Съвет за покупка на Celica T18 - конкретна обява?

Аватар
Mr.Tootz

Съвет за покупка на Celica T18 - конкретна обява?

Мнение от Mr.Tootz » 29 Мар 2015 19:25

Здравейте, колеги.Нов съм във форума, но съвсем не съм нов фен на тойота.Може да се каже, че от тийнейджър си мечтая за Т18.И ето, на семейния съвет жената разреши освен семейния кораб, да си намеря някоя Т18 laugh.gif
Имам питане конкретно за тази http://www.cars.bg/c1099035
Форумна ли е, някой срещал ли я е, познава ли колата, такива неща.Ще се радвам и на компетентни мнения относно тази кола по това, което се вижда от снимките, защото съвсем не съм на ти с тънкостите на Т18.
Благодаря ви предварително и дано скоро да имам честта да се запозная с вас (които са от Варна) на някоя сбирка.
Последно промяна от Akima на 29 Мар 2015 19:31, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Toyota Celica T18 2.0 GTI

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Re: Съвет за покупка на Celica T18 - конкретна обява?

Мнение от Akima » 29 Мар 2015 20:53

Добре дошъл.

Не е форумна - каквото и да значи това...

Радвам се,че имаш желание да си купиш Селика - виждам,че си семеен и вероятно с наследник/ци - затова ще те посъветвам да избягваш обяви от типа:
филтър Apexi, свещи NGK eridium
Свещите трябва да са Iridium - иридиеви...
Не бих си купил нещо употребявано от човек,който не може правилно да ми обясни какво е то...
Насочи се към подобна кола от Варна или София.

Успех! :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Mr.Tootz

Мнение от Mr.Tootz » 29 Мар 2015 22:06

Благодаря за отговора и пожеланията.Под "форумна" имах предвид на някой колега от форума.Знам, че Apexi е спортен филтър и какво е иридиева свещ, девет години си изкарвам хляба с продажба на авточасти :thumbsup: Но от друга страна е добре, че човекът не е сложил Искра например със същата резба tooth.gif нищо, че не знае как се пише въпросната свещ.В интерес на истината се обадих, когато излезе обявата, но тогава нямах зелена светлина за покупка и не любопитствах много по телефона.Колата е пребоядисвана според човека.Не се сетих да питам защо, но се виждат вече надрасквания, а и предният капак е сменян.Дали заради удар, дали заради визия ... Днес цял ден никой не вдигна телефона за връзка в обявата, затова реших да потърся информация за колата тук.По принцип имам и друг проблем, че почти нямам почивен ден и ако изобщо изврънкам шефа ми за един ден, не трябва да има грешки в избора на кола, защото няма да имам втори шанс.
Все пак ако някой колега е решил да се разделя със своята Celica T18, аз съм насреща.По-мощният двигател е за предпочитане, не ме плашат повече коне, нито разхода на гориво. :whistle:

Аватар
Mr.Tootz

Мнение от Mr.Tootz » 31 Мар 2015 09:38

В крайна сметка се чух с момчето от обявата.Ще отида да видя колата.Съгласи се да я вдигнем някъде, за да я огледам отдолу.Каза, че има цитирам "по-малко от сълзене на масло" от място под въздушния филтър около колекторите.Там някъде ако не се лъжа трябва да е вала и вероятно е семерингата, което е много лек ремонт.Поправете ме, ако се заблуждавам и ако теча може да е от друго място, трудно за отремонтиране.Момчето ще ми даде и кутията за въздушния филтър, ако се стигне до сделка, защото с тази прахосмукачка Apexi не ми се занимава.Това е засега, надявам се всичко да е точно и до края на седмицата Celica-та да е варненка.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 31 Мар 2015 13:13

http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=4&t ... 32#p288032 - Междувременно в близкия форум...
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Mr.Tootz

Мнение от Mr.Tootz » 31 Мар 2015 13:53

Akima написа:http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=4&t ... 32#p288032 - Междувременно в близкия форум...
На тази обява и снимките, и купето, и двигателя, и годините, и конските сили, и цената са на Celica T20 :thumbsup: Явно колегата се е объркал.Иначе и аз я забелязах обявата.

Аватар
Mr.Tootz

Мнение от Mr.Tootz » 02 Апр 2015 21:14

Здравейте отново.Дето се вика отидох, видях и я взех :thumbsup: Технически е направо супер.Надмина очакванията ми.Двигателят е перфектен, окачването също.Онзи малък теч всъщност е най-големият проблем, но е сравнително евтин за отстраняване.На пръв поглед тече масло от гарнитурата на клапаните, от семерингата на вала и от уплътнението на масления охладител.Трябва да измия двигателя отново, за да съм сигурен и за трите места, пък може някое да отпадне wink.gif Проблем е и спуканото предно гърне.Бучи и не е много комфортно, но един мой клиент лекува тези болести.Няма и следи от ръжда, защото е прясно боядисвана.Изпросих си оригиналната кутия за въздушния филтър, но не съм сигурен дали трябва да има гуфриран маркуч, който да стига до кутията.В момента е с някакъв обикновен и не знам дали така трябва да е.По интериора всички копчета, лампички и функции работят.Единствено ми падна врътката на парното за топло-студено, защото го няма жлебчето на самата врътка и беше само закрепена.Ще търся отнякъде такава врътка.На таблото свети ABS-а, но той работи, от което следва проблема да е в датчика.Воланът е чупещ, имам триточков колан и разни други глезотии.Колата още не е станала варненка, но другата седмица и това ще стане :thumbsup:
Като заключение мога да кажа, че съм много доволен от колата и се надявам скоро да е наистина перфектна :whistle:

Публикувай отговор