1. Авенсис - би трябвало да се намери бензин 1.8 до 18 К от 2009 насам - номер едно по отношение на официално най-малко чупене за последните 20 г в класа си, возия бива, разход не ме бърка, но е ок, сигурност много добра , качество ммм... бива, цена все още малко височка. Проблеми след 4-5 г някой ?
2. Опел Инсигния - возия, качество, разход бива, уж го хвалят за употребяван, но много бързо му пада цената ? Проблеми с ел часта чувам имал.
3. Форд Мондео - освен страха от тази марка, че само се чупи, разбирам че протича купето и дават фира скорости и др. Разход, возия, комфорт бива. Таблото е ужасно но.... Не знам защо го хвалят толкова много навсякъде ? Някой да сподели ? Скъпичък - 6-7 г - 13-15 К.
4. Пасат - стабилно, но скъпичко возило - 5-6 г - може да е 20 К. Дано са му оправили окачването , че навремето беше пълна скръб. Някой да сподели чупи ли се и реална цена и кой двигател е добре ?
5. Ситроен C5 - неоправдано високи цени на старо ? Возията няма нищо общо с предни хидравлики и не си струва за мен. За чупене не знам.
6. Пежо алтернатива ?
7 Премиум коли - доста по-стари за тази цена - Мерцедес Е, Ауди А5, БМВ хмм
8. Хонда Акорд - пълно разочарование за мен, понеже ми е къса :-( А съм само 185 см... Чудя се американските версии не с али по-дълги ?
9 Рено Лагуна - хмммм доста се обезценява, какъв му е проблемът ?
10 Мазда 6 - хахаха не и с този сервиз и цена на ремонта

11 Шевролет .... малибу не знам, но круз не искам да се качвам пак.
12 Волво S60 - хмм автоматик по-скоро не, ръчка да речем, ама не знам какви проблеми може да изскочат ?
13 Шкода Октавия ил и Сюпърб - не чувам добри работи за здравината иначе сюпърб е просторна колица

не знам изброих ли всичко, но може да споделите малко мнения , ако някъде съм писал пълни глупости или имате лични наблюдения.....
В анкетата мога да добавя само десет, останалите не знам как ?? ето ги :
Ауди А5
Ауди А4
Шкода Октавия
Шкода Сюпърб
БМВ 3
БМВ 5
Мерцеде Е
Мерцедес C
Друга - моля коментирайте да се добави.