Avensis T27 срещу конкуренцията употребявани - лека дискусия

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор

Коя кола с цена до 18 000 лв. и вързраст до 5 г. бихте избрали от следните пет автомобила?

Ford Mondeo
3
3%
Honda Accord
19
19%
Mazda 6
5
5%
Opel Insignia
5
5%
Toyota Avensis
59
59%
Volkswagen Passat
9
9%

Общо гласове: 100

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Re: Avensis T27 срещу конкуренцията употребявани - лека диск

Мнение от nowyaris » 26 Апр 2015 06:49

Като е най-добре Инсигнията що се продава така трудно - и като нова,и като употребявана?Колко приятели/познати имаш,които са собственици на Инсигния?
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 26 Апр 2015 10:54

Опел-а втора употреба по принцип се продава трудно. Това недвусмислено говори за качеството му. wink.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Апр 2015 14:14

Зависи от конкретно състояние и цена...
Последните години сменихме 6 опела, като на всички продажбите бяха успешни и бързи...
Колега продължава да кара Опел Зафира (вече 4 годишна), като в четвъртък взе чисто нова Корса на жена си, с която да замени старата и корса (като старата не я продава, а ще я даде на тъст си да продължи да я експлоатира)...
Досега - безпроблемна експлоатация...
Лично аз съм минал през 3 опела... И с изключение на първия, който поради крива глава късаше вала, не сме имали сериозни проблеми... А, да... Единия бе 1.6/16V и от 60х.км. започна да гори масло ако го юркам. Ако го карам спокойно не пипаше маслото...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 26 Апр 2015 20:00

nowyaris написа:Като е най-добре Инсигнията що се продава така трудно - и като нова,и като употребявана?Колко приятели/познати имаш,които са собственици на Инсигния?
Кой казва, че се продавала трудно? Има си продажби и се харчи съвсем нормално, дори повече от очакваното. Даже в Европа са продадени два пъти повече Инсигнии от Авенсиси (T27) ако трябва да сме по-точни.
А и аз коментирам самата кола като такава. Не коментирам кой какво си купил или продал. Говоря от чисто техническо изпълнение на самия автомобил.
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 27 Апр 2015 06:42

На европейците им трябва доста време да се престрашат да си вземат японски автомобил, но който веднъж се престраши остава приятно изненадан.
Говорил съм с немци по този въпрос.
И аз до преди да си взема Авенсиса бях с предупреждение към японсите автомобили и съм карал само европейски, но след Тойотата вече няма да правя подобни грешки. biggrin.gif
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 27 Апр 2015 08:12

Kiki написа:...И аз до преди да си взема Авенсиса бях с предупреждение към японсите автомобили и съм карал само европейски, но след Тойотата вече няма да правя подобни грешки. biggrin.gif
Споко Кики... При конкурентен пазар рано или късно нещата се променят, защото напред излиза ту единия модел, ту другия...
Освен това при техниката винаги можеш да попаднеш на по-проблемно изделие...
Т.е. рано или късно дори да вземаш само една реномирана марка, можеш да попаднеш на кофти или недостатъчно добър модел, след който да размислиш и да си кажеш - абе и тези се оядоха, и вместо този модел/марка мога да взема по-евтин друг модел/марка, който е по-добър технически, по-иновативен и по-качествен...
Това е предимството на конкурентния пазар :thumbsup:

Аватар
Airfan
Автомобил: 2013 Avensis T27 1.8 Vmatic
Получена  благодарност: 1 път
Обратна връзка:

