RAV4 XA30 2012 - изгасяне на мотор без да да спира радиото?
Здравейте,
Използвах търсачката във форума, както и в други форуми но сякаш не открих отговор за това, което ме интересува. Отговора сигурно е елементарен, но явно съм карък.
Та, карам Toyota Rav4 2.2 d4d, ръчни скорости, Engine Start/Stop със smartkey и Touch радио/навигация (на панела на навигацията пише 59029, предполагам е заводска). Проблема ми е, че когато натисна Stop бутона, за да изгася мотора, се изключва и радиото.
Има ли начин на гасене на мотора, при който радиото остава включено без прекъсване? Това е особено неприятно, когато слушам музика през bluetooth, защото когато спра мотора умира и радиото, след това трябва да натисна start за да захрани аксесоарите пак и трябва да изчакам 30-50 секунди радиото да тръгне и да се свърже по блутут с телефона ми.
Някой друг дали е имал същото неудобство?
Използвах търсачката във форума, както и в други форуми но сякаш не открих отговор за това, което ме интересува. Отговора сигурно е елементарен, но явно съм карък.
Та, карам Toyota Rav4 2.2 d4d, ръчни скорости, Engine Start/Stop със smartkey и Touch радио/навигация (на панела на навигацията пише 59029, предполагам е заводска). Проблема ми е, че когато натисна Stop бутона, за да изгася мотора, се изключва и радиото.
Има ли начин на гасене на мотора, при който радиото остава включено без прекъсване? Това е особено неприятно, когато слушам музика през bluetooth, защото когато спра мотора умира и радиото, след това трябва да натисна start за да захрани аксесоарите пак и трябва да изчакам 30-50 секунди радиото да тръгне и да се свърже по блутут с телефона ми.
Някой друг дали е имал същото неудобство?
Rav 4, 2011, 2.2 d4d
Avensis T25, 2007, 1.8 vvti
Re: Rav4 2012 - как да изгася мотора без да да спре радиото?
Мога да ти дам една насока но не съм сигурен защото не съм го проверявал.Става въпрос за кутията където стоят съответните бушони и ако има свободно място за поставяне на бушон през който директно да се захранва този модул.Ако има обаче и го направиш остава риска с падане на акумулатора .
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: RAV4 XA30 2012 - изгасяне на мотор без да да спира радио
orlinm,
поздравления,че откри нов минус на keyless системите.
Преди да ровиш по колата направи следното:
Вариант втори:
Посети дилър и провери дали е възможно препрограмирането на системата.
Режимите май бяха:
поздравления,че откри нов минус на keyless системите.
Преди да ровиш по колата направи следното:
- 1.На работещ двигател изключи от скорост.
2.Натисни спирачка/вдигни ръчна.
3.Натисни Start бутона еднократно.
4.Трябва да светне в оранжево и колата да премине в ON-ACC режим,а не в ON-OFF.
5.Чак тогава и сложи на първа/задна предавка.
Вариант втори:
Посети дилър и провери дали е възможно препрограмирането на системата.
Режимите май бяха:
- ON-OFF
ON-ACC-OFF
ACC-ON-ACC-OFF
Благодаря Akima, ще пробвам с тези инструкции. Бях чел за тях в западни форуми, но не там карат само автоматици и не съм пробвал дали ще стане на ръчни скорости. Ще пиша дали е проработило.
Сигурно си имат причини да са го направили така, но на мен ми се струва по-скоро недомислица.
Сигурно си имат причини да са го направили така, но на мен ми се струва по-скоро недомислица.
Rav 4, 2011, 2.2 d4d
И при мен е така,гася двигателя и радиото спира,въпреки че съм с ключ. С една дума работи само на контакт.
Рав 4 2010 г. Ще следя темата с интерес ако се появи решение biggrin.gif .
Рав 4 2010 г. Ще следя темата с интерес ако се появи решение biggrin.gif .
Rav 4 2010, 2.2 D-4d
Изпробвах комбинацията, както посъветва колегата Akima, изпробвах и дртуги варианти, но за съжаление без успех за сега. Май няма "тайни комбинации" в този случай и просто си работи така (в случая не си работи по дизайн).
Все пак ми е трудно да повярвам, че е нарочно измислено така, ще опитвам още варианти. Все пак поне имам радио с блутут, AUX и чете mp3 дискове - голям напредък в сравнение с предишната ми кола (mazda 3 2005), която имаше само радио и дори нямаше aux, та се принудих да сложа x-car link, който работеше толкова зле, поне с ipod nano че дори не го използвах
Все пак ми е трудно да повярвам, че е нарочно измислено така, ще опитвам още варианти. Все пак поне имам радио с блутут, AUX и чете mp3 дискове - голям напредък в сравнение с предишната ми кола (mazda 3 2005), която имаше само радио и дори нямаше aux, та се принудих да сложа x-car link, който работеше толкова зле, поне с ipod nano че дори не го използвах

