Мнението Ви за Toyota Corolla Verso Е12 1.6 VVTi или 2.0 D4D

Аватар
georgi.mehana

Re: Мнението Ви за Toyota Corolla Verso Е12 1.6 VVTi или 2.0

Мнение от georgi.mehana » 21 Фев 2015 17:25

Колега, аз аз ти препоръчвам дизеловия агрегат, в случай че пътуваш повече от 7000-8000 км. годишно.Има доста написано и за двата вида двигатели и няма да се дублирам с другите колеги. Има още една константа при покупката - КЪСМЕТ, в смисъл както казваше моя майстор - "При огледа отвън мога да ти кажа за всичко, но в двигателя няма как да вляза". Успех в покупката.
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.

geniya
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 8 пъти

Мнение от geniya » 21 Фев 2015 18:07

jim_beam написа:май най-добре да се купуват коли от форумите,понеже там 99% от хората си ги обслужват както трябва. biggrin.gif
със кики няма как да не се съглася за реалните км при джамбазите.дори се сещам как един приятел от бранша наричаше клиентите - 'агнешките главички'. tooth.gif tooth.gif tooth.gif
в резюме искам да кажа-да се надяваш на един късмет при покупката на кола е лекомислено!обстоен оглед от техн.запознат човек,тест-драйв,проверка на документи,серв.книжки и т.н. биха спестили неприятности и допълнителни разходи. wink.gif
За това си абсолютно прав, щом някой е докарал автомобила до БГ за да го изтъргува, то във всички случай животеца му е взет, и аха да го хвърлят в моргата и тръгва за Дупница tooth.gif tooth.gif tooth.gif После се намазва като стара баба с червило и пудра, врътка се километража /ако вече не въртян/ и продължава пътя с в БГ.Затова сервизите станаха във всеки град, на всеки ъгъл.Ама който може си купува от магазина, а не от бг-автожамбаз.За съжаление това е действителността, нищо при нас не е в като в белите държави.
Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 21 Фев 2015 19:04

geniya написа:....Ама който може си купува от магазина, а не от бг-автожамбаз.За съжаление това е действителността, нищо при нас не е в като в белите държави.
Не си съвсем прав! И в "белите" държави има вторичен пазар и на него разчитат много хора на Запад. Дори не става въпрос само до възможности - има хора, които са стиснати на тема автомобил и не си купуват от магазина. Всеки си прави сметка за какво и колко би дал. За мен покупката на нов автомобил не е невъзможна, а е излишно "трошене на пари".
В много автомобили втора или трета употреба има достатъчно потребителска стойност на сравнително ниска цена и купуването им е изгодно. Въпросът е да си намериш от тях, а да не налетиш на някоя "огризка".
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

geniya

Мнение от geniya » 21 Фев 2015 22:09

Много си прав за "огризка"-та, но в БГ да попаднеш на огризка е 90-95%.Много ми са смешни тия мошеници джамбазите като публикуват обява "нова" "перфектна" и т.н., 135000км, 159000км, 165000км, абе кой ти продава такива коли????Трябва или да са ударени и да ги докарат за изчукване и боя в БГ или не знам кво...Докато не ги задължат джабмазите да дават гаранция поне 6мес. в БГ, нещата няма да дойдат на място.Продават коли от моргите в Италия и хората в БГ си мислят, че карат коли, ама трябва да започнат да ги бият като лекарите да им дойде акъла, дае.а и малоумниците... no.gif

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 23 Фев 2015 22:16

Само да вметна че освен "злите" търговци вина имат и "добрите" клиенти! Защото ако нямаше кой да купува огризките нямаше и кой да ги внася!!! Колкото по-бързо се научим че никой освен самите нас не ни е виновен за положението в което сме толкова е по-голяма вероятността да се промени!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 23 Фев 2015 23:22

