮчване с щампа, решен проблем.
радвам се,че си решил проблема и го сподели с останалите във форума.

За съжаление катинарите свършиха,но щампите
са на промоция.РЕШЕН

Със здраве и наздраве.