Избор на Corolla Verso E121 по снимки - от Италия

bgr79
Благодарил/а: 4 пъти

Избор на Corolla Verso E121 по снимки - от Италия

Мнение от bgr79 » 03 Юни 2015 16:43

Здравейте, колеги, от доста време се оглеждам да си купя Тойота Корола Версо. От една автокъща ми предлагат да ми внесат кола от Италия, като искат капаро предварително. Пратиха ми снимки да видя колата в какво състояние е там и да преценя дали да я купуват! Колата е 2006г и 130 000 км (уж реални) от часно лице. Снимките са по-долу закачени. Според вас нормално състояние ли е за Италия така да е ожулена колата от всякъде? Тези външни дефекти дали са от сериозни сблъсаци на колата (търкаляне) или може да са от немарливо поведение на шофьора? Цената на колата е 7500лв като от автокъщата ми обещават, че ще оправят дефектите, които се виждат на снимките по брони, вежди, капак! Според Вас заслужава ли си да рискувам с тази кола?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Последно промяна от Akima на 03 Юни 2015 20:55, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
VW Golf 3, 1.8 mi, 90 к.с., 1993г.
Toyota Corolla Verso 2.0, D-4D, 116к.с., 2004г.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Избор на Корола Версо по снимки

Мнение от nowyaris » 03 Юни 2015 17:18

направи снимки на парите,които ти искат и им ги дай на автотърговците.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
georgi.mehana

Re: Избор на Корола Версо по снимки

Мнение от georgi.mehana » 03 Юни 2015 18:59

Колега аз не бих рискувал да купя котка в чувал. Ако все пак решиш да я взимаш някои авто-къщи дават шест месечна гаранция на закупените от тях автомобили.Пробвай с гаранцията.Успех.
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Избор на Corolla Verso E121 по снимки - от Италия

Мнение от Akima » 03 Юни 2015 21:04

Следващите редове изразят личното ми мнение и моля да не бъдат възприемани като съвет за покупка на конкретен автомобил:

Тази я прескочи - само виж,че вратите са смляни.
Нямам против колите от Италия,но не харесвам тези,които са изхвърлени тук.
Колата от Италия трябва да си я харесах на място и лично да й свалиш номерата,а търговецът само да ти я превози с автовоз - но това е нереалистично в твоя случай,а вече и като цяло.
Обикновено имат леки драскотини по боята - в Италия и Франция си паркират така просто.

По-добре е да опишеш каква точно бройка ти трябва - година,ниво на оборудване и естествено бюджет.

Лично на мен ми допада тази например - http://www.usedcars.bg/catalog/toyota/v ... _d-4d_luna.
За около 16к е твоя. wink.gif

Поздрави и успех с търсенето. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

bgr79

Мнение от bgr79 » 03 Юни 2015 22:29

Колеги, бюджета ми е ограничен 8 500 лв максимум. Колата която си търся е 2.0, 116 к.с. от 2005г. с климатроник и темпомат. Колите от официалните представители на Тойота в страната ги гледам през ден, но ... само толкова! :( Нсочих се към новия внос точно по тази причина! Знам също, че с трици маймуни не се ловят, но такива са ми възможностите!

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 03 Юни 2015 22:37

Ок.
Корола Версо до 8 бона.
Мотор?
Нивото на оборудване има ли значение?

http://www.cars.bg/c1156596 - виж например тази.
http://www.cars.bg/c1187897 - или тази.

Така и не каза откъде си.Попълни си профила с населеното място.

http://www.cars.bg/c866551 - София.

