Auris E15 1.4 D4D 2010 висок разход на гориво?
Auris E15 1.4 D4D 2010 висок разход на гориво?
Здравейте!
Току що се регистрирах, защото имам въпрос и се надявам да ми помогнете.
Моята Тойота Аурис 1.4 Д4Д , която купих преди седмица ми показва страшен разход!
Когато я карам с 2000 оборота разхода е 16.00.Не мога да повярвам и наистина много Дизел изразходва.
Може ли някой да ме посъветва какво да правя?
Много съм притеснена.Благодаря предварително.
Току що се регистрирах, защото имам въпрос и се надявам да ми помогнете.
Моята Тойота Аурис 1.4 Д4Д , която купих преди седмица ми показва страшен разход!
Когато я карам с 2000 оборота разхода е 16.00.Не мога да повярвам и наистина много Дизел изразходва.
Може ли някой да ме посъветва какво да правя?
Много съм притеснена.Благодаря предварително.
Последно промяна от Akima на 17 Фев 2015 14:23, променено общо 1 път.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
Причина: Променено заглавие.Преместена в правилния раздел.
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Re: Auris E15 1.4 D4D 2010 висок разход на гориво?
Първо добре дошла.
Второ честита покупка.
Трето разхода,който си цитирала явно е моментен.
Как го засичаш?
Къде зареждаш?
С какъв пробег е колата и откъде е закупена?
С каква ск.кутия е колата?
Не си означила в профила си откъде си - важно е поради ред причини - едно е градско шофиране в София,а съвсем друго в Сопот например.
Среден разход за този модел - 5.5-6 л/100 км - http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=3
Ще те помоля да се запознаеш с правилата на форума и правилата за пускане на нови теми.
Този път аз ще ти преместя и променя темата,за да знаеш как трябва да изглежда иначе - така имаш и много по-голям шанс за бърз и точен отговор/решение на проблема си.
Поздрави.

Второ честита покупка.

Трето разхода,който си цитирала явно е моментен.

Как го засичаш?
Къде зареждаш?
С какъв пробег е колата и откъде е закупена?
С каква ск.кутия е колата?
Не си означила в профила си откъде си - важно е поради ред причини - едно е градско шофиране в София,а съвсем друго в Сопот например.
Среден разход за този модел - 5.5-6 л/100 км - http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=3
Ще те помоля да се запознаеш с правилата на форума и правилата за пускане на нови теми.
Този път аз ще ти преместя и променя темата,за да знаеш как трябва да изглежда иначе - така имаш и много по-голям шанс за бърз и точен отговор/решение на проблема си.
Поздрави.
Благодаря много за направените поправки по темата която пуснах.Въведох в профила си,че съм от Пловдив.
Сега ще обясня по-подробно.
Колата е закупена от Toyota Italia , върната от лизинг .
Скоростната и кутия е ръчна. Преди малко я напълнихме до горе и на БК показа изчисления от него колко км. може да мине с пълен резервоар и това е 660км.
Отделно като карам извън градско, ми показва 16.00 като разход. Моментен да, но не пада ,а като върна газта и скача на 50.00
Карам я в оборот! Май това е присъщо за повечето жени
Купих си тази кола Дизел ,защото ми бяха казали, че са икономични, но моята за жалост е ламя :(
Сега ще обясня по-подробно.
Колата е закупена от Toyota Italia , върната от лизинг .
Скоростната и кутия е ръчна. Преди малко я напълнихме до горе и на БК показа изчисления от него колко км. може да мине с пълен резервоар и това е 660км.
Отделно като карам извън градско, ми показва 16.00 като разход. Моментен да, но не пада ,а като върна газта и скача на 50.00
Карам я в оборот! Май това е присъщо за повечето жени

Купих си тази кола Дизел ,защото ми бяха казали, че са икономични, но моята за жалост е ламя :(
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Честито и добре дошла. Моментен разход и среден разход са две коренно различни неща. Нормално е моментния разход да варира, според оборотите. Превключи си дисплея на среден разход и ще видиш колко разход на 100км показва. Ако спреш на място, моментния разход отива в безкрайност, т.е. няма да показва нищо.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
По това веднага се разбира, че моментното ти показание е в km/l , тоест ако ти показва 16 km/l значи харчи 6.25 l/100kmvessyta написа: Отделно като карам извън градско, ми показва 16.00 като разход. Моментен да, но не пада ,а като върна газта и скача на 50.00
Можеш да настроиш показанието да е в l/100km някъде в менюто, но на аурис не знам как става.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
Да, колата беше км/л..На което наистина не бях обърнала внимание.Настроих я от менюто и сега е л/км.Разхода моментния варира, вече в нормални граници.Средния е 6.2.Покарах я мъничко наоколо.Едно нещо остана , тези 660 км. с които колата изчислява, че ще измине с пълен резервоар, защото както казах я напълних до горе.Предполагам,че това сигурно ще се промени утре когато измина малко повече км.
Момчета, много ви благодаря за съветите и за това, че ми помогнахте да открия и разреша моя "проблем" и да си карам Тойотата, която е голяма хубавица отново с желание
. Хубаво е, че ги има тези форуми ! 
Момчета, много ви благодаря за съветите и за това, че ми помогнахте да открия и разреша моя "проблем" и да си карам Тойотата, която е голяма хубавица отново с желание

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
И мойта кола- Авенсис Д4Д при пълен резервоар показва, че можеш да изминеш максимум 700-720 км, а в съжност на дълъг път могат да се изминат 1000 и повече км., но трябва да изстискаш резервоара до дупка.
Имам чуството, че показва толкова, защото умишлено не смята резервата и още малко запас.
Имам чуството, че показва толкова, защото умишлено не смята резервата и още малко запас.

За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
Мисля, че показва км. до светването на резервата, затова са по-малко от тези, които реално могат да се изминат
Toyota Corolla E12 1.4 VVT-i 2006
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
Suzuki Samurai SJ413 1.3i 2000
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Да, виждал съм Range да показва оставащи 5км и резервоара не свети. След малко резервоара светва и range е 0км. Карал съм още 100км и не е свършвала нафтата.
Не смея да пробвам колко нафта остава при светване на резервоара, че на предния ми дизел ми свърши горивото точно преди бензиностанцията и стигнах по инерция до маркуча. После не пожела да запали с пълен резервоар.
Не смея да пробвам колко нафта остава при светване на резервоара, че на предния ми дизел ми свърши горивото точно преди бензиностанцията и стигнах по инерция до маркуча. После не пожела да запали с пълен резервоар.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Нормално, искала е обезвъздушаване на системата,за да запали.biro написа: свърши горивото точно преди бензиностанцията и стигнах по инерция до маркуча. После не пожела да запали с пълен резервоар.
За разлика от главата, коремът казва кога е празен!
- jim_beam
- Автомобил: Honda HR-V RU
- Благодарил/а: 11 пъти
- Получена благодарност: 6 пъти
- Обратна връзка:
точно така го смята,за различните модели количеството резерва е различно.просто трябва човек сам да го изпробва,за да си знае.при рава ми е около 12-13л,значи поне 150км.тия показания на остатъчни км не бива да се взимат под внимание изобщо,много по-важно е да се засече колко е точно показанието за среден разход и колко е резервата!така няма как да се получат изненади.Kiki написа:...показва толкова, защото умишлено не смята резервата и още малко запас.