Въпрос предстояща покупка - Corolla Verso E12 VVTi?
Въпрос предстояща покупка - Corolla Verso E12 VVTi?
Предстои ми покупка на автомобил и понеже съм фен на японските-до сега съм карал Митцубиши,реших че Тойота е следващата ми кола.
Искам да си купя Корола версо-но тъй- като искам да ползвам индалидните "благини"-винетка,паркинг и т.н. тятрябва да е 2000 куб.и до 160 коня.Всяко мнение ще ми е от полза.Благодаря предварително!И малко допълнение-може ли на това да се сложи газов инджекцион-Toyota Corolla verso 1,6 vvti ?
Искам да си купя Корола версо-но тъй- като искам да ползвам индалидните "благини"-винетка,паркинг и т.н. тятрябва да е 2000 куб.и до 160 коня.Всяко мнение ще ми е от полза.Благодаря предварително!И малко допълнение-може ли на това да се сложи газов инджекцион-Toyota Corolla verso 1,6 vvti ?
Последно промяна от Akima на 18 Мар 2015 00:54, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.
Причина: Променено заглавие.
Re: Въпрос предстояща покупка
Ето тази е от познат, и ти гарантирам че всичко което е написал е вярно, обслужването и частите ги пазаруваше от колега тук от форума- оригинални, сменена е и ламбда сондата с оригинална, момчето си купи ауди (голема грешка според мен) и за това я продава. Познавам го лично що за педант е и колата наистина е хубава http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=88w1i0 не знам какъв ти е бюджета но само и сметни газта регистрацията , втория комплект гуми и ще видиш на каква цена идва. А пък и автоматика си е голяма благинка, мога да ти изредя 100 причини защо да го предпочетеш пред ръчката и само една защо- не 

Благодаря за предложението,но ми се ще да е малко по-млада-все пак си продадох кола края на 2001 и да купя 2003-някак си
не ми се ще.А иначе колата съм я видял в сайта,но още веднъж благодаря.
не ми се ще.А иначе колата съм я видял в сайта,но още веднъж благодаря.

-
- Получена благодарност: 2 пъти
Ако,както си писал ще е за инвалид от личен опит ти казвам че не е удобна - нито при качване на инвалида,нито при слизане.Висока е и си е хамалогия.Аз в момента качвам едно бабе 75 кила в един Вояджър и ми излизат червата,хем съм 190 висок и 100 кила тежък (повечето е мускул biggrin.gif ).Иначе има място за инвалиден стол/сгъваем/ но то и всяко нормално комби го има това място.Иначе за газов инжекцион - може,но трябва да намериш правилното място където да ти го "сложат". 

