01.2007 я купих,веднага след това>
анти-короз. покритие отдолу и в трегери,врати,капаци,с течна грес,поради климата тук
30k в гаранция отстраниха мелещия шум,който изчезваше при натискане на съединителя,чрез изменено захващане на жилата към ск.кутия
50k добавиха малко фреон,смениха гарнитура на главата,егр-а,дрос.клапа и и монтираха подгряване,всичко в гаранция по мое искане.майстора ми обясни,че след опр. дата са изменили гарнитурата,явно поради конструктивна грешка и затова я смениха,иначе не съм забелязал нищо нередно.
60k семерина на раздатъчна кутия в гаранция поради леко омасляване
80k предни накладки заради надрани дискове,опреснено анти-короз.покритие
100k предни дискове и накладки
115k дискове и накл. отзад,акумулатора се скапа почти на 6год,нов exide 100ah
117k скъсан ремък,заради няколко пъти палене с бутане,акумул.
136k 7год. изгоря първия халоген
137k 7год. 3 изгоряли подгр.свещи
142k опресняване на анти-кор.покритие
145k почти на 8год аспуха започна да вибрира,карантиите на средното гърне явно се скапаха,но няма външен пробив никъде
150к карам си все още и си свиркам
сигурно съм пропуснал някои дреболии,но по времето на гаранцията изисквах всичко от тях,и всичко ми сменяваха,дори ненужни неща.
трябва да добавя,че за да бъде задоволен клиента е много важно да намери читав сервиз!това е задължително!
мисля,че още на втората год. го открих и съм много доволен от резултата.плащам най-високата часова ставка,но работата им е прфектна,доверие 100%!
спазването на сервизните интервали е също задължително,поне аз го правя-масло на 15к,диф.и разд.кутия 30к,сменям и масло на ск.кутия на 50к.
макар,че тук хвърлят зверски количества сол зимата,колата ми няма грам ръжда или някаква корозия,но как става това го научих от един застраховател навремето,анти-корозията е много важна поне тук в алпите.
среден разход за тия км 8,2,разход на масло между 0,5-1л за 15к,с 5w40 и 5w30 fuchs!
високия разход се дължи на 80-90% аутобан,и да кажем 5% градско,гумите зимни летни всичко е M+S,намирам го за ок за тая кола.
дано съм бил полезен на някой и сори за шрифта,от мързел е!