Честито колега !
Наистина е удоволствие да подкараш автомобила си с показание на одометъра едноцифрено число. При мен сочеше 7 км но вече след близо 6 години онзи ден посочи 73000 (т.е. не я карам много за дизел

) но въпреки това, моите препоръки за разбработване в допълнение към колегите са:
- след запалване не е нужно да работи на място повече от 30 секунди до минутка. Достатъчно е.
- плавно ускоряване, плавно спиране, ползване на двг.спирачка, без продължително натоварване, по магистрала макс на 6-та предавка и обороти до 2000-2200. Трансмисията също иска напасване.
- спирачките след вече се напаснали. Принципно ненатоварена спира основно с предните сприрачки;
- колата е комби но е добре да се щади , т.е. нормално багаж, съобразен и с броя пътници;
Моята препоръка е да се щади двигателя и трансмисията поне до едно 5-6 хиляди километра ! Аз лично моята я понастъпих след първите 5К километри.
- препоръката за изчакване охлаждането на турбото е много важна. Важи най-вече ако при каране по магистрала се отбие за почивка или зареждане, т.е. спира се след натоварване веднага. Ако е карано нормално след повечко натоварване не е нужно. Забравя се понякога но е добре като общо правило да се спазва.
- маслото се сменя по предписание - 15К или една година, което настъпи първо. Въздушния филтър се сменя през смяна на масло но аз препоръчвам винаги със смяна на маслото (нашите пътища са много прашни). Филтъра на купето също.
- моята препоръка е през зареждане да се проверяват: нивото на маслото (поне 30 мин след спрян двигател), охл.течност, сп.течност.
Чудесен избор и много безаварийни и приятни километри !