Мнението Ви за Toyota Corolla Verso Е12 1.6 VVTi или 2.0 D4D
- georgi.mehana
Re: Мнението Ви за Toyota Corolla Verso Е12 1.6 VVTi или 2.0
Колега, аз аз ти препоръчвам дизеловия агрегат, в случай че пътуваш повече от 7000-8000 км. годишно.Има доста написано и за двата вида двигатели и няма да се дублирам с другите колеги. Има още една константа при покупката - КЪСМЕТ, в смисъл както казваше моя майстор - "При огледа отвън мога да ти кажа за всичко, но в двигателя няма как да вляза". Успех в покупката.
Toyota Corolla Verso 2.0 D4D 2005г.
-
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
За това си абсолютно прав, щом някой е докарал автомобила до БГ за да го изтъргува, то във всички случай животеца му е взет, и аха да го хвърлят в моргата и тръгва за Дупницаjim_beam написа:май най-добре да се купуват коли от форумите,понеже там 99% от хората си ги обслужват както трябва. biggrin.gif
със кики няма как да не се съглася за реалните км при джамбазите.дори се сещам как един приятел от бранша наричаше клиентите - 'агнешките главички'.![]()
![]()
в резюме искам да кажа-да се надяваш на един късмет при покупката на кола е лекомислено!обстоен оглед от техн.запознат човек,тест-драйв,проверка на документи,серв.книжки и т.н. биха спестили неприятности и допълнителни разходи.

Toyota Rav4 XA30 2008, 2.2 D4D 136hp /No DPF и Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Не си съвсем прав! И в "белите" държави има вторичен пазар и на него разчитат много хора на Запад. Дори не става въпрос само до възможности - има хора, които са стиснати на тема автомобил и не си купуват от магазина. Всеки си прави сметка за какво и колко би дал. За мен покупката на нов автомобил не е невъзможна, а е излишно "трошене на пари".geniya написа:....Ама който може си купува от магазина, а не от бг-автожамбаз.За съжаление това е действителността, нищо при нас не е в като в белите държави.
В много автомобили втора или трета употреба има достатъчно потребителска стойност на сравнително ниска цена и купуването им е изгодно. Въпросът е да си намериш от тях, а да не налетиш на някоя "огризка".
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
Много си прав за "огризка"-та, но в БГ да попаднеш на огризка е 90-95%.Много ми са смешни тия мошеници джамбазите като публикуват обява "нова" "перфектна" и т.н., 135000км, 159000км, 165000км, абе кой ти продава такива коли????Трябва или да са ударени и да ги докарат за изчукване и боя в БГ или не знам кво...Докато не ги задължат джабмазите да дават гаранция поне 6мес. в БГ, нещата няма да дойдат на място.Продават коли от моргите в Италия и хората в БГ си мислят, че карат коли, ама трябва да започнат да ги бият като лекарите да им дойде акъла, дае.а и малоумниците... 

- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
Само да вметна че освен "злите" търговци вина имат и "добрите" клиенти! Защото ако нямаше кой да купува огризките нямаше и кой да ги внася!!! Колкото по-бързо се научим че никой освен самите нас не ни е виновен за положението в което сме толкова е по-голяма вероятността да се промени!
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Басмане, абсолютно прав си - няма хитреци, ако няма глупаци!
Наскоро се чудих на акъла на един мой познат, който си е купил "много изгодно" Шкода Октавия, която не е нужно да си специалист, а е достатъчно да си виждал нормален автомобил, за да видиш, че е скалъпена "на две-на три" след челен удар. Използвали са части, които са от различни други автомобили, абсолютно несъответстващи една на друга, а доста от кабелите висяха като черва почти до пътя. Пълна трагедия, а не автомобил! А човекът много доволен от покупката... Само един проблем имаше - не можеше да си отвори шофьорската врата отвътре и трябваше да си отваря прозореца, за да я отвори с външната дръжка. И друга дреболия - не се отваряше прозореца на дясната врата, който се оказа подпрян с летва, защото механизма го няма. А човекът се усмихва глупаво и щастливо...
Наскоро се чудих на акъла на един мой познат, който си е купил "много изгодно" Шкода Октавия, която не е нужно да си специалист, а е достатъчно да си виждал нормален автомобил, за да видиш, че е скалъпена "на две-на три" след челен удар. Използвали са части, които са от различни други автомобили, абсолютно несъответстващи една на друга, а доста от кабелите висяха като черва почти до пътя. Пълна трагедия, а не автомобил! А човекът много доволен от покупката... Само един проблем имаше - не можеше да си отвори шофьорската врата отвътре и трябваше да си отваря прозореца, за да я отвори с външната дръжка. И друга дреболия - не се отваряше прозореца на дясната врата, който се оказа подпрян с летва, защото механизма го няма. А човекът се усмихва глупаво и щастливо...

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Това е защото VCDS позволява да се обучават модули от "кол и въже",а "кабеляка" е евтин.zi_zi_top написа:Басмане, абсолютно прав си - няма хитреци, ако няма глупаци!
Всеки трябва сам да преценява какво купува.
За мен лукса в един автомобил на първо място е той да не се поврежда.

- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
Akima написа:...
За мен лукса в един автомобил на първо място е той да не се поврежда.
еми то повечето тука сме така май.

по точно от това не може да се каже. просто тук всеки гледа как да е на далавера и да спазари най добрата кола на най добрата цена.Bass_Man написа:Само да вметна че освен "злите" търговци вина имат и "добрите" клиенти! Защото ако нямаше кой да купува огризките нямаше и кой да ги внася!!! Колкото по-бързо се научим че никой освен самите нас не ни е виновен за положението в което сме толкова е по-голяма вероятността да се промени!
като видиш цената на кола с реални 200-250000 км в италия/германия/белгия и цената на кола тук с 135000км с 1000евро по ниска (даже не смятаме транспорт 800лв) би трябвало да ти светне лампичката...
а в белгия като продаваш кола на съгражданин си длъжен по закон да му дадеш 1г. гаранция !!! и ако се счупи мотора или скоростите ти плащаш ремонта или връщаш парите...
- Bass_Man
- Получена благодарност: 1 път
Да а тук правото да си вземат това което е по договор и/или закон е само за много едър бизнес, монополите и банките. По това се познава колко развита дефакто е една страна! Ако трябва да си милионер за да имаш някакви елементарни права значи реално си някъде в Азия................ Основната причина хората да търсят оправията на други места по света е че просто тук се чувстват безсилни което разбира се не е точно така но много по-лесно е на готово. Та явно тия дето сме тук ще трябва да се поизпотим за да си направим градинката чиста и приветлива!
Днес на един подобен на разказа на Зизи но Пасат ( за който се изкушавам да пусан една тема ) съм застанал да му чегъртам силикона от предишната гарнитура на клапаните но така че хем да стане добре хем да не напълня лигените и картера със силикон. И един младеж минава покрай мен и след като гледа усърдието и старанието с което се опитвам да свърша работата ме попита - ама това твоята кола ли е? И с тотално учудване като му казах че е клиентска ми обясни че няма какво толкова да се старая, голяма работа ако падне силикона в картера да го остъргвам там и да затварям. Като видя измития капак на клапаните предположи че повече в кола няма да се слага и те такива работи. Иначе Пасата дойде за проблеми с газта мина през смяна на гарнитура на клапаните и свещи, и спешно отиде и за ангренаж че от стария беше останала само половината ширина, а обтегача въобще го нямаше. Това е поредна кола кола която идва уж за нещо по газта и не може да си тръгне с няколко дена ремонти.............
Днес на един подобен на разказа на Зизи но Пасат ( за който се изкушавам да пусан една тема ) съм застанал да му чегъртам силикона от предишната гарнитура на клапаните но така че хем да стане добре хем да не напълня лигените и картера със силикон. И един младеж минава покрай мен и след като гледа усърдието и старанието с което се опитвам да свърша работата ме попита - ама това твоята кола ли е? И с тотално учудване като му казах че е клиентска ми обясни че няма какво толкова да се старая, голяма работа ако падне силикона в картера да го остъргвам там и да затварям. Като видя измития капак на клапаните предположи че повече в кола няма да се слага и те такива работи. Иначе Пасата дойде за проблеми с газта мина през смяна на гарнитура на клапаните и свещи, и спешно отиде и за ангренаж че от стария беше останала само половината ширина, а обтегача въобще го нямаше. Това е поредна кола кола която идва уж за нещо по газта и не може да си тръгне с няколко дена ремонти.............
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Темата е за Тойота Корола - бензин или дизел ? Октавии,Пасати и тям подобни отрочета....... . Днес дойде комшията-73 годишен дядка,симпатяга,с две любовници на по 65 години,с едногодишен Фолксваген Тоуран 2,0дизел и плаче :Даниел,счупи ми се ключа на колата.Къде бе ? В ключалката на волана . Почвам аз - то самата ключалка бастисана - нито завърта,нито пуска счупената част от ключа.Кво ли не пробвах - всичко на курбан.Хем тука от дна баба мъжа и имам повече инструмент отколкото наФерари тима във Формулата. Викам му - сервиз трябва.Гаранционна е още.Той вика - ходих,това не влизало в гаранцията.Трябвало да си приготви едни 350 евра за цялата работа барабар с нов ключ.....Такива ми ти работи.
ПП.Затова Тойота,Корола или Ярис .И за предпочитане бензинова.
ПП.Затова Тойота,Корола или Ярис .И за предпочитане бензинова.

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
-
Ти ме уби с това сравнение, не е истина.Ами когато на моя 10годишен кошник отидеш да му купиш кутийката която е вместо ключ, ти викат:"Цената е 750лв
, отделно кутийка не се продава", това за 10годишна кола нормално ли е, а???От WV му викат 350евро за 1годишна кола, за ключ и за ремонт и всичко.Даниеле, голяма сравнение даде честно, по ключ избираш кола...
П.П.Не че WV са стока.Не ме разбирайте грешно.

П.П.Не че WV са стока.Не ме разбирайте грешно.
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Не бе,стана ми интересно как може ключа и ключалката да не му влизат в гаранцията.На Тойота влизат ли? Иначе по темата - дизел или бензин - всичко е според "зависи" когато става дума за автомобил втора употреба.
Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
много внимателно трябва да се проучва въпроса какво влиза в гаранцията.
на някои марки влизат много неща, други покриват само част от автомобила, четене си трябва по договорите...
а дали е нормално 750лв за кола на 10години?
напълно нормално е - цената на частите се определя на база цената на автомобила като нов. никои произвидител не преизчислява цената на частите, защото модела е остарял. той е длъжен по закон да държи наличности от части определени години...
а и целта на производителя е старата ти кола да стане не изгодна и да си купиш нова ;)
на някои марки влизат много неща, други покриват само част от автомобила, четене си трябва по договорите...
напълно нормално е - цената на частите се определя на база цената на автомобила като нов. никои произвидител не преизчислява цената на частите, защото модела е остарял. той е длъжен по закон да държи наличности от части определени години...
а и целта на производителя е старата ти кола да стане не изгодна и да си купиш нова ;)
-
И кое е нормалното???Само аз ли съм на мнение, че не е нормалноmr_big написа:много внимателно трябва да се проучва въпроса какво влиза в гаранцията.