Колко км могат да се изминат след светване на резервата?
Колко км могат да се изминат след светване на резервата?
Здравейте, да ви питам имате ли представа горе долу колко километра могат да се минат градско след светване на лампата? Знам, че всичко е относително, но ако знаете.... Колата е Тойота Корола D4D 2.0 90 к.с. Благодаря
Последно промяна от Akima на 05 Мар 2015 12:31, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Toyota Corolla 2003, D4D , 2.0, 90 к.с.
- alexstrahilov
- Автомобил: RAV4 III Gen
Re: Колко км могат да се изминат след светване на лампата?
Аз имам същия мотор, на Корола Версо, мисля че около 50 км
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Колко км могат да се изминат след светване на лампата?
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=27958
Разбирам,че сте нови колеги и не ви се ползва търсачката,но поне пускайте темите в правилния раздел.
Гледайте да не изгорите помпа от каране с ниско ниво на гориво или да не вземе въздух дизела.

Разбирам,че сте нови колеги и не ви се ползва търсачката,но поне пускайте темите в правилния раздел.
Гледайте да не изгорите помпа от каране с ниско ниво на гориво или да не вземе въздух дизела.

Re: Колко км могат да се изминат след светване на резервата?
По принцип резервите на гориво в повечето автомобили са изчислени за пробег до 100 км среден разход. Но неразчитайте на това, а си зареждайте на време 

-
- Получена благодарност: 38 пъти
Просто не мога да се сдържа да не взема отношение по такъв важен въпрос, достоен за предаването Brainiac наред с други важни въпроси, например: "Колко чифта гащи(бельо) може да обуе човек и да може да ходи?" Необходимо ли е да угаснеш на задръстено кръстовище и да станеш роднина с половината град, само за да заредиш с 20 км по късно? Ако все пак отговора ти е страшно необходим и с абсолютна точност за твоя автомобил, вземаш си туба гориво и тръгваш.
Аз съм си заредила вече,споко;-) Нямам навика да ми е празна откъм нафта колата;-)
Просто ми беше любопитно като инфо :-) Благодаря за отговорите
Просто ми беше любопитно като инфо :-) Благодаря за отговорите
Toyota Corolla 2003, D4D , 2.0, 90 к.с.
на магистралата като светна лампата изминах още 60км до първата бензиностанция, и пак заредих 52 литра при обем на резервоара 60...явно резервата наистина е голяма, над 10 л.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
И жената кара Яриса вечно на мигащо последно квадратче,все за 10 лева слага и никога не е закъсвала в Русе за гориво.Не зная за РАВката,ама Яриса има минимум 8-10 литра в резервоара като почне да мига лампата. И това все на градско и все с оправданието че не и стигат парите,които пращам. laugh.gifdesSs написа:на магистралата като светна лампата изминах още 60км до първата бензиностанция, и пак заредих 52 литра при обем на резервоара 60...явно резервата наистина е голяма, над 10 л.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Нивомера не е точен уред (затова и не е градуиран точно)... Затова и няма как 'лампата' да е критерий какъв пробег ти остава.
Тя си е само напомняне да заредиш ...
При последното светване БК показваше остатък още около 100км, но по изчисления би трябвало да измина още поне около 200км с това ми темпо - заредих само около 82л от 95-97 литров резервоар...
И спазвам инструкцията - светне ли - зареждам - няма за къде да се чака.
На повечето дизели не е добре да остават без гориво - обезвъздушаването им е трудно, особено ако няма принудително обезвъздушаване - помпа, клапанче и т.н.
При мен захранването е с електрическа горивна помпа и поне според инструкциите няма проблем - 'подкачваш' няколко пъти с бутона за палене (даваш на контакт без да палиш), и след това би трябвало да запали без проблем дори и да е глътнала въздух (инструкцията бе за стартиране след смяна на филтрите)...
Тя си е само напомняне да заредиш ...
При последното светване БК показваше остатък още около 100км, но по изчисления би трябвало да измина още поне около 200км с това ми темпо - заредих само около 82л от 95-97 литров резервоар...
И спазвам инструкцията - светне ли - зареждам - няма за къде да се чака.
На повечето дизели не е добре да остават без гориво - обезвъздушаването им е трудно, особено ако няма принудително обезвъздушаване - помпа, клапанче и т.н.
При мен захранването е с електрическа горивна помпа и поне според инструкциите няма проблем - 'подкачваш' няколко пъти с бутона за палене (даваш на контакт без да палиш), и след това би трябвало да запали без проблем дори и да е глътнала въздух (инструкцията бе за стартиране след смяна на филтрите)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- wscientist
Когато ми светне лампата на Yaris-а (остава 1 чертичка от общо 8), отивам на бензиностанцията и зареждам между 36 и 37 литра. По спецификация резервоарът събира 42 литра. Така че сметката е ясна, резервата е около 5-6 литра. Колкото за 70тина километра градско... уж. Карал съм близо 30км на резерва в София и последната чертичка изчезна. Тогава мисля заредих близо 39 литра.
Toyota Yaris 1.33 VVT-i, 99hp, 6-степенна, ръчна, 09.2011.
На същия модел кола ( Тойота Корола е12 2.0 д4д ) два пъти си правих експеримент и двата пъти оставаше доста над 10л. Резервата наистина е голяма, а пък вече колко км градско може да изминеш с нея зависи само от теб biggrin.gif . Но както препоръчаха и другите колеги, не е препоръчително да караш дълго на резерва. Светне ли - гледай да заредиш.desSs написа:на магистралата като светна лампата изминах още 60км до първата бензиностанция, и пак заредих 52 литра при обем на резервоара 60...явно резервата наистина е голяма, над 10 л.

Имам същата(Е12) като на колегата Драгица, по книга резервоарът е 55 литра, но резервата светва на около 10-тина литра, когато останат. Скоро ми светна лампата и карах още около 30-40 км преди да заредя, а когато заредих беше до горе - почти 49 литра. Това ми направи впечатление, че не събра дори 50 литра, а резервата си светеше. Би трябвало човек да изминава поне 100 км, когато светне лампата, по какъвто и начин да кара не вярвам да издуха 10л. дизел ... обаче нямам намерение да проверявам на практика, дали съм прав biggrin.gif
-
При повечето производители нивомера е настроен да светне "резервата" при оставащо гориво за около 100км със средния разход по борд компютър.(но винаги се презастраховат)
Мога да дам пример с моя Авенсис 2002 с резервоар 60 литра резервата ми светва при оставащи 10 литра в резервоара ( на бензиностанцията дозареждам 50 литра) На бордкомпютъра ми изписва оставащо гориво за 90км при среден разход 8,7 градско т.е. горивото е за повече от 100 км, но естествено е глупаво да се кара на резерва с мисълта че имаш "достатъчно" гориво защото потенциалната смяна на бензинова/ дизелова помпа ще е доста неприятна и скъпа емоция. Неслучайно лампата свети в оранжево т.е. внимание! biggrin.gif
Мога да дам пример с моя Авенсис 2002 с резервоар 60 литра резервата ми светва при оставащи 10 литра в резервоара ( на бензиностанцията дозареждам 50 литра) На бордкомпютъра ми изписва оставащо гориво за 90км при среден разход 8,7 градско т.е. горивото е за повече от 100 км, но естествено е глупаво да се кара на резерва с мисълта че имаш "достатъчно" гориво защото потенциалната смяна на бензинова/ дизелова помпа ще е доста неприятна и скъпа емоция. Неслучайно лампата свети в оранжево т.е. внимание! biggrin.gif
Toyota Avensis 1.8 VVT-i /2002
- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Ха, не знаех, че при ярисите последната "изчезва" при много ниско ниво, явно никога не съм я докарвал до там. Струва ми се недомислие, защото се получава един вид липса на индикация, все пак това не е стрелка, която при каквато и да е стойност, винаги си е на таблото.wscientist написа:... Карал съм близо 30км на резерва в София и последната чертичка изчезна. Тогава мисля заредих близо 39 литра.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Възможно е да изчезва стрелкичката, като логиката е точно да нямаш информация, и затова да отидеш да заредиш...
На Кашкая например информацията за остатъчния пробег умишлено изчезва ако спадне под 50-60км (нямам спомен точно на колко километра изчезваше...
На Кашкая например информацията за остатъчния пробег умишлено изчезва ако спадне под 50-60км (нямам спомен точно на колко километра изчезваше...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???