Абсолютно си прав! Тънкият момент е само да не попаднеш на автомобил, който се чупи често, и струва скъпо да се прави. Това е по-скоро риск при по-високотехнологичните автомобили (Мерцедес, Ауди, Лексус, Акура и т.н.). Там не бих се и замислил - взимам Лексус пред която и да е алтернатива.slowtraveler написа: Кое бихте избрали - рядко чупещ се автомобил със скъп ремонт, или често чупещ се, но с изключително евтин ремонт?
На този въпрос всеки си намира личен отговор и компромис между горните фактори...
В моите очи, Тойота е от първия тип - не е евтино да я поддържаш, но пък се налага рядко. Какво става като удариш чертата и сравниш с други автомобили - не знам. Мой много близък приятел дава аналогични пари (като консумативи и части) за поддържане на мерцедес (2003-та год. CLK), така че нещата при Тойота наистина са си цена. Но пък пипаш рядко, и имаш спокойствие и увереност, които за мен си струват. Затова и Тойота държи такива цени на автомобили 2-ра употреба, както и Хонда. Просто са качествени и здрави (което е различно от евтини).

А колегата, пуснал темата, трябва наистина сам да направи своя избор. Коя марка и модел автомобил да вземе ще определи сам на база собствените си приоритети.
Ако търси здравина, спокойствие и остатъчна стойност, няма да сгреши с Тойота или Хонда. За останалите му предпожения не смея да изказвам мнение. Аз бих стоял далеч от всичко френско и италианско.