Въпрос за избор на летни гуми R15 195/60
Re: Въпрос за избор на летни гуми R15 195/60
Здравей колега,
И аз ти препоръчвам Vredestein Sportrac 5, миналата пролет си взех такива и съм доволен. Имат стабилно поведение както на сухо, така и на мокро. Моя размер са 185/65/14. Мисля че като цена също отговарят на изискванията ти.
Поздрави
И аз ти препоръчвам Vredestein Sportrac 5, миналата пролет си взех такива и съм доволен. Имат стабилно поведение както на сухо, така и на мокро. Моя размер са 185/65/14. Мисля че като цена също отговарят на изискванията ти.
Поздрави
Carina Wagon 1997, 1.6 LB
За нашите пътища е хубаво бордовете на гумите да са здрави. Меките бордове лесно правят балони при удар в дупка или неравности по асфалта
Напоследък има някаква тенденция под предлог гумите да са уж "еко" да се икономисва материал. Получава се компромис в сцеплението и здравината на гумата.
Аз съм с Yokohama C.Drive2
Напоследък има някаква тенденция под предлог гумите да са уж "еко" да се икономисва материал. Получава се компромис в сцеплението и здравината на гумата.
Аз съм с Yokohama C.Drive2
http:/www.penchochukov.com
Yaris P1
Yaris P1
Та казвате победителя в този размер за миналата година в немско Goodyear Efficient Grip е пълен боклук ?? Ех и там ли първите места се взимат с подкупи !? Аз пък точно по тази причина миналото лято взех две такива за отпред само че 195/65/15 и за изминатите над 10 000 съм си предоволен от тях,надявам се поне още 3 сезона да е така ! А колкото до реглаж,като знам качеството на сервизите вероятността след процедурата нещата да са много по-зле от преди това е мнооого голяма. За пример давам старата ми кола Голф 4 който за 180 000км навъртяни от мен в БГ и сменяни доста неща по окачването никога не му е правен реглаж и нито е теглел някога нанякъде нито е износвал гуми неравномерно,така че и аз съм на принципа -работи ли едно нещо без проблеми НЕ ПИПАЙ !
1.4 D-4D много добър мотор !
-
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Привет,
Благодаря още веднъж на всички.
В крайна сметка се спрях на Vredeisten-a. Паднаха и на добра цена, да се надявам, че ще излязат сполучливи.
Събота отивам да ги обуя
В крайна сметка се спрях на Vredeisten-a. Паднаха и на добра цена, да се надявам, че ще излязат сполучливи.
Събота отивам да ги обуя

ех Corolla 1.4 d4d 2006 г. / Corolla 1.8 sedan hybrid 2020 г.
Според този тест за 2015 избора ти на гуми е добър.
http://fakti.bg/avto/135350-test-na-let ... sezon-2015
1-3. Continental ContiPremiumContact 5 - 2.2 точки
Goodyear EfficientGrip Performance - 2.2 точки
Nokian Line - 2.2 точки
4-5. Dunlop Sport BluResponse - 2.3 точки
Vredestein Sportrac 5 - 2.3 точки
6. Hankook Kinergy Eco K425 - 2.4 точки
7-9. Firestone Firehawk TZ 300 alpha - 2.6 точки
Michelin Energy Saver+ - 2.6 точки
Sava Intensa HP - 2.6 точки
10. Pirelli Cinturato P1 Verde - 2.7 точки
11. Infinity Ecosis - 3.0 точки
12. Yokohama BluEarth AE-01 - 3.1 точки
13 - 14. GT Radial Champiro Eco - 3.4 точки
Semperit Comfort-Life 2 - 3.4 точки
15. Kumho Ecowing ES01 KH27 - 3.9 точки
16. Matador MP 16 - 4.8 точки
http://fakti.bg/avto/135350-test-na-let ... sezon-2015
1-3. Continental ContiPremiumContact 5 - 2.2 точки
Goodyear EfficientGrip Performance - 2.2 точки
Nokian Line - 2.2 точки
4-5. Dunlop Sport BluResponse - 2.3 точки
Vredestein Sportrac 5 - 2.3 точки
6. Hankook Kinergy Eco K425 - 2.4 точки
7-9. Firestone Firehawk TZ 300 alpha - 2.6 точки
