Опасен проблем с фарове SsangYong Rexton 270 Xdi - РЕШЕН
- ahmedcholak
Опасен проблем с фарове SsangYong Rexton 270 Xdi - РЕШЕН
Здравейте приятели.
Става въпрос за Rexton 270xdi.
Извинявам се,че пиша в нашия форум, но колата е на приятел, а аз имам регистрация и добри впечатления само от тук.
Проблема е, че като се пуснат дълги светлини, масата на крушката преискрява и започва някакво страшно нагряване. Чак щипката на крушката почервенява. Става дори опасно, защото може да се запали нещо. На пръв поглед всичко е изрядно по системата. С другия фар няма такива проблеми. Пробвахме да сменим крушките- същата работа. Ето видео:
https://www.youtube.com/watch?v=szrnom4 ... e=youtu.be
Благодаря.
MODEDIT Akima
Няма да те върнем,но модела да е в името на заглавието следващия път.
Става въпрос за Rexton 270xdi.
Извинявам се,че пиша в нашия форум, но колата е на приятел, а аз имам регистрация и добри впечатления само от тук.
Проблема е, че като се пуснат дълги светлини, масата на крушката преискрява и започва някакво страшно нагряване. Чак щипката на крушката почервенява. Става дори опасно, защото може да се запали нещо. На пръв поглед всичко е изрядно по системата. С другия фар няма такива проблеми. Пробвахме да сменим крушките- същата работа. Ето видео:
https://www.youtube.com/watch?v=szrnom4 ... e=youtu.be
Благодаря.
MODEDIT Akima
Няма да те върнем,но модела да е в името на заглавието следващия път.
Toyota celica 1.8 vvt-i
Re: Опасен проблем с фарове
Има лоша връзка и замасява. Проверете куплунга и черния кабел, той е маса, също така и винта за който е хванат.
- ahmedcholak
Най- напред това проверихме. Всичко изглежда наред...ss_mitko написа:Има лоша връзка и замасява. Проверете куплунга и черния кабел, той е маса, също така и винта за който е хванат.
Toyota celica 1.8 vvt-i
-
- Получена благодарност: 1 път
'Изглежда добре' е точната дума ... ама не е. Определено токът протича по скобата, което означава че корпуса на крушката не прави добър контакт с основата на рефлектора, където е закачен черния кабел. Т.е. токът протича по веригата червен кабел-нажежаема жичка-скоба-черен кабел. Нямаше ли подобен проблем с фаровете на Авенсис? Най-добро решение е да запоите един кабел за основата на крушката и го вържете към черния кабел.ahmedcholak написа:Най- напред това проверихме. Всичко изглежда наред...
-
- Получена благодарност: 2 пъти
Re: Опасен проблем с фарове SsangYong Rexton 270 Xdi
Най-доброто решение е утре да посетите електричар 

Живота е като Чевермето - колкото повече те върти,толкова по-пекан ставаш....
- diesel_power
Има букси за H1 с два кабела .
Там масата се подава директно от буксата към крушката .
Само не знам дали се продават някъде .Аз бях взел от счупен фар от някакво рено .
Там масата се подава директно от буксата към крушката .
Само не знам дали се продават някъде .Аз бях взел от счупен фар от някакво рено .
-
Добра идеяdiesel_power написа:Има букси за H1 с два кабела ...
http://www.ebay.co.uk/itm/Pair-Van-Car- ... 1007754597
http://www.amazon.co.uk/Plastic-Wires-H ... B00HG8AOLO
Масата (черната) стига до крушката само през телчето и по-точно червеното място. Масата трябва да контактува до основата на крушката по - надежно с пластина примерно.
Авенсис 3S-FE
- ahmedcholak
Благодаря за отговора колега.Scott написа:'Изглежда добре' е точната дума ... ама не е. Определено токът протича по скобата, което означава че корпуса на крушката не прави добър контакт с основата на рефлектора, където е закачен черния кабел. Т.е. токът протича по веригата червен кабел-нажежаема жичка-скоба-черен кабел. Нямаше ли подобен проблем с фаровете на Авенсис? Най-добро решение е да запоите един кабел за основата на крушката и го вържете към черния кабел.ahmedcholak написа:Най- напред това проверихме. Всичко изглежда наред...
Проблемът е решен именно по тоя начин- кабел от основата на крушката до черния кабел.
Здраве и късмет!
Toyota celica 1.8 vvt-i