Corolla Verso Е12 2002 с ГИ BRC - пали трудно.
- marin.stratev
- Благодарил/а: 1 път
Здравейте,
от 2 месеца имам Corola Verso 2002 г. бензин, с ГИ BRC. При купуването не ми направи впечатление, но няколко дни след това, забелязах, че когато колата е стояла повече от 4-5 часа при завъртането на ключа трябва да изчакам около 10-тина сек. преди да запали. Опитвах да я карам само на бензин, но проблема си остана. Колата е обслужена, сменени са всички филтри както на бензиновата, така и на газовата система.
Бихте ли ме посъветвали какво да направя.
Благодаря предварително.
от 2 месеца имам Corola Verso 2002 г. бензин, с ГИ BRC. При купуването не ми направи впечатление, но няколко дни след това, забелязах, че когато колата е стояла повече от 4-5 часа при завъртането на ключа трябва да изчакам около 10-тина сек. преди да запали. Опитвах да я карам само на бензин, но проблема си остана. Колата е обслужена, сменени са всички филтри както на бензиновата, така и на газовата система.
Бихте ли ме посъветвали какво да направя.
Благодаря предварително.
Последно промяна от Akima на 30 Мар 2015 01:30, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Re: Corolla Verso с ГИ трудно пали.
Колега спри газта от кранчето отзад и охлаби маркуча на дюзите/филтъра/изпарителя където е най-лесно и изпусни налягането от рейката и покарай така само на бензин без налягане в рейката да видиш дали пак ще го има проблема. Даже може да го върнеш после маркуча да изчакаш и пак да го махнеш да видиш дали пак ще има налягане така ще разбереш дали клапана на изпарителя затваря. Но през цялото време прави нещата на открито и внимавай защото може да се окаже че не може да се спре газта или може да тече леко дълго време.
- marin.stratev
Re: Corolla Verso Е12 2002 с ГИ BRC - пали трудно.
Благодаря изключително много, ще пробвам всичко което казахте. 

- marin.stratev
Здравейте отново,
сагата с трудното палене след като колата не е палена 4-5 часа продължава. Смених свещите, проверихме бобините, ходих при 2-ма газаджий, правих елкон и слагах разни добавки и последната дума на майсторите е, че най-вероятния проблем е ламбда сонда. Казаха ми, че би струвало от 100 до 240 лв за сондата, зависи каква била моята. Има ли смисъл това да е проблема, нормална ли е цената и има ли смисъл да търся втора употреба и може ли да имам 2 такива сонди или е една?
Благодаря предварително и се извинявам за глупавия въпрос.
сагата с трудното палене след като колата не е палена 4-5 часа продължава. Смених свещите, проверихме бобините, ходих при 2-ма газаджий, правих елкон и слагах разни добавки и последната дума на майсторите е, че най-вероятния проблем е ламбда сонда. Казаха ми, че би струвало от 100 до 240 лв за сондата, зависи каква била моята. Има ли смисъл това да е проблема, нормална ли е цената и има ли смисъл да търся втора употреба и може ли да имам 2 такива сонди или е една?
Благодаря предварително и се извинявам за глупавия въпрос.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Каква ламбда?!
Нещо не се вързва - я дай номер на рама - да проверя нещо.
Като спря газта и кара 2-3 дни само на бензин проявяваше ли се проблема?
Попълни в профила си населено място - да те пратим при подходящ човек.
П.С.Като чуя думата "елкон" и ми мирише на Североизточна България,а то Пазарджик/Панагюрище/Пловдив/Карлово.
Нещо не се вързва - я дай номер на рама - да проверя нещо.
Като спря газта и кара 2-3 дни само на бензин проявяваше ли се проблема?
Попълни в профила си населено място - да те пратим при подходящ човек.

П.С.Като чуя думата "елкон" и ми мирише на Североизточна България,а то Пазарджик/Панагюрище/Пловдив/Карлово.

- marin.stratev

от Смолян съм

JTDEZ28E103009666
днес майсторчето гледаше с някакъв софтуер който не успях да видя какъв беше, но каза че имам 2 сонди като едната контролирала другата и тя бутала яко грешки за бедна смес и от там идвал проблема.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 100 пъти
- Получена благодарност: 179 пъти
Сензорите са два:marin.stratev написа:JTDEZ28E103009666
- 89465-13030 - SENSOR, OXYGEN
89465-13040 - SENSOR, OXYGEN NO.2

Как изглежда:

Диаграма:

За мен нещо не е наред с ГИ-то,но щом сте открили проблем в ламбда контрола го отстранете - все пак колата не е пред мен и накрая ще се окаже,че просто са няколко нещата.

П.С.Защото рамата завършва на 666 ще да е...

- Bass_Man
Сондата не играе никаква роля при палене, а втората сонда не участва в смесообразуването. Общо взето си губиш времето!
BTW тези неща които бях писал да тествате направихте ли ги?
- marin.stratev
Опитах всичко което ми бяхте описали и проблема си остана :(Bass_Man написа:Сондата не играе никаква роля при палене, а втората сонда не участва в смесообразуването. Общо взето си губиш времето!
след доста четене и на мен не ми се връзва, че е сондата :(
В един магазин в Смолян дават части и ако се окаже, че не е това може да я върнеш и мисля да опитам с ламбдата, но май се хващаме за сламка :(
Ще пиша като има развитие.
Благодаря на всички.

- marin.stratev
Трудният старт се оказа пропускаща мембрана в изпарителя на ГУ. Майстора дето я е гледал просто ме е излъгал че всичко е ОК. Друго майсторче веднага го хвана и нещата се оправиха.
- Bass_Man
Дали те е излъгал или толкова си знае ....... Важното е че си решил проблема!
- spiridoncho
Аз ли не схващам, или някой не е чел. @Bass_Man казва в пост No 3 от темата какво и как да се тества. В пост No4 @marin.stratev казва
И след 9 месеца и ходене при друг ГУ майстор, нещата се оправят след откриване на пропускаща мембрана. Странно но какво ли си
@Bass_Man в пост No3?
По важното е, че си решил проблема. И друг път не се доверявай лековерно на майсторчета, а след консултация във форума веднага при друг
.
.
И след 9 месеца и ходене при друг ГУ майстор, нещата се оправят след откриване на пропускаща мембрана. Странно но какво ли си

По важното е, че си решил проблема. И друг път не се доверявай лековерно на майсторчета, а след консултация във форума веднага при друг

- marin.stratev
Благодаря отново, просто за човек който другаде му е силата като кажа на майстора "виж това" се надявам да го види наистина, особено като ти вземат парите за това