Успех. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

draior

Мнение от draior » 04 Юни 2015 09:42

Според мен дадеш ли капаро вече си изгорял. Не мисля че даже и ще ти я оправят, а дори и да ти я оправят едва ли ще ти хареса (мое мнение). Преди мнооого години една позната така изгоря с оправяне та после ходи по мъките, ама беше дала капаро. Според мен ако си я харесал колата свали от цената и си я оправи ти. Не мисля че ще ти излезе повече от 700-800 лв оправянето.
Toyota Corolla Verso 2.2 D4D 2006

bgr79

Мнение от bgr79 » 04 Юни 2015 11:02

Колата която си търся е 2.0, 116 к.с., дизел след 2005г. /фейслифта/ с климатроник и темпомат, до 8 000 - 8 500 лв макс. Тъй като съм от Варна, ходенето до София или Дупница ще увеличи разходите над бюджета, ще ходя поне с още 1-2 човека с обща кола и като сложа разходи за гориво и храна, а ако се наложи и нощувка, задължително трябва да купя някаква кола. Отделно трябва да е в работен ден, за да могат да се изкарат транзитни номера от КАТ та да се приберем до Варна. Това пък означава, че приятелите ми трябва да си вземат отпуск поне за един ден (а това не е сигурно дали може да стане) и така цената скача доста поне според мен! И за това се насочих към нов внос директно до Варна.

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 04 Юни 2015 11:06

Разбирам.

За съжаление такава кола във Варна няма - не съм сигурен и дали ще се появи скоро.

Дизел след фейслифта гони 10к и то след пазарлък.

Успех и чакаме да се похвалиш с новата придобивка. :thumbsup:
Изображение

mirott
Благодарил/а: 14 пъти
Получена  благодарност: 16 пъти

Мнение от mirott » 04 Юни 2015 11:11

Щом твърдят, че ще я оправят свали цената и си я прави ти. Едно такова "оправяне" е не по-малко от 1000 лв, качествено! Ако се съгласят на 6500, дай капаро (колко ти искат?) и най-много с него да изгориш ако не става колата като дойде! Поне аз така бих постъпил. Зависи обаче колко ще искат за капаро. Ако са сигурни, че колата е добра ще ти искат малко! Успех!

bgr79

Мнение от bgr79 » 04 Юни 2015 11:43

Капарото, което ми искат е 500лв. и ще сключим някакъв договор, за доставката на колата. Не съм наясно това малко или много пари са за капаро. Обещават за 10 дни да дойде колата.

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 04 Юни 2015 13:13

В тази цена да включат и пране на салон.

Капарото е обичайно в сходен размер предвид цената на автомобила.

Италия е на 2 дни път - явно събират коли за автовоз.

Колата ти е от Катания,столицата на Сицилия - провери с UV-светлина багажника за кръв и отиди до летище Варна - трябва ти овчарка от гранична полиция. :whistle:
Изображение

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 04 Юни 2015 13:53

Точно се връщам от оглед на автомобил, който бях харесал на снимки ....просто нямам думи ...
Последните дни гледам 2 Ланд Круйзера, на обявата изглеждат добре, като закачиш Техстрийма и ти омекват краката... дюзи с компенсация +5, липсващи датчици и пр.
Отделно криви и изправяни рогове на коша за ДВГ, изкъртени пластмаси претапицирани волани изобщо, наработещи стъкла .... УЖАС, като все на малко километри - около 150К.
Като гледам моята на 154К се чудя какво (колко стотин хиляди) са видели тия коли всъщност ....
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 04 Юни 2015 14:15

Лошото е,че не посочвате конкретни обяви и не може и другите да се пазят.
А когато един "търговец" има 2-3 непродаваеми коли повече от година ги разкоства за части и пак е напред.
Та скоро няма да се отучат.
Изображение

Аватар
lederman
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от lederman » 04 Юни 2015 14:26

В интерес на истината и двамата продавачи се държаха коректно, тоест не твърдяха нещо което не е истина. Нормално и неукоримо е да си напудрят колите за снимките. Поради тази причина, не смятам че е коректно да ги споменавам. Все пак всеки има глава на раменете си и кой съм аз да оценявам качеството на чужда стока?
Който може - гледа сам, а който не си води джокер или носи последствия...
Написах коментара за да накарам автора на темата да се замисли колко информация получава от снимките и дали е достатъчно да изхарчи 23.5 минимални заплати за кошница с проблеми ... и после още толкова за да стане кола, евентуално...
Поздрави :thumbsup:
T25 2AD-FTV /2007
Началната грамотност, е овладяване на четенето и писането в едно с разбиране на смисъла на написаното.
В процеса на писане се цели оформяне на съдържанието за постигане на определена комуникативна цел.

Публикувай отговор