Твърд педал на спирачките преди запалване Celica T23 2004
- Black-VVT-i Celica
Твърд педал на спирачките преди запалване Celica T23 2004
Здравейте!Колата е селика 2004 .Забелязах че сутрин преди да я запаля натискам педала на спирачките и е макс. твърд без да съм го натискал след като съм я изгасил.Трябва да остане мек и след 3-4 натискания да се втвърди.Ако не сте ме разбрали ще поясня.
MODEDIT Akima
ThreadName
MODEDIT Akima
ThreadName
- Black-VVT-i Celica
Re: твърд педал на спирачките преди да я запаля
da най-вероятно сега четох из другите форуми но нищо конкретно къде да търся.Спирачната система ни е слаба не съм се сблъсквал сменям накладки и това е.
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: твърд педал на спирачките преди да я запаля
Ако съм разбрал правилно описанието на проблема, коментара колега ми е следния:Black-VVT-i Celica написа:Здравейте!Колата е селика 2004 .Забелязах че сутрин преди да я запаля натискам педала на спирачките и е макс. твърд без да съм го натискал след като съм я изгасил.Трябва да остане мек и след 3-4 натискания да се втвърди.Ако не сте ме разбрали ще поясня.
Досега на всичките ми автомобили със серво, преди запалване на автомобила сп.педал се усеща твърд. След запалване нормално педала "омеква/пропада".Сервото се задейства при запален двигател и теста е лесен. С крак на спирачния педал се пали автомобила. Веднага след запалването трябва да се усети, как педала пропада, т.е. задействало се е сервото и нормалната работа на спирачната система. Ако педала при запален двигател продължава да бъде твърд и се изисква повече от нормално усилие за спиране значи има проблем със сервото... Поради тази причина е противпоказано да се гаси двигателя при спускане по наклон (както и по други причини разбира се), защото след първите 2-3 натискания и педала се "одървя" и спирането е трудно.
- Black-VVT-i Celica
Re: Твърд педал на спирачките преди запалване Celica T23 200
Да колега ясно ми е това, аз имам и други коли хонда например .Няма го този проблем.Трябва след като с еизгаси колата педала да се втвърди след 3-4 натискани я моя е твърд още на първото ама много твърд.
- miso25
- Получена благодарност: 1 път
Да ти кажа, че и моя педал чат пат е твърд и като запаля се оправя. Не знам дали има проблем, но колата си спира нормално, педала си работи както трябва, така че не мисля да търся дали има проблем.
Volvo XC60 2.0, 136hp, 2014
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
ex Toyota Verso 2.0, 126hp, 2011
ex Toyota Corolla Verso 2.2, 136hp, 2006
- Black-VVT-i Celica
да и аз нямам проблем със спирането, но си падам малко перфекционист и знам че си е проблем и в един момент ще стане ясно кое точно не е наред просто ще му дойде времето да се счупи. Сега ще сменя цялата течност ще обезвъздуша и ще прегледам връзките
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
Провери за малък "теч" вакумния резервоар:

- Black-VVT-i Celica
wauu благодаря ама съм много неграмотен на тема вакумен резервоар .Трябва да го разглобя ли
- Akima
- Автомобил: Altezza
- Благодарил/а: 95 пъти
- Получена благодарност: 175 пъти
След този въпрос не трябва даже да го гледаш. biggrin.gifBlack-VVT-i Celica написа:wauu благодаря ама съм много неграмотен на тема вакумен резервоар .Трябва да го разглобя ли
Сега сериозно - диаграмата е за пример - има няколко уплътнения и с времето,както всяко нещо и те стареят.
Най-добре е да отидеш в сервиз,да се открие проблемния "елемент" и да се смени.
Откъде си?
За колко часа втвърдява педала?
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Най добре да ми прати шасито да видя нещо.Akima написа:Най-добре е да отидеш в сервиз,да се открие проблемния "елемент" и да се смени.
- Black-VVT-i Celica
от Елхово за 10 часа става твърд шасиво е jtddr38t300155861
- Black-VVT-i Celica
вакум резервоара като го сваля ще текнели от някъде течност и после някакви при поставянето нещо специфично има ли
-
- Получена благодарност: 38 пъти
Най добре не пипай нищо. Единственото нещо което може да се направи е смяна с ново или здраво серво. Щом колата спира потрай още ден два. И знай че с неработещ двигател имаш само две натискания преди педала да стане твърд.
Как така установи че е от сервото така категорично?Това за модела ли е слабо място?Питам от любопитство.Аз бих тръгнал от вакуум помпата нататък да гледам за омасляване по снадките или за сцепен вакуумен маркуч първо.мехаННика написа:Най добре не пипай нищо. Единственото нещо което може да се направи е смяна с ново или здраво серво. Щом колата спира потрай още ден два. И знай че с неработещ двигател имаш само две натискания преди педала да стане твърд.