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
Здравейте колеги,от няколко дни се заглеждам по един авенсис и трябва да призная е много привлекателен,но има един проблем за които мио казват че е незначителен,но аз мисля че си е доста сериозен щом не са го поправили до сега/свети лампата на аербега/колата се намира в бова моторс бургас ако някой има мнение ще се радвам да го чуя.колата е авенсис 2д д4д 20
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Въпрос предстояща покупка - Corolla Verso E12 VVTi?
Размърдай предните седалки - промени им позицията и изчистете грешките в SRS модула - ако пак светне бягай от тази кола - спирален кабел на волана като за теб е 500 лв. и 35 лева за труд - цените са с ДДС.Възглавниците са по-скъпи и да не говорим за скрити и непоправени поражения от удар.
Не казват ли какъв е проблема - не сте ли правили диагностика?
Не казват ли какъв е проблема - не сте ли правили диагностика?
В петък ще я караме в тойота за диагностика и тогава ще се решава.иначе вс изглежда както трябва, но в България за съжаление всеки е измамен поне по веднъж за нещо и никой не вярва на никой най вече за автомобилите.Благодаря за мнението ,дано да се размина с малки поражения.Иначе ето така изглежда:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Просто е отчела спад в напрежението и за това свети лампата. Закача се на компютър и се изтрива. С обикновените китайчета не може да я изтриеш. Варианта е да я закараш в Спекта, защото те имат нужния софтуер.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Здравейте колеги;
Вече и аз съм собственик на Тойота Авенсис 2d .2010г 126к.,и ако мога да си изложа мнението относно няколко неща и да ви помоля за помощ.
1. Сервиз Спекта ауто-приеха ме много радушно бързо се направи диагностиката,това което исках да чуя е ок,това което ме притеснява са цените.При установяване на грешките ,а относно светещата лампа на аербега ми се каза:вс е ок аербега е 1035лвсмяна около 100лв,някаква кора и т.н.което всеки би го задоволил защото така успях да смъкна цената от продавача (бова моторс)с 1000лв. и вс е ок,та вчера ми се наложи да пътувам до Варна и там се обадих на приятел на когото имам много доверие,закачихме я на компа и показа грешка B1821 дясна верига на страничен пиропатрон -отворена верига,в e-bay аербег десен е около 5-30 паунда,та въпроса ми е някой може ли да ме насочи къде се намира точно и каква е последователноста при смяна,конектора луи да сменям или целиа аербег и мога ли аз да се справя или тр да ходя в сервиза.
2.Колата се държа прекрасно през тестовия ми преход(470км)добър разход,малко шумна ми се стори ,не двигателя -купето,леко тромава ,но като цяло съм приятно изненадан
3.Предполагам е хубаво сега да сменя маслото ,филтри и т.н.не когато светне или какво бихте ме посъветвали, и какво масло да взема
Колеги Благодаря ви предварително - помагайте да взема правилните решения
Поздрави
Вече и аз съм собственик на Тойота Авенсис 2d .2010г 126к.,и ако мога да си изложа мнението относно няколко неща и да ви помоля за помощ.
1. Сервиз Спекта ауто-приеха ме много радушно бързо се направи диагностиката,това което исках да чуя е ок,това което ме притеснява са цените.При установяване на грешките ,а относно светещата лампа на аербега ми се каза:вс е ок аербега е 1035лвсмяна около 100лв,някаква кора и т.н.което всеки би го задоволил защото така успях да смъкна цената от продавача (бова моторс)с 1000лв. и вс е ок,та вчера ми се наложи да пътувам до Варна и там се обадих на приятел на когото имам много доверие,закачихме я на компа и показа грешка B1821 дясна верига на страничен пиропатрон -отворена верига,в e-bay аербег десен е около 5-30 паунда,та въпроса ми е някой може ли да ме насочи къде се намира точно и каква е последователноста при смяна,конектора луи да сменям или целиа аербег и мога ли аз да се справя или тр да ходя в сервиза.
2.Колата се държа прекрасно през тестовия ми преход(470км)добър разход,малко шумна ми се стори ,не двигателя -купето,леко тромава ,но като цяло съм приятно изненадан

3.Предполагам е хубаво сега да сменя маслото ,филтри и т.н.не когато светне или какво бихте ме посъветвали, и какво масло да взема
Колеги Благодаря ви предварително - помагайте да взема правилните решения
Поздрави
- veso_hds
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 39 пъти
Честито,колега!Доколкото разбирам си от Бургас.Отиди да се консултираш тук:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=24292
Няма да сгрешиш!
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=5&t=24292
Няма да сгрешиш!

Тойота РАВ 4 D4D-2002г.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Темата е за Корола.
Авенсис - в другата тема.
Честито.
Авенсис - в другата тема.
Честито.
Благодаря за съвета veso_hds за избор на сервиз в Бургас.Колегата- Яни Петров прегледа колата , върза компа ,погледна под седалката натисна буксата(не беше пъхната докрай) и всичко стана ок.Чудя се как в Спекта ауто 'не се сетиха" а веднага аербаг за 1035лв,ама има и друг вариант и т.н.Много лошо мнение вече имам за Спекта ауто и си мисля че много трудно вече бих им се доверил.
Безаварийно каране на всички .
Безаварийно каране на всички .