Michelin Energy Saver+ - 2.6 точки
Sava Intensa HP - 2.6 точки
10. Pirelli Cinturato P1 Verde - 2.7 точки
11. Infinity Ecosis - 3.0 точки
12. Yokohama BluEarth AE-01 - 3.1 точки
13 - 14. GT Radial Champiro Eco - 3.4 точки
Semperit Comfort-Life 2 - 3.4 точки
15. Kumho Ecowing ES01 KH27 - 3.9 точки
16. Matador MP 16 - 4.8 точки
Търкалям такива вече 2 сезона. Гумите са супер, с тях колата има много приятна возия, а и за цената за която ги взех през 2013 (100 лв. за брой) са направо върха...mitko86 написа:Привет,
Събота отивам да ги обуя

Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Колега от къде ги взе на тази цена през 2013, ако не е тайна. Сега са около 114 бр. а преди две годи да са били толкова евтини...kickata написа:Търкалям такива вече 2 сезона. Гумите са супер, с тях колата има много приятна возия, а и за цената за която ги взех през 2013 (100 лв. за брой) са направо върха...mitko86 написа:Привет,
Събота отивам да ги обуя
Взех ги от Диана - имам карта от Мтел клуб, която тогава беше с 25%, а сега гледам че даже отстъпката е 30%. Виж дали имаш някой познат с такава карта и вземи да я ползваш. Ако има Диана в твоя град де...alexsv_17 написа:Колега от къде ги взе на тази цена през 2013, ако не е тайна. Сега са около 114 бр. а преди две годи да са били толкова евтини...
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
- wscientist
В ТМ Ауто също има талончета за отстъпка на гуми, 25% ако не се лъжа. Може да се обадиш и там да провериш дали могат да доставят въпросните гуми.
Миналата зима от тях си взех зимните гуми. Само те се съгласиха да ми внесат 4бр от тогавашния нов за пазара модел на Dunlop WinterResponse 2 и то на най-добра цена. Останалите фирми дори не пожелаха да проверят дали ще ги имат и дали изобщо могат да ги доставят... И до момента не съм видял друга кола с такива...
Миналата зима от тях си взех зимните гуми. Само те се съгласиха да ми внесат 4бр от тогавашния нов за пазара модел на Dunlop WinterResponse 2 и то на най-добра цена. Останалите фирми дори не пожелаха да проверят дали ще ги имат и дали изобщо могат да ги доставят... И до момента не съм видял друга кола с такива...
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.
- ffsolutions
Здравейте, колеги!
И аз да изкажа мнение по въпроса. Предстои ми покупка на летни гуми (4 броя), та се поразрових и аз из интернет, за да видя как стоят нещата. В крайна сметка топ 4 гуми за 2015 според GTU излизат Goodyear EfficientGrip, Continental premium contact 5, Dunlop Sport BlueResponse и Pirelli p7 Blue. Това е немска класация, акредитирана от държавата, която се прави всяка година, подобно на TUV репортите. Тъй като за Goodyear не чувам добри отзиви, в крайна сметка ще се спра на Continental premium contact 5. Давам линк към статията и самата снимка с резултатите. Тестовете са правени за размер 205/55/16, което е моят размер гуми.
http://www.tyrepress.com/2015/02/early- ... published/

Ето и едно интересно видео.
https://www.youtube.com/watch?v=e2c9Ry0JfMw
Зимните ми гуми също са Continental (ContiWinterContact TS850) и съм изключително доволен. Доста добре се поразрових с тях тази зима и нямах никакви грижи, както на сняг, така и на сухо и мокро. Имам доста добри очаквания и към летните им гуми, и след като видях отличния им резултат на тестовете, просто реших и няма да му мисля повече. Скоро ще ги поръчам, ще видя кога. Обуването ще стане вероятно през април.