Басмане, абсолютно прав си - няма хитреци, ако няма глупаци!
Наскоро се чудих на акъла на един мой познат, който си е купил "много изгодно" Шкода Октавия, която не е нужно да си специалист, а е достатъчно да си виждал нормален автомобил, за да видиш, че е скалъпена "на две-на три" след челен удар. Използвали са части, които са от различни други автомобили, абсолютно несъответстващи една на друга, а доста от кабелите висяха като черва почти до пътя. Пълна трагедия, а не автомобил! А човекът много доволен от покупката... Само един проблем имаше - не можеше да си отвори шофьорската врата отвътре и трябваше да си отваря прозореца, за да я отвори с външната дръжка. И друга дреболия - не се отваряше прозореца на дясната врата, който се оказа подпрян с летва, защото механизма го няма. А човекът се усмихва глупаво и щастливо... smile.gif
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 23 Фев 2015 23:36

zi_zi_top написа:Басмане, абсолютно прав си - няма хитреци, ако няма глупаци!
Наскоро се чудих на акъла на един мой познат, който си е купил "много изгодно" Шкода Октавия, която не е нужно да си специалист, а е достатъчно да си виждал нормален автомобил, за да видиш, че е скалъпена "на две-на три" след челен удар. Използвали са части, които са от различни други автомобили, абсолютно несъответстващи една на друга, а доста от кабелите висяха като черва почти до пътя. Пълна трагедия, а не автомобил! А човекът много доволен от покупката... Само един проблем имаше - не можеше да си отвори шофьорската врата отвътре и трябваше да си отваря прозореца, за да я отвори с външната дръжка. И друга дреболия - не се отваряше прозореца на дясната врата, който се оказа подпрян с летва, защото механизма го няма. А човекът се усмихва глупаво и щастливо... smile.gif
Това е защото VCDS позволява да се обучават модули от "кол и въже",а "кабеляка" е евтин.

Всеки трябва сам да преценява какво купува.

За мен лукса в един автомобил на първо място е той да не се поврежда. :thumbsup:
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 24 Фев 2015 00:56

Akima написа:...

За мен лукса в един автомобил на първо място е той да не се поврежда. :thumbsup:

еми то повечето тука сме така май. cool.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
mr_big

Мнение от mr_big » 24 Фев 2015 21:43

Bass_Man написа:Само да вметна че освен "злите" търговци вина имат и "добрите" клиенти! Защото ако нямаше кой да купува огризките нямаше и кой да ги внася!!! Колкото по-бързо се научим че никой освен самите нас не ни е виновен за положението в което сме толкова е по-голяма вероятността да се промени!
по точно от това не може да се каже. просто тук всеки гледа как да е на далавера и да спазари най добрата кола на най добрата цена.
като видиш цената на кола с реални 200-250000 км в италия/германия/белгия и цената на кола тук с 135000км с 1000евро по ниска (даже не смятаме транспорт 800лв) би трябвало да ти светне лампичката...

а в белгия като продаваш кола на съгражданин си длъжен по закон да му дадеш 1г. гаранция !!! и ако се счупи мотора или скоростите ти плащаш ремонта или връщаш парите...

Аватар
Bass_Man
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 25 Фев 2015 00:16

Да а тук правото да си вземат това което е по договор и/или закон е само за много едър бизнес, монополите и банките. По това се познава колко развита дефакто е една страна! Ако трябва да си милионер за да имаш някакви елементарни права значи реално си някъде в Азия................ Основната причина хората да търсят оправията на други места по света е че просто тук се чувстват безсилни което разбира се не е точно така но много по-лесно е на готово. Та явно тия дето сме тук ще трябва да се поизпотим за да си направим градинката чиста и приветлива!

Днес на един подобен на разказа на Зизи но Пасат ( за който се изкушавам да пусан една тема ) съм застанал да му чегъртам силикона от предишната гарнитура на клапаните но така че хем да стане добре хем да не напълня лигените и картера със силикон. И един младеж минава покрай мен и след като гледа усърдието и старанието с което се опитвам да свърша работата ме попита - ама това твоята кола ли е? И с тотално учудване като му казах че е клиентска ми обясни че няма какво толкова да се старая, голяма работа ако падне силикона в картера да го остъргвам там и да затварям. Като видя измития капак на клапаните предположи че повече в кола няма да се слага и те такива работи. Иначе Пасата дойде за проблеми с газта мина през смяна на гарнитура на клапаните и свещи, и спешно отиде и за ангренаж че от стария беше останала само половината ширина, а обтегача въобще го нямаше. Това е поредна кола кола която идва уж за нещо по газта и не може да си тръгне с няколко дена ремонти.............

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 26 Фев 2015 12:32

Темата е за Тойота Корола - бензин или дизел ? Октавии,Пасати и тям подобни отрочета....... . Днес дойде комшията-73 годишен дядка,симпатяга,с две любовници на по 65 години,с едногодишен Фолксваген Тоуран 2,0дизел и плаче :Даниел,счупи ми се ключа на колата.Къде бе ? В ключалката на волана . Почвам аз - то самата ключалка бастисана - нито завърта,нито пуска счупената част от ключа.Кво ли не пробвах - всичко на курбан.Хем тука от дна баба мъжа и имам повече инструмент отколкото наФерари тима във Формулата. Викам му - сервиз трябва.Гаранционна е още.Той вика - ходих,това не влизало в гаранцията.Трябвало да си приготви едни 350 евра за цялата работа барабар с нов ключ.....Такива ми ти работи.
ПП.Затова Тойота,Корола или Ярис .И за предпочитане бензинова. :thumbsup:
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

geniya

Мнение от geniya » 27 Фев 2015 18:39

Ти ме уби с това сравнение, не е истина.Ами когато на моя 10годишен кошник отидеш да му купиш кутийката която е вместо ключ, ти викат:"Цената е 750лв boxed.gif boxed.gif boxed.gif , отделно кутийка не се продава", това за 10годишна кола нормално ли е, а???От WV му викат 350евро за 1годишна кола, за ключ и за ремонт и всичко.Даниеле, голяма сравнение даде честно, по ключ избираш кола... no.gif
П.П.Не че WV са стока.Не ме разбирайте грешно.

nowyaris
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от nowyaris » 01 Мар 2015 21:05

Не бе,стана ми интересно как може ключа и ключалката да не му влизат в гаранцията.На Тойота влизат ли? Иначе по темата - дизел или бензин - всичко е според "зависи" когато става дума за автомобил втора употреба.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....

Аватар
mr_big

Мнение от mr_big » 01 Мар 2015 22:20

много внимателно трябва да се проучва въпроса какво влиза в гаранцията.
на някои марки влизат много неща, други покриват само част от автомобила, четене си трябва по договорите...

а дали е нормално 750лв за кола на 10години?
напълно нормално е - цената на частите се определя на база цената на автомобила като нов. никои произвидител не преизчислява цената на частите, защото модела е остарял. той е длъжен по закон да държи наличности от части определени години...
а и целта на производителя е старата ти кола да стане не изгодна и да си купиш нова ;)

geniya

Мнение от geniya » 05 Мар 2015 11:47

mr_big написа:много внимателно трябва да се проучва въпроса какво влиза в гаранцията.
на някои марки влизат много неща, други покриват само част от автомобила, четене си трябва по договорите...

а дали е нормално 750лв за кола на 10години?
напълно нормално е - цената на частите се определя на база цената на автомобила като нов. никои произвидител не преизчислява цената на частите, защото модела е остарял. той е длъжен по закон да държи наличности от части определени години...
а и целта на производителя е старата ти кола да стане не изгодна и да си купиш нова ;)
И кое е нормалното???Само аз ли съм на мнение, че не е нормално mellow.gif mellow.gif mellow.gif

Публикувай отговор