Мнение от Airfan » 27 Апр 2015 13:46

на вкус и цвет товарищей нет offtopic.gif
Изображение Изображение

nowyaris

Мнение от nowyaris » 27 Апр 2015 17:21

BOz написа:
nowyaris написа:Като е най-добре Инсигнията що се продава така трудно - и като нова,и като употребявана?Колко приятели/познати имаш,които са собственици на Инсигния?
Кой казва, че се продавала трудно? Има си продажби и се харчи съвсем нормално, дори повече от очакваното. Даже в Европа са продадени два пъти повече Инсигнии от Авенсиси (T27) ако трябва да сме по-точни.
А и аз коментирам самата кола като такава. Не коментирам кой какво си купил или продал. Говоря от чисто техническо изпълнение на самия автомобил.
В коя Европа,бе,колега?Опел колко завода затвориха в Европа,Тойота колко?И какво значи "чисто техническо изпълнение"? Слоу много доволен от Опел,само дето единия на 60 хилки ожаднял,другия изкривил глава,третия след петата година все едно Дунава го е влачил...... . Не че не са марка с пазарно присъствие , но дори и немскоговорящите го отбягват . Тук съм и виждам,и чувам .Друг е въпроса че поради системите които Опел е избрал да си продава продукцията е превърнал марката в любима фирмена/служебна кола. Но тези системи са създадени,щото иначе няма продаване...... . То и в България Дачията е най-любимата фирмена/служебна кола,но колко семейства познаваш дето са си я избрали за личен/семеен автомобил ? Не ги смесвай нещата. А факта че Опел се използва основно за служебна кола говори красноречиво за потребителската му стойност на пазара за употребявани автомобили в България. На почти всичките някой немец вече им е взел душицата....
ПП.Отделно дето Фирмата трябва на Ангела Меркел краката да мие и да и пие после водата,че иначе........ Само като спомен :thumbsup:

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 27 Апр 2015 17:33

nowyaris написа:...Слоу много доволен от Опел,само дето единия на 60 хилки ожаднял,другия изкривил глава,третия след петата година все едно Дунава го е влачил...... . ..
Не е точно така Дидо...
'Ожаднелия' след 60х.км имаше странно поведение... Не съм сигурен дали бе заради калпава картерна вентилация, но гореше масло само при яка стъпка - 170-180км/ч....
При спокойно шофиране нямаше проблем...
Изкривилия глава го купихме втора ръка удрян... И му сменихме счупения (с липсващи парчета) капак на ангренажния ремък чак след като скъса ремъка (и потроши кобилици, клапани и т.н. - бяхме млади и неопитни tooth.gif )...
В момента текущия опел е като нов на над 100х.км.- не е удрян, нищо не му е сменяно освен консумативи и преди седмица - акумулатор ...
Като производно - жената караше на времето GM - Деу Калос със същите 'опелски' двигателчета, ама 1.4/94к.с.... Вярно, че там пробега бе по-малък, но и там не е имало никакви проблеми...
Така, че не смятам, че не е 'кола'... Кола си е (засега) без претенции за нещо луксозно, но стараеща се да хване пазар в средния ценови клас...

nowyaris

Мнение от nowyaris » 27 Апр 2015 17:45

Не съм казал че не е кола.Казвам само че има много по-добри попадения на вторичния пазар. Аз например напоследък взех да се влюбвам в последните изделия на гиганта от Торино..... . Тук при мен доста ги купуват.Говоря за чисто нови. За употребявани коли - само японско вече....

Аватар
BOz
Благодарил/а: 6 пъти
Получена  благодарност: 199 пъти

Мнение от BOz » 27 Апр 2015 21:51

nowyaris написа:Не съм казал че не е кола.Казвам само че има много по-добри попадения на вторичния пазар. Аз например напоследък взех да се влюбвам в последните изделия на гиганта от Торино..... . Тук при мен доста ги купуват.Говоря за чисто нови. За употребявани коли - само японско вече....
Дай определение за "много по-добри попълнения". Кажи това има това, това и това, което другото го няма. Или това е изпълнено по-добре, защото ....
Да не се окаже, че просто Авенсиса е по-добър само защото бил Тойота и това да ти е довода. rolleyes.gif
Също така кои модели ти харесват от Торино?