Между другото изнамерих и още няколко тестови данни. Давам линкове, за да разгледате ако искате.
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 55-R16.htm
http://www.tcs.ch/de/test-sicherheit/te ... reifen.php
И аз да изкажа мнение по въпроса. Предстои ми покупка на летни гуми (4 броя), та се поразрових и аз из интернет, за да видя как стоят нещата. В крайна сметка топ 4 гуми за 2015 според GTU излизат Goodyear EfficientGrip, Continental premium contact 5, Dunlop Sport BlueResponse и Pirelli p7 Blue. Това е немска класация, акредитирана от държавата, която се прави всяка година, подобно на TUV репортите. Тъй като за Goodyear не чувам добри отзиви, в крайна сметка ще се спра на Continental premium contact 5. Давам линк към статията и самата снимка с резултатите. Тестовете са правени за размер 205/55/16, което е моят размер гуми.
http://www.tyrepress.com/2015/02/early- ... published/

Ето и едно интересно видео.

https://www.youtube.com/watch?v=e2c9Ry0JfMw
Зимните ми гуми също са Continental (ContiWinterContact TS850) и съм изключително доволен. Доста добре се поразрових с тях тази зима и нямах никакви грижи, както на сняг, така и на сухо и мокро. Имам доста добри очаквания и към летните им гуми, и след като видях отличния им резултат на тестовете, просто реших и няма да му мисля повече. Скоро ще ги поръчам, ще видя кога. Обуването ще стане вероятно през април.

Между другото изнамерих и още няколко тестови данни. Давам линкове, за да разгледате ако искате.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 55-R16.htm
http://www.tcs.ch/de/test-sicherheit/te ... reifen.php
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел
- flammen
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
Аз не знам защо реших тази година да си усложня живота и да си поръчам онлайн. Чак от третия опит успях. Два пъти връщах гумите заради неща, които не бяха уговаряни с търговеца. Третата фирма доста коректно ми звънна след направената поръчка и след изпращането и получих това, което очаквах. Иначе първо се бях насочил към бюджетна гума Дейтън, после минах през Гудиър та накрая се спрях на Фулда като някакво средно положение. Като за първите водещия критерий ми беше цената, но после добавих и евроетикета. Реално цената за комплект от четири гуми си е през над 100 лева.
Corolla E15 2.0 D4D
Lexus LBX
Lexus LBX
Едно мнение и от мен.
Миналата година си взех FULDA ECOCONTROL. Карах ги един сезон и са идеални като цена/качество. В челните позиции на ADAC са за миналата година http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... 5_R15.aspx.
Наложи ми се да спирам два пъти супер екстремно. Веднъж на силен дъжд и веднъж на мокро ми излезе колоездач. ABS прерита няколко пъти и спря. Не очаквах на мокро такова спиране. Пробвах ги и в няколко кръгови дали поднасят. Държаха се доста добре. Карал съм до сега с YOKOHAMA A-drive, BARUM не знам точно модела \но бяха отвратителни - изхвръкнах от един завой и то с нови гуми с 60км/ч. Повече такива не съществуват за мен\, FIRESTONE,BFGoodrich-profiler 2 нови. FULDA-та се държи доста по-добре от тях. Цената на размера 195/60/15 от Диана с карта на М-тел е около 98лв. на гума.
Миналата година си взех FULDA ECOCONTROL. Карах ги един сезон и са идеални като цена/качество. В челните позиции на ADAC са за миналата година http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... 5_R15.aspx.
Наложи ми се да спирам два пъти супер екстремно. Веднъж на силен дъжд и веднъж на мокро ми излезе колоездач. ABS прерита няколко пъти и спря. Не очаквах на мокро такова спиране. Пробвах ги и в няколко кръгови дали поднасят. Държаха се доста добре. Карал съм до сега с YOKOHAMA A-drive, BARUM не знам точно модела \но бяха отвратителни - изхвръкнах от един завой и то с нови гуми с 60км/ч. Повече такива не съществуват за мен\, FIRESTONE,BFGoodrich-profiler 2 нови. FULDA-та се държи доста по-добре от тях. Цената на размера 195/60/15 от Диана с карта на М-тел е около 98лв. на гума.
