Централно заключване и аларма Avensis Т25 2008
Сблъсках се със странен проблем. Всички врати се заключват от ключа и алармата се активира, но понякога не се отключва, или като се отключи алармата си е още активирана или се побърка и веднъж се движих като линейка. Батерията на ключа е нова и индикатора показва, че той работи с втория ключ е същата работа. Не го прави винаги и е много неприятно, че не мога да се насоча към нещо. Акумулатора беше слаб, но в кондиция вече е нов бош силвър 5. Дайте идеи
Toyota Corolla E12 2006 1.4 vvti 2006 FOBOS
Toyota Avensis T25 1.8 vvti 2008
- TATI
- Благодарил/а: 22 пъти
- Получена благодарност: 163 пъти
- Обратна връзка:
Re: Централно заключване и аларма авенсис Т25 2008
Отиваш при някой алармаджия или във фирмата която е слагала алармата. Едно време бяха Алком, но мисля че още те слагат алармите на Тойотите.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Re: Централно заключване и аларма авенсис Т25 2008
Кога го прави, когато е мокро и влажно или не? Питам защото може да се овладява алармата и да прави лош контакт. Другото което се сещам е окисляване на буксата към централното.
Re: Централно заключване и аларма Avensis Т25 2008
Прави го от време на време, и когато вали дъжд е най неприятно да стоиш отвън и да не можеш да си отключиш колата. Има ли някъде схема на централното заключване?
Не е от централното а от алармата.
Вземи от королата алрмата, (би трябвало да са еднакви ако са монтирани в БГ) и ги размени за известно време.
Алармата е зад малката жабка в ляво на волана.
Вземи от королата алрмата, (би трябвало да са еднакви ако са монтирани в БГ) и ги размени за известно време.
Алармата е зад малката жабка в ляво на волана.
Така ще е, ще и проверя връзките, нищо чудно да са навързани набързо, после ще я разкача. На королата имам един ключ за алармата, на авенсиза нямам и най вероятно са различни. Благодаря на всички, явно проблема е само при мен, езиничен случай.
-
- Автомобил: Toyota avensis
Имам проблем с централното на Авенсис 2004г заключва сключа отключва с дистанционното но не заключва Моля за съвет
-
- Автомобил: Toyota Avensis T25 1.8 VVTI
Здравейте,
От няколко дни алармата на колата спря да издава звуков сигнал при отключване и заключване от дистанционното. Пробвах да отворя врата, когато съм вътре в колата при пусната аларма - нищо не се случва. Няма звуков сигнал, не мигат светлините. Дистанционното си работи нормално.
Колата е Toyota Avensis T25, купувана е от ТМ Ауто. Според книжката, която имам алармата би трябвало да е Auto Watch 345 CLAM.
Питането ми е, ако е изгоряла алармата (или евентуално бушона), ще работи ли дистанционното? Понеже никога не ми се е налагало да правя каквото и да е по колата, бихте ли ми казали къде да търся бушона на алармата?
От няколко дни алармата на колата спря да издава звуков сигнал при отключване и заключване от дистанционното. Пробвах да отворя врата, когато съм вътре в колата при пусната аларма - нищо не се случва. Няма звуков сигнал, не мигат светлините. Дистанционното си работи нормално.
Колата е Toyota Avensis T25, купувана е от ТМ Ауто. Според книжката, която имам алармата би трябвало да е Auto Watch 345 CLAM.
Питането ми е, ако е изгоряла алармата (или евентуално бушона), ще работи ли дистанционното? Понеже никога не ми се е налагало да правя каквото и да е по колата, бихте ли ми казали къде да търся бушона на алармата?
Toyota Avensis 1.8 VVTi 129HP /2007/ 1ZZ-FE
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Т25 се отключва с бутона на ключа, не би трябвало да имаш отделно дистанционно. Бушона е където са ти го сложили при монтажа. Тръгваш по кабела на сирената и ще го намериш.
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Извинявай, може би не съм се изразил добре. С дистанционното на ключа отключвам и заключвам. Оказа се, че трябвало да изчакам около 30 секунди за да се активира алармата преди да пробвам да отворя врата. След това при отваряне на врата след като е пусната алармата светлините мигат.
В такъв случай не е изгорял предпазител и алармата вероятно си работи. Може би сирената е повредена.
-
Оказа се, че сирената е повредена. Смених я и вече всичко е наред.
- Rocky112
- Автомобил: Avensis 1.8 VVTI
- Благодарил/а: 19 пъти
- Получена благодарност: 8 пъти
Някой слагал ли е централно(второ) на Т25 от този тип:
https://m.olx.bg/d/ad/modul-tsentralno- ... 8C7ie.html
Смисъла на упражнението, е че Авенсиса ми е с 1н ключ с дистанционно(врати) и 1н ключ само с транспордер и така ще имам дистанционно (дори 2е) срещу 35лв.

Някой знае ли схемата която се играе под кората на шофьорска врата?
https://m.olx.bg/d/ad/modul-tsentralno- ... 8C7ie.html
Смисъла на упражнението, е че Авенсиса ми е с 1н ключ с дистанционно(врати) и 1н ключ само с транспордер и така ще имам дистанционно (дори 2е) срещу 35лв.
Някой знае ли схемата която се играе под кората на шофьорска врата?
Avensis 1.8 VVTI /06г.
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
Китайски ключ ми излезе малко над 20 лева - сгъваем, нарязването излезе 10 лева, "наливането на код" в ключа още 20 лева и извадих транспондера от "валетния"/"резервния" ключ.
Друга опция - ключ втора употреба по спомен се върти към 30-50 лева. Нова кутийка от китайците с ненарязана пластина е мисля под 10 лева. Обучава се дистанционното, транспондера в компютъра на колата и се нарязва новата кутийка за вашата ключалка.
Всичко това не предразполага към "кирилизация" на автомобилът ви и не предразполага към последващи странни проблеми, породени от куц монтаж на разни афтърмаркет устройства.
Мое мнение....
Друга опция - ключ втора употреба по спомен се върти към 30-50 лева. Нова кутийка от китайците с ненарязана пластина е мисля под 10 лева. Обучава се дистанционното, транспондера в компютъра на колата и се нарязва новата кутийка за вашата ключалка.
Всичко това не предразполага към "кирилизация" на автомобилът ви и не предразполага към последващи странни проблеми, породени от куц монтаж на разни афтърмаркет устройства.
Мое мнение....
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.