Аз си казах моето мнение на база проба и гледане. Като видиш Авенсис на 200к и Инсигниа на тези километри, разликата е очевидна в изпълнението на двата автомобила. Да не говорим като ги подкараш по нашите пътища каква е разликата в усещането на целия автомобил.
Аз не съм привърженик нито на Тойота, нито на Опел. Просто съм потребител, който пробва въпросните автомобили и си изграждам лично мнение.
За мен съм си взел решение кой да взема, но ми е интересно да кажеш довод, който да е технически подкрепен.
Че се пробва с продажбите, като въобще не ти се получи. tooth.gif
Разход на хибрид-> Изображение
Разход на дизелов автоматик -> Изображение

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 27 Апр 2015 22:18

Част от пишещите в темата все още не са осъзнали,че отдавна въпросът не е коя марка да си купя,а кой модел.

И това не е само при автомобилите,а и при телефони,компютри,лаптопи и какво ли още не.

Конкретният модел - Инсигния е опита на Опел да се върне в играта при по-"луксозните" седани.
Правен е със замисъл,че е възможно ГМ да се оттегли от Европа - така и стана - вече може да си купите само Шевролет Камаро или Корвет и то от избрани представителства.Хвърлени са всички възможни усилия и дори според мен са се престарали.
Давам пример - 3 еднакви паркетника - Опел Антара,Шевролет/Холдън Каптива и Сатурн Вю - построени върху платформата Тета.
Еднакви от всякъде като механика и с взаимозаменяеми части,но Антарата идваше с най-много екстри и опции за парите си и излизаше най-изгодна.
Това е и политиката на Опел - няма как да избягат от "евтина бангия,носеща на бой и спартанска до край" толкова лесно и отведнъж.

Нокия спира да прави телефони,а помните ли кои бяха и какво правиха?
Става същото,както със Сиеменс - да не говорим за непознати тук производители на телефони като Пантех и Панасоник.

Примерите са много - мисля,че всеки трябва да се замисли и да е по-отворен за нови неща.

Онзи ден карах Дачия - нова,на 4-5 месеца - за 12 бона имаш волан,4 гуми,ск.лост и радио - няма даже и централно,а прозорците се навиват - хвана ме носталгията по Ладите чак.Обаче количките се вземат да вършат работа и изпълняват основната си функция - придвижване от точка А до точка Б. wink.gif

Може да ме биете или да ми се смеете,но толкова е скучно с Тойотите,че ще започна да си търся някоя Алфа и да си лежа под нея на сянка всяка събота/неделя.Гледам даже имало модел 147 GTA - V6 250HP - отивам да разглеждам дали вървят. :whistle:

Това бяха моите 5 лева по въпроса.

П.С.Само спамим в темата на човека....
П.П.С.Къде бяхате BoZ и slow като писах за Опела още преди 2-3 страници?!
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

kanchev80

Мнение от kanchev80 » 27 Апр 2015 22:57

Здравейте,

радвам се, че се отвори отново дискусията и продължавам да я следя въпреки, че отсъствах тея дни поради служебни дела.
Просто за да споделя своето учудване - днес излезе една обява във Русе на един Авенсис 5 годишен, нов внос Германия/Хамбург, прилично оборудван с 2 литровият мотор.
Бях втрещен от изключително лошото състояние на автомобила освен тоталната му експлоатация от около 300 к км /иначе по табло 102 к км/. Колата бе сериозно "захапана" от ръждата най вече по детайли на окачването - супорти, ходава част, макферсон, предните бомбета и силно все едно "окислен" алумин по мотора bash.gif
В съседство до Авенсиса бе докаран заедно със него и една Мазда 6 - същият клас кола, комби, година на производство и пр. - тук нещата бяха плачевни.

Та въпроса ми - верно, че метеорологичните условия във Северна Германия са сурови и третират пътищата със всякакви материали, АМА такова окаяно състояние за няма и 5 годишени автомобили не може да ми го приеме главата /жалко че не снимах/.
Това ли е японско качество или просто съм попаднал на "специални" екземпляри?