Toyota Avensis T27, 2,2 D4-D, 2010
-
летни гуми за тойота корола 2005
Здравейте
Купих си Тойота корола 2005 1.4 ,но нямам летни гуми за нея.В момента карам с зимни гуми 15-ки.Летните гуми пак ли да са 15-ки ?Колата се кара редовно ,около 30 километра на ден.Искам да взема хубави,но и на добра цена.
Купих си Тойота корола 2005 1.4 ,но нямам летни гуми за нея.В момента карам с зимни гуми 15-ки.Летните гуми пак ли да са 15-ки ?Колата се кара редовно ,около 30 километра на ден.Искам да взема хубави,но и на добра цена.
Последно промяна от Akima на 20 Апр 2015 12:27, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Н=1.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Н=1.
Re: летни гуми за тойота корола 2005
Здравей, Колега,petur_tsekov написа:Здравейте
Летните ти гуми може и да не са 15" стига да спазиш диаметъра, виж калкулатора; http://www.calculator.bg/1/avtomobili_gumi.html
Аз миналата година си взех тези и съм много доволен http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 17669.html
Последно промяна от Akima на 20 Апр 2015 12:28, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.
- ivied
- Автомобил: Yaris Cross
- Благодарил/а: 8 пъти
- Получена благодарност: 10 пъти
Според мен избягвайте гуми с означенията Eco... Уж, пестяли гориво, дрън-дрън, за сметка на компромис с набор от качества, грамовете на 100 км. не си заслужават риска с по-слабите характеристики...
Премиум марките са няколко - по-прицип последните 2 години Nokian са в тройката...
Hankook са меки, за чисти пътища, със слаби странични бордове, не стават за пътищата в БГ...
Conti-тата винаги, ама винаги, ако не са 1-ви, са на 2-ро място във всякакви класации...
(на 3-то едва ли ще ги срещнете особено в немските класации, списания и прочие)
китайски НЕ - категорично - дори и да ми ги подаряват - камо ли да плащам за тях!
Та класацията ми на база опит, наблюдения, изминати км, клиентски отзиви и т.н.
1. Conti
2. Dunlop
3. Nokian
по принцип и цената е от значение - но без разни Матадори, Баруми, Avon-и и т.н.
има значение естествено и спецификата на колата, натоварването, приложението на автомобила
от японските Yokohama. И аз съм с такива. Оригиналните G91 бяха на Rav4 - и пак съм с такива.
зимни - Nokian SUV3
сега имат и съвсем нови разработки - но ще почакат...
Премиум марките са няколко - по-прицип последните 2 години Nokian са в тройката...
Hankook са меки, за чисти пътища, със слаби странични бордове, не стават за пътищата в БГ...
Conti-тата винаги, ама винаги, ако не са 1-ви, са на 2-ро място във всякакви класации...
(на 3-то едва ли ще ги срещнете особено в немските класации, списания и прочие)
китайски НЕ - категорично - дори и да ми ги подаряват - камо ли да плащам за тях!
Та класацията ми на база опит, наблюдения, изминати км, клиентски отзиви и т.н.
1. Conti
2. Dunlop
3. Nokian
по принцип и цената е от значение - но без разни Матадори, Баруми, Avon-и и т.н.
има значение естествено и спецификата на колата, натоварването, приложението на автомобила
от японските Yokohama. И аз съм с такива. Оригиналните G91 бяха на Rav4 - и пак съм с такива.
зимни - Nokian SUV3
сега имат и съвсем нови разработки - но ще почакат...
По света има все по-малко мотики, върху които не е стъпвал човешки крак.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Какво е жизнен опит? Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.