Rav 4, 2011, 2.2 d4d
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Хм... На всички keyless системи, които съм карал е имало режим АСС...
Като варианта за включване е бил натискане на бутона START/STOP без да е изпълнено задължителното условие за стартиране на двигателя (например без да натискаш спирачката)...
При мен в момента тази система работи така - ако искам да тръгне радиото (което при мен също гасне при OFF + отваряне на врата, или OFF + изтичане на определено настройваемо време) натискам бутона без натискане на спирачката. На бутона светва ACC, а не RUN (както би светнало ако го бях натиснал заедно с натисната спирачка)..
Подава се напрежение към голяма част от консуматорите (табло, седалка, радио, запалка и т.н.), но без да се дава на контакт (въпреки, че таблото светва като цяло, не светват и не се захранват ABS/ESP, MIL и други системи, които работят при движение)...
При мен в такъв режим автомобила може да остане 15 минути (ако не се лъжа - инструкцията не е пред мен)... След което автоматично се връща към OFF...
Да, всеки производител има известни отклонения от алгоритъма, но общо взето всичките действат както при начина по-горе...
За съжаление колегата разкара РАВ-ката си и не мога да експериментирам с keyless системата в момента..
Като варианта за включване е бил натискане на бутона START/STOP без да е изпълнено задължителното условие за стартиране на двигателя (например без да натискаш спирачката)...
При мен в момента тази система работи така - ако искам да тръгне радиото (което при мен също гасне при OFF + отваряне на врата, или OFF + изтичане на определено настройваемо време) натискам бутона без натискане на спирачката. На бутона светва ACC, а не RUN (както би светнало ако го бях натиснал заедно с натисната спирачка)..
Подава се напрежение към голяма част от консуматорите (табло, седалка, радио, запалка и т.н.), но без да се дава на контакт (въпреки, че таблото светва като цяло, не светват и не се захранват ABS/ESP, MIL и други системи, които работят при движение)...
При мен в такъв режим автомобила може да остане 15 минути (ако не се лъжа - инструкцията не е пред мен)... След което автоматично се връща към OFF...
Да, всеки производител има известни отклонения от алгоритъма, но общо взето всичките действат както при начина по-горе...
За съжаление колегата разкара РАВ-ката си и не мога да експериментирам с keyless системата в момента..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Ще ме накарате да пробвам това което казах по–рано макар да нямам зор.Кутийката с бушоните която е над шофьорските крака има празни слотове за бушончета едното от които е АСС .Мисълта ми е ако там се постави бушон 20А например ,няма ли да има захранване без да се натиска старт/стоп бутона.Идея просто ,сещам се че някой от старите ми автомобили имаше бушон специално за това с две позиции от които първата е имаш а втората нямаш при изключен двигател без на контакт.Успех. 

- iovkito
- Благодарил/а: 17 пъти
- Получена благодарност: 95 пъти
Няма как радиото да има захранване без да е даден контакт/аксесоари. Всички коли , на които оригиналните озвучителни системи работят при изгасен двигател и изваден контактен ключ , имат опцията за самоизключване след определено време. На това безключово въобще какви са му предимствата? Като гледам руснаците какви машинки са си направили точно за тази цел , доста коли ще изчезнат благодарение на тази "екстра" .
Toyota Avensis T25 2.0 D4D 2007
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
Toyota RAV4 XA40 2.2 D4D 2014
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Е, безключовото си има явни предимства - хващаш дръжката и вратата се отваря...
Натискаш бутона - пали.. Не си и граеш да търсиш в кой джоб ти е ключа и т.н...
А за това дали е защитено - да не би с ключ да е по-защитено? Имаш китове за 15-20 $, с които можеш пак да отвориш дадения автомобил...
Относно радиото при работещ мотор - радиото е голям консуматор...
На колега с хибриден Лексъс точно така след престой на място с работещо радио му се бе наложило да му дават ток за да запали
Натискаш бутона - пали.. Не си и граеш да търсиш в кой джоб ти е ключа и т.н...
А за това дали е защитено - да не би с ключ да е по-защитено? Имаш китове за 15-20 $, с които можеш пак да отвориш дадения автомобил...
Относно радиото при работещ мотор - радиото е голям консуматор...
На колега с хибриден Лексъс точно така след престой на място с работещо радио му се бе наложило да му дават ток за да запали

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
-
- Автомобил: Toyota corolla verso
- Благодарил/а: 1 път
- Обратна връзка:
Здравейте на всички аз си реших проблема с това видео:
Вместо големия кондензатор от видеото (22000mf трудно се намира и е скъп) ползвах 5броя 4700mf в паралел и другия 470mf (от този зависи след колко време гасне радиото) 2бр шотки по 10а да има запас (ползвах 8а smd тва имаше в магазина) схемата е елементарна и върши чудесна работа. При мен с кондензатора 470mf гасне след 35 сек. Утре ще кача снимка.
Вместо големия кондензатор от видеото (22000mf трудно се намира и е скъп) ползвах 5броя 4700mf в паралел и другия 470mf (от този зависи след колко време гасне радиото) 2бр шотки по 10а да има запас (ползвах 8а smd тва имаше в магазина) схемата е елементарна и върши чудесна работа. При мен с кондензатора 470mf гасне след 35 сек. Утре ще кача снимка.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Когато искаш радиото да продължи да работи след като изгасиш двигателя, трябва да изключиш от скорост и без да си натиснал някой от педалите да натиснеш копчето "старт/стоп" веднъж за да загасиш и моментално след това да натискаш още веднъж копчето. Тогава радиото само премигва, на продължава да работи.
След това, за да изключиш захранването, трябва да натиснеш два пъти "старт/стоп" бутона.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!