За пример ще споделя, че все още от любов/хоби и т.нат. към първият ми собствен автомобил, който ще е вечно мой, а именно Ауди 80 /яйце/, 1991 год експлоатирано лично от мен във "хубавите" зимни условия на Северна България вече повече от 15 години просто не е Мръднало. И като детайли като тенекии, ходова част с малки изключения, а по мотор едва бегли наченки на т.нар. ерозия по алуминиевите детайли punk.gif .
Е това е истинската кола worthy.gif амааа....... всяко нещо за времето си за съжаление.

Не бях впечатлен особено и от интериора вътре на Т27 спрямо моите конкуренти спрямо него като Октавията дори, а мисля, че Пасат 7 като, че ли сериозно го надминава.
Какво мислите вие при едно такова съревнование между Октавия, Пасат и Авенсис - здравина, качество, сигурност на пътниците, икономия на гориво, малки разходи по обслужване като цяло на автомобилите при експлоатиране от средно 3-4 к км/месец предимно извънградско, служебно шофиране, НО и съчетавайки 20% от ползването му за семейни нужди на сега 3, а дай боже скоро и 4 членно семейство???

Хубава вечер!

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 28 Апр 2015 06:43

Akima написа:.....
П.П.С.Къде бяхате BoZ и slow като писах за Опела още преди 2-3 страници?!
Ами ако бе прочел втора страница, би видял, че съм писал за Опела stupid.gif

Относно ръждясалите автомобили на kanchev80 - според мен са били мокрени екземпляри...
Маздата я продадох на 5+ години и нямаше и намек за ръжда...
Стария авенсис замина на 7+ години и също нямаше намек за ръжда...
Като автомобилите си бяха 'уличници' tooth.gif

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 28 Апр 2015 08:20

Подкрепям казаното то Slow. Моя Т25 дойде от Германия и няма ръжди по него. Единственото място, където видяхме 10-12 мм. ръжда, беше на страната на радиатора, някъде пред него, вече и не помня къде точно. Намазахме с преобразувател (брат ми изкара някаква жестока химия, инженер е човека tooth.gif ) и до там беше. Все пак говорим за близо 10 годишен автомобил. Според мен колегата е случил на някой извънреден случай, от колкото на масовото състояние на Авенсиса.

По отношение на другия въпрос - разглеждай нещата така: колкото повече вереме минава, толкова относително Авенсиса става по-здрав и безпроблемен в сравнение с останалите си конкуренти. Ако искаш да караш автомобил с по-луксозен интериор, но да го държиш 5-10 годинки, вероятно като удариш чертата ще ти излезе по-скъпо в сравнение с Авенсиса. При това без да коментираме и остатъчната стойност, която при японските автомобили просто е номер едно, т.е. ако решиш да продадеш автомобила след това ще си възстановиш по-голяма част от инвестицията си с Авенсиса.

По отношение на сигурността - още Т25 е с 5 звезди ЕУРО НКАП, като по спомен беше първият японски автомобил удостоен с най-високия рейтинг, така че при Т27 нещата вероятно са същите + допълнително подобрени. Можеш да провериш в сайта им и да си сравниш потенциалните покупки. Аз лично така направих.

Икономията е добра, но тук зависи кой какво разбира. Всички съвременни автомобили са доста икономични така или иначе. Аз имам среден разход 6.5-7 според това колко въртя в града и извън него, на 2.0 Д4Д 116 коня. По-новите мотори са по-мощни, за икономията там не мога да кажа, но предполагам е сходна на тази.

За съжаление нямам наблюдения на останалите автомобили, които изреждаш. Изключвайки това, че пасата на мои приятели (май беше 2006 година или нещо от сорта, пасат 6) ядеше дюзи както аз ям мюсли сутрин за закуска.

Лично за мен сигурността на пътниците, на самия автомобил (от гледна точка на това че няма да те остави на пътя) и здравината (за да не съм през ден в сервиза) са на първо място. Затова и карам японски автомобил. Не забравяйте, че в крайна сметка семейния автомобил е един пасив (не носи приходи от употребата си, в общия случай), така че минимизирането на разходите по него е добро решение. Всеки спестен лев по който и да е автомобил е добре изхарчен лев за кеф със семейството. :thumbsup:
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Публикувай отговор