Съвет за избор на Avensis 1 - обяви

Аватар
Petar

Re: Съвет за избор на Авенсис 1 - обяви

Мнение от Petar » 11 Дек 2014 14:13

boqnkov_ написа:Имам един въпрос: Едната кола е с табло (стрелки) от фейслифтовата. Съответно няма дисплей за часовник и термометър. Сложно ли е да се сложи оригинално старо табло за да си имам информацията от втория дисплей? Технически знам, че не е трудно, говоря за обучаване и софт.
Феистлифтовият модел е само с един дисплей на таблото а другият е изместен на централната конзола и това е борд компютъра и там вече ти показва часа и външните градуси

Аватар
boqnkov_
Автомобил: Toyota Previa 2.0 d4d

Мнение от boqnkov_ » 11 Дек 2014 16:31

Колега, знам, че е така. Именно затова питам. Колата е 99 год. и поради някаква причина е с табло от фейслифтова т.е. няма дисплей за темп. и часовник. Питам дали само с "plug and play" ще тръгне табло от друга кола (оригинално)
Good drivers... just drive...

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 11 Дек 2014 16:56

boqnkov_ написа:Колега, знам, че е така. Именно затова питам. Колата е 99 год. и поради някаква причина е с табло от фейслифтова т.е. няма дисплей за темп. и часовник. Питам дали само с "plug and play" ще тръгне табло от друга кола (оригинално)
Така вече те разбрах . Невиждам причина да не сложиш оригиналното табло .При всичките нива на оборудване на този Авенсис преди фейса таблата са едни и същи и показват часа и градусите. Като си сложиш старото табло с двата дисплея и при теб ще показва час и градуси

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 18 Дек 2014 09:36

Вчера гледах един авенсис 2.0 с мотор 3s-fe. Всичко изглеждаше добре. Има ли нещо по - специфично на което трябва да обърна внимание преди да го купя. Търсих инфо за него, но не намерих тема за проблем в този мотор... Ако има нещо, моля споделете. Колата е с газ. инжекцион, сложен скоро. Колата е тази:
http://www.cars.bg/c947521

ceko26

Мнение от ceko26 » 18 Дек 2014 21:31

Няма фабрични дефекти само обичайните консумативи.
Авенсис 3S-FE

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 19 Дек 2014 00:09

Хубаво огледай задния край на мотора откъм купето да не тече гарнитурата на капака на клапаните и провери също и при свещите да няма масло. Стареят уплатненията около капака на клапаните и почва да цапа мотора, но нищо повече от това. Мотора е адски здрав и безпроблемен, само ако го обслужваш да спомена че и водната помпа е на ангренажа и трябва да се смени, моята не течеше но като свалиха ремъка лопаше във всички посоки и се чудя как не се е разлетяла. На къси дистанции този мотор си дава относително висок разход. Моето смесено 50/50 каране и автомат ми даваше между 11-13/100 газ. Единствения недостатък който виждам при тези мотори е адски затормозения достъп до много от възлите и агрегатите на мотора.Хубавото е че нищо не се чупи и не ти се налага да ги пипаш.
ex Toyota Carina E 2.0/16V AUTOMATIC
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V EFI
ex Toyota Corolla E11 G6 1.3/16V
ex Toyota Corolla E90 1.3/12V
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 4-door
ex Toyota Starlet EP8 1.3/12V EFI 2-door
ex Toyota Carina E 1.6/16V

Аватар
Petar

Мнение от Petar » 19 Дек 2014 00:55

Между другото този двигател е обевен за един от 10-те наѝ-добри двегатели правени в света

Аватар
ffsolutions

Мнение от ffsolutions » 19 Дек 2014 08:34

Само да се включа и аз с една идея за размисъл - там, където е сложена газовата бутилка (в левия ъгъл на багажника), няма ли риск да доведе до неравномерно износване на окачването? Принципно винаги ги бутат в дъното на багажника, поне все такива съм виждал.
2005 Toyota Avensis T25 Estate - 2.0, 1CD-FTV powerplant
"Щастието ни зависи от нас самите."
- Аристотел

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 19 Дек 2014 11:35

Благодаря за изчерпателния отговор. Като я оглеждах , не съм погледнал зад мотора да видя какво става там... нито пък свещите... blush.gif Иначе целия мотор си беше прашен и работеше много равномерно и тихо. Тази бройка от към интериор и техническо състояние изглежда страхотно. Единствено има външни забележки, и то не 1 и 2, които ме дразнят. Иначе вътре дръжките на вратите си бяха, почти нови, пластамасата около духалките за предното стъкло не беше пукната (за пръв път видях), волана беше с оригиналната си кожа. Единствено ме дразнят външните козметични забележки, (знам, че те не карат колата... blush.gif ) Вчера погледнах и ето тази обява: http://www.cars.bg/c917821 Чух се с човека, попитах го дали гори масло и отговора му беше, че от смяна до смяна не долива изобщо и я е карал 35к км. и то само с 5/40. Колата е с ГИ. Ако приемем, че проблемните сегменти са оправени, 3s-fe отново ли е за предпочитане пред VVti? Какви разходи да очаквам на газ от двата мотора? Според спритмонитора си мисля 8/10 за VVti 1.6 и 10/14 за 3s-fe 2.0 Близко ли съм до истината? Като предавателни числа имат ли разлика? Да речем при 3000об/м и двата ли са с една и съща скорост. Пътувам и по магистрала (освен градско) и ми е важно като карам със 130 да нямам чувството за излитане. blush.gif

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 20 Дек 2014 22:56

При всички обстоятелства 3S-FE е за предпочитане пред който и да е VVTi, еле пък като става въпрос за една и съща платформа. 1.6 не е нещо особено като динамика 3S-FE е значително по-добре. Разхода както сам си казал е от 10-14/100 градско газ а извънградското е 8-12/100. Постигал съм на автоматика 8/100 извънградско с пенсионерско каране с 80-90 км/ч. При 150+ по километраж издухах 43 литра газ ако не се лъжа за по-малко от 300 км. Иначе по нормален път София-Търново-София тия въпросните 43 литра стигат да отида и да се върна (450 км.)

Автоматика 4-степения на последна предавка е точно колкото 5-та на ръчната и е около 500 об/мин за всеки 20 км/ч. По километраж са 21-22 км/ч но с GPS-а си излизат толкова. Така че при 3000 об/мин си на 120 км/ч. което са обороти в които мотора не е шумен и е близо до макс. въртящ момент. При VVTi-то може и оборотите да са една идея нагоре. Имай впредвид че Тойота е доста по-добре от Хонда и Мазда в обезшумяването но е на светлинни години от VAG-ините.

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 23 Дек 2014 12:51

Благодаря за отговора. В момента карам пасат б5.5 дизел ПД и не виждам да е много по - тих от Авенсис на бензин... Може пък и да не съм ги слушал надълго. За съжаление бензиновите мотори преди фейса почти ги няма. Тази бройка с 3s-fe мисля, че е имала удар отзад, защото нещо багажника и бронята не са напаснати като хората. Това + козметичните забележки ме отдалечава от колата. А заслужава ли си да се напъна за авенсис II от първите години или не са сполучливи? Знам, че фейса на Авенсис II e най - добре но нямам средства за него. За годините, които търся 1999 - 2000 е малко трудна мисия да намеря добре запазен авенсис с бензиновите мотори преди vvti. Иначе фейса ми е по - на сърце откъм интериор и екстериор, но това vvti, много ме отказва четейки из форума. Другото интересно е, че много повече чета за ЕВЕНТУАЛНИ проблеми с клапаните на газ от колкото някой при който този проблем е ФАКТ. Горенето на масло го слагаме настрани.

PESHO OT MARS

Мнение от PESHO OT MARS » 24 Дек 2014 10:45

По скоро проблемите са с горенето на масло. Това с клапаните е раздухано прекомерно според мен от газаджиите за да си пробутват "мазителните" смехории дето им пълнят джобовете. Но виж драмата с маслото си е сериозна и спокойно може да се набухаш в един филм там.

Ако си гледал 1.6VVTi то тогава погледни и 1.6 по-стария 4A-FE които като мощност са еднакви, уж VVTI-то е по-добро в ниските. За мен той е най-простия и сполучлив атмосферен бензинов мотор на Тойота от тези години. Липсва му по-големия въртящ момент на 3S-FE-то но не се плаши да го караш и в лютеницата.

Ако бюджета ти стига едвам за Авенсис II то това НЕ е твоята кола. Вътре действително няма общо с Авенсис I но цената си е значително по-голяма, проблеми с моторите както прочете. Бих добавил и скапаните потъмняващи фарове.

Аватар
boqnkov_

Мнение от boqnkov_ » 26 Яну 2015 13:57

Момчета, благодаря много на всички, които пишат, ама не мога да си позволя да купя кола преди да съм продал настоящата. За нея обаче нямам кандидат - купувачи. А пък за без пари няма да я дам. Имам голям мерак да се върна към Марката, но за момента само ще си мечтая за Авенсис 2. wink.gif

Публикувай отговор