Иначе бусовете задължително се "търкаляха" с две пълноразмерни резервни гуми,които често се случваше да са с по-добър грайфер от тези с които се движеше - иначе нощем е кофти по сокаците biggrin.gif .Никога не съм ползвал никакви "спрейове.
Първо на първо - едва ли някой 'хвали' комплектите за ремонт или резервните гуми - тук обсъдихме положителните и отрицателните неща на всяко решение...mirott написа:Тия дето ми хвалят комплектите за ремонт.......От Алианц ми казаха, че съм длъжен по ЗДВП да си оборудвам колата с резервно колело, кво като се произвежда и продава без! .....Па и викам на каката-ако бяха сцепени и 2те, ко праим?! ..... И какво правят тия в такъв случай, дето са против патеричките? ....
Та да не съм чул да ми фалите тия комплекти, каскота, пътни помощи! .....
Ко - неmirott написа:....А и наистина според закона трябва да имаш резервна гума...когато обаче превозното средство е оборудвано с нея от производителя! ...
Ейй, като се започне с такива глупости значи не е истина.mirott написа:Тия дето ми хвалят комплектите за ремонт...нощес към 1 часа сцепих чисто нова гума на 35 км от София! Колата има комплект, който не свърши никаква работа-цепката е около 2 см. Бях длъжен да пробвам обаче. От Алианц ми казаха, че съм длъжен по ЗДВП да си оборудвам колата с резервно колело, кво като се произвежда и продава без! И нищо, че имам Каско Асистанс няма да ми пратят пътна помощ, щото не било ПТП! И аз съм си виновен дето нямам резервна гума! Па и викам на каката-ако бяха сцепени и 2те, ко праим?! Ми...ако КАТ ми напишели и потвърдели щяла да прецени...! А те ми написаха хората, ама за 1-на! За пътна помощ от 3-ма най-ниската оферта беше 120 лв! Без фактура! Щото било по нощната, щото не се разправяли с фактури, ако съм държал обаче на такава цената е тая+ДДС! Ама да ида в офиса в София утре-другиден! Ай сиктир! Теглих им по 1-на дълга и така! И какво правят тия в такъв случай, дето са против патеричките? Да са живи и здрави приятелите!
Та да не съм чул да ми фалите тия комплекти, каскота, пътни помощи! На цената на еднократна пътна помощ си купувам резервна гума и съм си спокоен занапред!
Слагайте си резервни гуми в колите, не се знае кога ще ви потрябват! Особено когато почнаха да ограничават скоростите по магистралите, вместо да ги ремонтират! Па по тая логика покрай Бучин Проход трябва да го затворят направо пътя...и не само там!
Трето - дупката и проблема с гумата след това се води ПТП:Чл. 48. (Изм. - ДВ, бр. 67 от 2012 г.) (1) Регистрираните по реда на тази наредба моторни превозни средства от категория L съгласно чл. 149, ал.1, т. 1 ЗДвП следва да са оборудвани с обезопасителен триъгълник, аптечка и светлоотразителна жилетка.
(2) Регистрираните по реда на тази наредба моторни превозни средства, различни от посочените в ал. 1, следва да са оборудвани с обезопасителен триъгълник, аптечка, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и резервно колело (гума с джанта) или система за самостоятелно възстановяване на спукана гума.
Аз лично никога не бих ги оставил на мира в твоя случай. Да, не ти решават проблема на място, бих си платил пътната помощ, бих взел фактура в последствие и най-чинно с горните текстове бих си взел парите, без да ми мигне окото.47. "Пътнотранспортно произшествие" е събитие, възникнало в процеса на движението на пътно превозно средство и предизвикало нараняване или смърт на хора, повреда на пътно превозно средство, път, пътно съоръжение, товар или други материални щети.
Никой не те задължава да си оборудваш автомобила с резервно колело...mirott написа:...От Алианц ми казаха, че съм длъжен по ЗДВП да си оборудвам колата с резервно колело, кво като се произвежда и продава без!...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта