http://ftp.domainbg.com/sluchaen_fen/Toyota/Yaris/
Успех!

П.С.Честит празник на всички българи!

Значи , колега , нищо недей да гледаш повече , направо я карай в някой "доверен" сервиз.Тези двигатели не се чупят,аз съм със същия.Отделно дето народа е казал че на харизано магаре зъбите не се гледат-дай някой лев и си карай японката със здраве.В Берлин има предостатъчно евтини сервизи.skod написа:Здравейте съфорумци, мога ли да използвам темата и да задам няколко въпроса, за същият модел кола ?
Та в момента имам едно дайхатсу с двигател 1кр-фе 2007-ма, същото като на колегата Ангел Илиев. Колата е на зет ми и е 160 000 км., както си е карал така е изгаснал двигателя. Той не иска повече да се занимава с колата и на практика ми я подари. Масло има, на глед не е омешано с вода или поне няма някакъв странен вид. Антифриз също има, не е намалял. За това се надявам че не е издухана гарнитурата. На стартер върти двигателя, но не пали, от време на време дава някакви индикации че се мъчи да запали и това е. Проверих всички предпазители - здрави са. Проверих свещите, предполагам че бяха още оригиналните свещи денсо иридиум вече на 160 000 км. имаха черен нагар който изчистих, електродите на свеща на средният цииндър бяха почти разтопени ( едната част която е от платина предполагам, иридиума си беше наред ), мислех че е от това проблема с непаленето, но и трите свещи дават все още искра. На таблото показва че има бензин в резервоара, бензиновата помпа се чува че работи всеки път като дам на контакт, но не съм проверил дали реално бензиновата помпа подава гориво.
Въпросът ми е имате ли някаква идея какво още да погледна, преди да я закарам до сервиз ? Възможно ли е датчика на коляновия вал да не работи, ( и ако не работи, колата минава в някакъв сервизен режим на работа или направо изгасва ? ) или пък на разпределителният вал ? Трябва също компресията да измеря, но ще ми трябва някакъв манометър... Като дам на контакт чек лампата светва, не си спомням винаги ли светва чек лампата когато се дава контакт, или лампата за чека светва само когато има проблем ?
Мога ли да прочета грешките които са записани в ЕКУ-то, нямам уред за диагностика, но въможно ли е да се направи диагностика с окъсяването на някакви пинове ( кои ? ) и да се броят миганията на чек лампата ? Колата е с ЕОБД букса.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Ще видиш ти "малко вероятно".Миналата седмица на същия двигател и на почти 42 хиляди ми замина водната помпа.Корави са трицилиндровите моторчета,ама нещо напоследък чувам и други с такива да пищят "на умряло" от тях. Да пази Бог..... . Иначе колегата е постъпил правилно че не се е набутал да им пълни гушите на "майсторите"prius 3 написа:Скъсана ангренажна верига?!?! Доста съмнителна диагноза според мен. Сервиза на някой турчин, арабин или албанец ли беше? Ако да, работата е ясна. Излъгал те е. Немците и те ги правят тези тарикатлъци вече, но са по-рядко. Както и да е минало-заминало. За друг път да знаеш да не се предоверяваш. Схемата е следната. Имаш проблем и е караш на сервиз. Виждат те, че нищо не разбираш и ти праскат някаква повреда, която за да се оправи струва майка си и баща си. В един момент ти правят някаква примамлива оферта: да се отървеш от колата, като ти е купят евтино и евентуално да ти продадат тяхна в отлично състояние, да ти сменят „прецакания“ двигател или просто, ако клъвнеш нищо да не направят, а само уж да го отворят, да ти вземат парите и да те пратят да се оправяш. Има още много др. варианти. Тарикатлъците в тоя бранш са много. На Тойота и още повече на този железен двигател да се скъса веригата от високи скорости на само 160 000 км. е малко вероятно мисля.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта