Влага и вода в багажника - Avensis
mirott
Re: Влага в багажника и вода за съжаление-Авенсис
Мнение от Petar » 14 Фев 2013 12:45
Значе го има и този проблем и при Каринитеmirott написа:http://www.carina-e.ru/viewtopic.php?f=22&t=838
Ето решенията...

Petar
- dakata1978
Мнение от dakata1978 » 11 Мар 2013 01:30

dakata1978
Мнение от azzarobg » 17 Окт 2014 10:04
azzarobg
- JapCar
- Автомобил: Yaris 2010г., двг 1.33/1NR-FЕ
- Благодарил/а: 7 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от JapCar » 17 Окт 2014 16:54
Хетчбек Т25. Всички споменавани в темата места съм проверявал, но вода/мокро в колата не откривам, а влага има. Закрепването на амортисьора на задната врата е високо, на стената на улея, та дори и гарнитурата да е зле, не може да влиза. Стоповете не съм свалял, но под тях вода не виждам. На вратите отдолу дренажните отвори са проходими, не знам как е със задната врата, да няма вода в нея.
Не съм свалял лайсните на покрива да видя за напукана боя/уплътнения, но и да е от там, къде отива водата, че не се вижда?
Чакам някой за идея, но очевидно не е често срещано за модела, при мен е частен случай.
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
Мнение от vodafon » 17 Окт 2014 19:22
Нямаш вентилация в купето. Виж ако си с климатроник и седи постоянно на ауто ще държи затворено. Може клапа за външен въздух да имаш блокирана и т.н.JapCar написа:Аз много пъти съм писал, че не мога да се справя с влагата в купето. Като дойде есен/зима, влажността след дъждове става 80-90% (меря с влагомер). Лятото е 40-50, но тя влагата зависи и от температурата... На работа на целия паркинг, само моите стъкла са изпотени отвътре.
Хетчбек Т25. Всички споменавани в темата места съм проверявал, но вода/мокро в колата не откривам, а влага има. Закрепването на амортисьора на задната врата е високо, на стената на улея, та дори и гарнитурата да е зле, не може да влиза. Стоповете не съм свалял, но под тях вода не виждам. На вратите отдолу дренажните отвори са проходими, не знам как е със задната врата, да няма вода в нея.
Не съм свалял лайсните на покрива да видя за напукана боя/уплътнения, но и да е от там, къде отива водата, че не се вижда?
Чакам някой за идея, но очевидно не е често срещано за модела, при мен е частен случай.
vodafon
- JapCar
Мнение от JapCar » 17 Окт 2014 20:14
С климатроник съм, но не ползвам AUTO. Сега пробвах бутона за външен/вътрешен въздух. Като го натисна(светне) се чува шум от моторчето и спира, пак натискам , пак се чува шум и спира, значи моторчето работи. Като го направя при пуснат вентилатор, при светещ бутон (вътрешен въздух), духа малко по-силно, което е логично, защото външният минава през филтъра, по-голямо съпротивление. Филтъра е сменян миналата година...vodafon написа: Нямаш вентилация в купето. Виж ако си с климатроник и седи постоянно на ауто ще държи затворено. Може клапа за външен въздух да имаш блокирана и т.н.
Когато е запотено стъклото и включа бутона за изсушаване (включва и климатика), изсушава бързо. Та, мисля, не е от вентилацията, макар, че не я изключвам напълно, може да греша осланяйки се на логиката.
Трябва да проверя отзад под бронята изходящата вентилация, но вентилациите оправят съществуваща влага. Въпросът е -как възниква? Имам предвид, че ако не е ползвана колата през уикенда и е валяло, влажността вътре е висока.
Пробвах и доста научен метод да открия в коя част влажността е най-висока, но не става biggrin.gif . Взех от работа чувствителен/бърз влагомер и мерих на различни места. В началото май показа към багажника по-висока, но при повторни измервания не се потвърди, дава противоречиви показания, вероятно от движението ми в купето, дишането, отваряне на вратите...
Знаете ли как се свалят тези пластмасови лайсни на покрива? Има ли щипки, които ще потвърдят закона на Мърфи?
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
vodafon
JapCar
- JapCar
Мнение от JapCar » 20 Окт 2014 21:44
Някой забелязал ли е праговете след дъжд?
Yaris, 1,33, 2010
JapCar
Мнение от Bo0by » 22 Фев 2015 22:57
Става въпрос за Авенсис 1997-2003 модел.
След като залегнах вътре и следях откъде се пълни установих, че по - много малко влиза от стоповете и основната част е от тези неща(мисля че са отдушници, да не става херметическо затваряне)

Оказа че в тях има една гума, която попринцип е спусната и не изпуска вода и при налягане или нещо подобно нали да се мръдне и така, но при мене едната(която е над крика) с времето се е деформирала и не е напълно спусната и оттам си влиза доста голямо количество вода.
Някой има ли идея откъде мога да си купя ново такова и къде мога да намеря също уплътнения за стоповете?
Bo0by
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 107 пъти
- Получена благодарност: 194 пъти
Мнение от Akima » 23 Фев 2015 00:43
Иначе трябва да приспособяваш и да побългаряваш.

Akima
Мнение от Bo0by » 23 Фев 2015 01:10
Тъй като е закачена за броните и трябва да си сваля всички брони отзаде за да мога да я разкача и нея и да видя номера...
Интересува ме за да знам какво да търся и в интернет и като звъня по моргите...
Bo0by
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 176 пъти
- Обратна връзка:
Мнение от TATI » 23 Фев 2015 08:50
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
TATI
Bo0by
Обратно към “Интериор/екстериор”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru