Джаджа против кражба на дизелов авенсис.

memorex

Re: Джаджа против кражба на дизелов авенсис.

Мнение от memorex » 25 Яну 2015 19:18

offtopic.gif
Колко прост трябва да си за да споделиш нещо във публичен форум, което колкото по-малко хора го знаят , толкова по-добре за твоя автомобил или на ближните.
По пътя на логиката ако не си запознат с материята отиваш при хора които с това си вадят хляба нали?Нещо не разбирам на първо четене на автора каква му е целта , да открие най-добрата защита която сам не може да постави (защото ако може няма да пита)или събира друга някаква статистическа информация?
Много съжалявам за офтопика ама не виждам какво друго мога да разтръбя по въпроса.

Avensis fen

Мнение от Avensis fen » 25 Яну 2015 20:34

Нямам идея как да го обясня по-точно. ТЪРСЯ ИДЕЯ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА СИГУРНОСТТС НА АВТОМОБИЛА СРЕЩУ КРАЖБА ЧРЕЗ ЕЛЕМЕНТАРНА НО ФУНКЦИОНАЛНА ДЖАДЖА. Не знам защо трбва да си "прост" за да кажеш, какво може да сложиш в автомобила си за сигурност. Обясняам защо:
1. Гледате много филми честно.
2. Ако някой иска да ти открадне колата, влезе в нея и не успее да я запали в първата минута-две, и дори и да е влязъл във форума и е видял точно теб потребителю с цветущите изрази "Колко прост трябвя да си", как си защитил колата няма да тръгне да разглобява корите за да стигне до екуто за да открие прекъснатото кабелче или да отваря капака да търси откачен ли е някой датчик или реле, а ще вземе, каквото може от автомобила и ще изчезне.
3. Класа на автомобила и годината на производство не предполага целенасочена кражба с дебнене, следене и планиране а само случайни кражби с цел разглобяване и продажба на части, което само по себеси не оправдава разходи като добра предварителна подготовка.
Целта ми е да спестя пари за автокаско с покритие кражба и да си спирам автомобила в мола и да мога да се разходя и да знам, че колата ще ме чака на паркинга.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 25 Яну 2015 20:40

Без лични квалификации или ще раздавам "почивки" - отнася се за всички.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
TATI
Благодарил/а: 22 пъти
Получена  благодарност: 163 пъти
Обратна връзка:

Мнение от TATI » 25 Яну 2015 20:42

offtopic.gif Колега, извинявай, ама какви са тия мераци да киснеш по моловете. Между другото, от молове се краде най-лесно, както части, така и цели коли. Няма да давам подробности, но успех и дано я опазиш.
Прочетете правилата на форума!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 25 Яну 2015 20:47

По моловете крадат катализатори - хем им е топло и сухо хем и изходите са поне 2.
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Avensis fen

Мнение от Avensis fen » 25 Яну 2015 20:57

Аз не виждам лични квалификации. Предлагам да заключите темата тъй като отново се разводни с безсмислени постове, както се е случило в другите две.

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 25 Яну 2015 22:50

колега ако си от пловдив мога да ти дам тел. на човек,който ще ти свърши работа.предполагам,че всеки техник,който монтира аларми би ти помогнал.
намирам идеята ти за добра,логиката е правилна! :thumbsup:
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 26 Яну 2015 00:47

Ето ти още материал - http://alarmix.ru/page_5.html.

Много се смях като четох това - http://forums.drom.ru/toyota-caldina-ca ... 16918.html.
В: Как да най-лесно и просто да предпазя колата от кражба?
О: Свали волана!
biggrin.gif
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 26 Яну 2015 08:21

Akima написа:..Много се смях като четох това - http://forums.drom.ru/toyota-caldina-ca ... 16918.html.
biggrin.gif
Дааа tooth.gif
Ето малко превод:
1. Удари колата, за да е огъната, тогава крадците ще предпочетат друга кола, а не смачканата
2. Постави секрет (например последователност от натискане на бутони), не с препоръчва за тези, коит пият докато карат (имало е случаи, когато пияните са забравяли кои копчета да натискат) - това може да се ползва и за защита против пияни шофьори
3. Постави имобилайзер с чип
4. Постави аларма с пейджър с радиус 10км
5. Постави механичен блокиратор на капака и скоростния лост
6. Постави горивен клапан като секрет - докато не натиснеш копчетата, гориво няма да постъпи в двигателя
7. Сваляй високоволтовите кабели, акумулатора и колелата през нощта
8. Сприятели се с Главния градски бандит
Ако колата стои в гараж:
1. Изкопай противотанков ров, запълни го с вода и пусни там крокодили. Вратите ги вдигай и заключвай с катинар
2. Разхвърляй около гаража противотанкови таралежи, с надеждата, че ако ти крадат колата, ще спукат гума и ще изоставят автомобила. Но трябва да имаш и феноменална памет за да преминеш минното поле с 4 здрави гуми
3. Завари около гаража винкели, завари за тях колове и набий на тях отрязани човешки глави. Би трябвало да уплаши крадците.
4. Монтирай като бял човек гаражна аларма
5. Постави прожектор на гаража, и наеми местния скитник, давайки му бутилка ракия да ти пази гаража. Едновременно можеш да вземаш наем от съседите за охрана.

tooth.gif tooth.gif tooth.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

scorpion
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от scorpion » 26 Яну 2015 12:20

Темата, като много други вместо да е полезна интересна замина в друга посока...
Аз лично споделих какво бях сложил преди години, когато все още на мода бяха "бастуните за педали", "кол за волана", "блокировката на ск.лост" и т.н. (апропо и днес макар и рядко съм виждал заключен волан с железен прът !?!)
Разбира се, когато ти откраднат колата, противодействия много.
Аз предлагам по темата - златен ключ заключ !

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 26 Яну 2015 15:43

scorpion написа:...рядко съм виждал заключен волан с железен прът !?!)
...
един приятел беше наскоро в неапол,там масово слагали някакви тави,заключени върху волана,и то дори на 10-15 год.бараки.и за испания съм чувал подобни изцепки,да не говорим,че какви ли не бракми са с аларми.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Публикувай отговор